Pokazuje rezultate 1 do 17 od 17

Tema: Pospremanje igračaka

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno Pospremanje igračaka

Uspijevate li i kako uvjeriti svoju djecu da redovito (barem krajem dana) pospreme svoje igračke? Posebno me zanimaju petogodišnjaci.

Kod nas je kako kada - nekad pospremi, nekad pruža žestoki otpor, uglavnom traži da mu pomognem. I na kraju, većinom ja pospremim više nego on. Je li to po vašem mišljenju OK?

kinder avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno Re: Pospremanje igračaka

Citiraj Zdenka2 prvotno napisa
    Uspijevate li i kako uvjeriti svoju djecu da redovito (barem krajem dana) pospreme svoje igračke? Posebno me zanimaju petogodišnjaci.

Kod nas je kako kada - nekad pospremi, nekad pruža žestoki otpor, uglavnom traži da mu pomognem. I na kraju, većinom ja pospremim više nego on. Je li to po vašem mišljenju OK?
    kod nas je isto tako :/ i ne znam kako to riješiti bez previše nerviranja .

Mejra's mommy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Mejra cim vidi usisivac sve igracke lijepo uredno pospremi...neki dan izvadila usisivac, i dok sam nesto u kuhinji uradila haos u dnevnoj nestao...fino iznenadjenje . Ovo samo radi pred usisavanje. Inace hoce pokupit igracke ako to zajeno uradimo...

Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Kod nas se igracke u sobici pospremaju 1x tjedno i onda nije nikakav problem. Ponekad Iv pokusa izvradati ali u konacnici uvijek pospremi. E sada zasto 1x tjedno, zato jer i ja kucu ne cistim svaki dan pa to ne trazim ni od klinaca, a drugo tako malo vremena provodi doma da u stvari pripremi igracke (obicno pistu, pa tunele od lego kocaka, pa jos kakav sdrzaj pored toga) tako da se niti ne stigne zavrsiti igrati i zato dozvolim da igracke ostaju na podu ako je to slozeno za igru.

E ali ima igracaka i po cjelom stanu koje gospodica razvuce i nju pomalo ucimo da ih treba pospremiti ali dosta bezuspjesno.

Kad zajedno razbacaju npr. jastuke i deke po stanu - a to su im omiljeni rekviziti za igru to moraju i zajedno pospremiti.

I djeca svakako moraju imati svoje obaveze u kuci. Sitne poslove oboje redovito odbavljaju tipa odnesi u smece, odnesi u kupaonu, odnesi u kuhinju ...

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

M. ima toliko igračaka da mi ne bi mogli hodati po podu da ih ne pospremimo svaki dan. A ove male posliće obavlja i on.

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

kod nas je bilo:
    igračke po stanu - svaki dan. igračke u njenoj sobi - po dogovoru. (ionak nisam djevica u horoskopu ).

Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Kod nas ih ima posvuda i uopće se ne zamaram time.
    On zna da ako ih nagazi/potrga lete u smeće pa na to malo pazi.
    A ako je baš totalno rasulo i neda se čak ni preskakati onda zajedno (čitaj: ja a on malo pripomogne) potrpamo u kutije.

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Ima malu sobu, a igračaka ko Turbo LImać (sin jedinac). Kad izvuče vitezove, legiće, vojsku, policiju, ninja kornjače, divlje životinje, pitome životinje, gogiće, autiće.... fakat ne možemo hodat po podu. I nekako ne bih htjela da sad s pet godina dobije poruku da njegova soba može biti razvalina. Što me onda čeka poslije?

Sorciere, sigurna sam da je tvoja kikica bila amaterka u neredu prema ovom mom.

Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Kada napravi baš veliki svinjac kažem mu da to pokupi do spavanja jer ću u protivnom sve igračke koje ostanu na podu uzeti i pokloniti nekome tko će im se veseliti jer očito njemu nije stalo do njih. Obično mi to upali.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mi spremamo igracke prije spavanja. Pospremamo svi. Sudjelovati se mora, al ne gledam sad bas tko vise pospremi. Ima dana kad pospremi skoro sve sama, ima dana kad jedva podigne pet kockica u kutiju.

Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Citiraj Zorana prvotno napisa
    Mi spremamo igracke prije spavanja. Pospremamo svi. Sudjelovati se mora, al ne gledam sad bas tko vise pospremi. Ima dana kad pospremi skoro sve sama, ima dana kad jedva podigne pet kockica u kutiju.
    Kod nas isto tako. S tim da ja često moram doslovno "crtati" npr. donesi sad onaj žuti auto...stavi ga u kutiju...tko će otić po onu tamo loptu?... i sl.

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Moja djeca su 12, 8 i 5 god. Oduvijek sam im ja spremala sobu, a oni pomagali. Nedavno na kavi s prijateljicama uvjeriše me kako sam zbilja blesava i kako one uopće više ne ulaze u dječju, jedino peru prozore i zavjese. Povodeći se za njima, ne uđoh mjesec dana, oni spremaju, usisavaju..... Jučer su otišli kod bake, idem im detaljno spremiti sobu..kad imam što vidjeti. Soba blista, ali ispod tepiha smeće :shock: , iz ormara padaju stvari , ispod kreveta krokodili i ostali gmazovi.....Uh, sad sam na najboljem putu da ih pedagoški nalemam kad se vrate .

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja bih otvorila ormare i malo "pomogla" da još stvari ispadne, a tepih bih smotala tako da se smeće vidi... s kreveta se može maknuti posteljina (da ju ne pojedu krokodili ).

i ne bih ništa rekla

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Sad je već gotovo, al nije loša ideja :D

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Brunda prvotno napisa
    Kada napravi baš veliki svinjac kažem mu da to pokupi do spavanja jer ću u protivnom sve igračke koje ostanu na podu uzeti i pokloniti nekome tko će im se veseliti jer očito njemu nije stalo do njih. Obično mi to upali.
    Kod nas to ne pali.
    Mene previše ne smeta, ali MM zna zanjurgati da smo DB pretvorili u igraonicu, da je sve na glavi, a posebno poludi kada stane bosom nogom na legiće. Jednu večer, nakon uzaludnog ubjeđivanja i nagovaranja da bar pomogne u pospremanju, MM je uzeo vreću i pobacao igračke u nju, i nepedagoški rekao da to ide u smeće. Nije ni trepnula, i nije ni pitala za te igračke, a među njima je bilo onih s kojim se baš igrala. Kada smo joj ih nakon mjesec dana dali nije se nešto razveselila.
    A nekada ih tako lijepo pospremi da ja padnem na kičmu.
    Ona ili hoće ili neće i mi na to ne možemo utjecati, sve me strah kako će to biti za 10 godina kada je sada tako.

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj aleksandra70vanja prvotno napisa
    a posebno poludi kada stane bosom nogom na legiće.
    Pošizim na to. Ali u zadnje vrijeme malo više posprema. Ne znam čemu to pripisati.

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Moj dečec je pospremal, a sada bojkotira jer je uvidio da mi curica to filozofski izbjegava. Pa zakaj bi ja kad to zeli braco?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •