X.
Najbolje me uspomene vežu za CITO, posebno dr. Šparca (ako je još uvijek tamo, ne pratim), a i dr. Poljak mi je ostavio onako dobar dojam (komunicirao je iskreno, pogotovo vezano za šanse za IVF-ove iza 40-te za koje mi je tada (davnih dana, možda i desetljeće) je rekao da su male).
Ali, posebno bih oprezna bila prema eksperimentalnim i novim metodama - tj. budite svjesne da je to emotivna utjeha očajnicima, više nego bilo što konkretno.
Evo, ako proguglate mene, vidjet ćete da sam baš ja bila jedna od onih, uz forumašicu Tigy (mislim da se tako zvala) koje smo brijale o "NK stanicama", iz očaja... jer nije bilo odgovora na to zašto brojni transferi ne uspijevaju. I to je bila moja totalna zabluda.
Pa onda je bilo MTHR - karika koja nedostaje - evo je to još živ topic. Pa "poboljšanje kvalitete jajnih stanica" - jednako uzaludan.
Pa prije nekih 10 god su čak pisali o nekim transferima krvi koje se nisu mogli raditi niti u Americi, nego su Amerikanke išle u Meksiko to obavljati, kao sve da bi se "smanjio imuno odgovor i odbacivanje embrija".
Itd.
Dakle... razumijem emotivnu potrebu, ali i moj savjet bi bio - kladite se na provjerene metode i dobre laboratorije, sve drugo su magle.

Odgovori s citatom