Results 1 to 17 of 17

Thread: Printer 3 u 1 - koji?

Elly's Avatar

Default Printer 3 u 1 - koji?

OK, vec mi je dosta da svake 2-3 godine kupujem novi printer, platim ga skupo, svaki set tonera kosta maltene kao on... I onda nakon dvije godine rikne.

Preporucite mi neki low cost printer koji ima funkciju fotokopirke i scannera. Ostale kerefeke mi ne trebaju.
    Al' ono, da su mu toneri povoljni, da je pouzdan i da ne rikava cim mu istekne garancija.

Elly's Avatar

Evo npr. ovaj, ima li ga tko i jeste li zadovoljni s njim - Epson Expression Home XP-405?

Peterlin's Avatar

Mi imamo već par godina HP ink jet printer+skener+kopirni i zadovoljni smo. Ima samo jednu manu - pojede dosta tonera. Doma se otplatio 1000 puta jer moja djeca to koriste za kopiranje i skeniranje bilježnica kad nisu u školi ili kad nekome šalju.

Nema smisla navoditi tip jer se to dosta promijenilo, ali o hp kao firmi za te uređaje mogu reći sve najbolje.

Beti3's Avatar

Nisam zadovoljna s Epsonom. Ne radi ako nema sve 4 originalne kartuše. Nije htio na zamjenske. Doduše ne znam točan naziv printera, ali odustala sam od njega. Jeftinije mi je kupiti novi nego boje
    Pa su mi preporučili HP Deskjet Ink Advantage 2515 print scan copy, naziv prepisujem s njega http://www8.hp.com/lamerica_nsc_cari...#!tab=features

Kupila sam ga lani u ovo doba, uz božićni popust. Puno ga koristim, jednostavan za uporabu, tek treća tinta. Ima jednu crnu i jednu u boji, cijena im je jako povoljna. A sada ima sigurno i novijih modela.

Peterlin's Avatar

E, kad smo kod tonera - ovaj moj hp prihvaća i zamjenski (stavili jednom kad nismo mogli naći original) ali nije velika razlika u cijeni pa gledam da ipak bude originalna tinta.

marta's Avatar

Elly, kupi onaj uređaj koji ima najjeftiniji potrošni materijal. Mi trenutno imamo na poslu neki HP-ov multifunkcijski laser koji je toliko star da nas je prestalo bit posebno briga koliko će još izdržati pa stavljamo zamjenske tonere koji su masu jeftiniji od originalnih. Nemoj se zamarati kvalitetom, to je pojam koji se više ne može povezati s uređajima koji se prodaju za kućnu upotrebu.

Elly's Avatar

Quote Originally Posted by Beti3 View Post
    Nisam zadovoljna s Epsonom. Ne radi ako nema sve 4 originalne kartuše. Nije htio na zamjenske.
    Tamo negdje 2000. god. sam kupila prvi Epsonov (Stylus nesto) samo printer, trajao je 8 punih godina, svi su se cudili.
    Onda sam kupila opet Epsona, no 3u1 (opet Stylus nesto), nakon dvije godine.
    Onda sam kupila opet Epsona, Stylus SX110 - uglavnom radi toga sto su mu pasali toneri od prethodnog, a imala sam ih jos na lageru (kad uzmes u obzir da komplet tonera dodje skoro k'o novi printer...).

Meni je pasalo to sto ima 4 odvojena tonera, isplativije je kupiti samo npr. cyan nego toner s 3 boje (prvi mi je funkcionirao po principu 1 toner crni + 1 toner u 3 boje). Mozda kompletna promjena svih tonera 3x godisnje, znaci nije bas veliki potrosac.
    Medjutim ljetos je otisla lampa od skenera nemam pojma kako i od cega (zamjena 25 €, nisam ga mijenjala ali sam se raspitala).
    I sad u zadnjih dva mjeseca malo radi - malo ne. Danas je opet posizio.

