Pozdrav svima na forumu. Pratim vas vec duze vrijeme pa evo da se i ja pridruzim.. mi pokusavamo vec 4 godine, ali ne ide..dijagnoza: idiopatska neplodnost....svi nalazi dobri, osim mog tsh (za njega pijem eutyrox pa je sad uredan)..spermiogram normalo, odradjen hsg u poliklinici Cito (hsg isto uredan)...preporučili su nam da pričekamo nakon hsg-a da se nesto desi prirodno.. nakon pokusavanja opet nista, konacno smo proslu godinu krenuli u postupke i odlucili smo se za kbc..
nakon prikupljenih nalaza, odradili smo tri aih, svi optimisticni - opet nista...u sestom mjesecu 1. ivf (klomifen, 5 folikula, 2 osmostanicna vracena i beta negativna)... u devetom misecu 2.ivf, ovaj put stimulirani (menopur i certotide, 9 folikula od kojih su bila 4 nezrela, 5 oplođenih, 2 osmostanicna vracena treći dan, a 2 blastociste za zamrznit)...nakon toga prvi put u zivotu blijeda crtica na testu i to jutro beta 30, znala sam odma da je premala i da se nece duplat, pala je na 7 nakon dva dana... 11. mj ponovni pokusaj sa ovim smrznutim, beta negativna, opet nije uspilo... toliko razocarenja u prosloj godini..
sad planiramo opet krenit kad skupimo volje, ali prije toga izvadit jos neke nalaze ako postoje.. nalaze za trombofiliju sam radila na patologiji, mtfhr, pai-1, ace, i faktor ii i V, oni su uredni.. sad vidim da sam propustila ove neke na krizinama za zgrusavanje.. koliko se oni dugo cekaju i koje tocno pretrage treba vaditi..neke od vas su pisale lac, acl, pc, ps i homocistein...ima li jos nesto..

luce, cestitam!