-
Draga Nasty, prolazila sam kroz mpo (u Splitu i to na vise adresa - od Cita, Sparca do KBC-a).
Necu ti ulaziti u dobivene vrijednosti hormona i dijagnoza, jer za to vec imas specijaliste, no samo cu ti reci sto je meni jedan lijecnik humane reprodukcije rekao: "Bez obzira na nalaz, nema pravila. U praksi sam se nagledao svakakvih nalaza - od onih groznih koji su na kraju dosli do djeteta, pa do onih ciji su parametri bili zadovoljavajuci, a do oplodnje nikad nije doslo".
U nasem konkretnom slucaju je bila genetika u pitanju, te smo suprug i ja u svibnju ove godine odlucili dati posljednju sansu postupku umjetne oplodnje. Rekli smo da vise necemo pokusavati ako taj put ne uspijemo (godine su tu, bilo je mnogo, previse lijekova, a mi mozemo nastaviti sa zivotom bez obzira na sve).
Sad sam na pragu 30 tjedna trudnoce i djevojcica stize za nekoliko tjedana. To je cudo i najljepsi dar, te smo sretni i ne bas toliko svjesni da ce to uistinu biti nase dijete...
Ali zelim ti samo poruciti da nalazi nisu sveto pismo, jer su ljudsko tijelo i procesi u njemu, uz svu sofisticiranu medicinsku spoznaju i tehnologiju, jos uvijek neistrazeni.
S druge strane, odvagnite za sebe sto kao partneri mozete i zelite. Te stvari mozemo jedino sami razluciti. Mi smo odlucili da cemo uzivati bez obzira na sve u onome sto imamo i da vise (nako tog svibanjskog IVF) ne zelimo ni lijekove, ni pretrage.
Zelim vam svu srecu ovog svijeta [emoji173]