Quote Originally Posted by Beti3
    Pa su mi preporučili HP Deskjet Ink Advantage 2515 print scan copy, naziv prepisujem s njega http://www8.hp.com/lamerica_nsc_cari...#!tab=features
    ...jednostavan za uporabu, tek treća tinta. Ima jednu crnu i jednu u boji, cijena im je jako povoljna. A sada ima sigurno i novijih modela.
    Ovo boldano mi je bitna informacija, pogotovo ako je cijena tonera povoljna -iako sam malo skepticna sto koristi samo 2 tonera, no opet, ako je njihova cijena povoljna... Koristi li zamjenske tonere?

Elly's Avatar

Quote Originally Posted by marta View Post
    Elly, kupi onaj uređaj koji ima najjeftiniji potrošni materijal. Mi trenutno imamo na poslu neki HP-ov multifunkcijski laser koji je toliko star da nas je prestalo bit posebno briga koliko će još izdržati pa stavljamo zamjenske tonere koji su masu jeftiniji od originalnih. Nemoj se zamarati kvalitetom, to je pojam koji se više ne može povezati s uređajima koji se prodaju za kućnu upotrebu.
    To dosad (u zadnja dva navrata) i jesam, ali ti printeri pocinju imati sve kraci i kraci radni vijek (ovaj je krenuo rikavati skoro pa na dan nakon sto mu je istekla garancija).

Ovaj gore Epson kojeg sam stavila ima dosta povoljne tonere (cijena je manje-vise ona koju sam dosad placala). Al' kad bih mogla izbjeci da ne rikne za godinu-dvije... bilo bi dobro.
    Last edited by Elly; 27.11.2013 at 09:33.

Rebbeca's Avatar

Proguglaj malo Brother firmu, mi ga imamo i prezadovoljni smo. Bio je dosta skup u startu, ali isplatilo se....

Beti3's Avatar

I Peterlin je već napisala, može zamjenske, ali i ovaj je oko 70 kuna, tako da kupim originalni.

Peterlin's Avatar

Elly, okani se Epsona - imam s tim višestruko iskustvo kao i ti, raspadnu se brzo.

Elly's Avatar

Quote Originally Posted by Beti3 View Post
    I Peterlin je već napisala, može zamjenske, ali i ovaj je oko 70 kuna, tako da kupim originalni.
    Ma ja sam tipkala tebi dok je ona pisala, nisam vidjela odmah odgovor.
    To je prilicno OK cijena za tonere. Je li ovaj u 3 boje skuplji od crnog?

Elly's Avatar

Surfam, trazim... a ovi? Eventualna iskustva?
    -CANON Pixma MX395 (toneri 4 boje, komplet 20 €)
    -HP Deskjet 1510 (toneri 4 boje, komplet 22 €)

Elly's Avatar

Ups, zabuna:
    Quote Originally Posted by Elly View Post
    -CANON Pixma MX395 (toneri 4 boje, komplet 20 €)
    2 tonera, crni + boje, komplet 20 €

-HP Deskjet 1510 (toneri 4 boje, komplet 22 €)
    2 tonera, crni + boje, komplet cca 22-29 €

Osoblje foruma spajalica's Avatar

mora biti u boji?
    ja imam ovaj uzeli smo ga na poslu, jer je laserski, pa toner nam traje i traje.

Elly's Avatar

Mora biti u boji.

Trebala bih kupiti printer, koji bi mi printer preporučili, a da je jeftin? Važno mi je isto da si lagano mogu naći novu boju za kupiti kad se istroši, a ne da moram gubiti vrijeme na traženje prodavaonica ili surfati preko interneta za novu boju.

Bio bi plus kad bi se još mogao koristiti USB. Mozete me kontaktirati preko privatne poruke ako imate neki polovni printer za prodati.

Gdje se mogu kupiti takvi printeri u Slavoniji?