Pokazuje rezultate 1 do 50 od 922

Tema: Potpomognuta na SV. DUHU

Threaded View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    zongoloni avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2015

Početno

Pozdrav novim curama, nadam se da nećete dugo pisati po ovoj temi

Htjela bih samo reći nešto na temu iskustava o doktorima. Na Sv. Duhu je uvijek bio no.1 dr.Bauman i njega se stavljalo u zvjezde. On je imao uvijek onako ležeran, možda malo frajersko/šarmantni pristup na koji očito većina žena pada. Ja sam ga odabrala tada jer je bio na glasu kao dobar dijagnostičar - što je meni trebalo. Doktorice su bile nekako u njegovoj sjeni - barem sam ja imala takav dojam. Vecinu svojih postupaka sam radila kod doktorica, jedan kod dr. Ivkošić (sada je na porodiljnom) i ona mi se činila kao najnjeznija i pristupačnija. Nakon toga sam bila kod dr. Sirovec na više postupaka i uvijek mi se činila distanciranom, nije mi davala odgovore jer je imala stav da ona nije moj doktor. Dr. Turudic sam tada imala samo na par folikulometrija i isto je bila jako distancirana.

Od kada se saznalo da dr. Bauman odlazi u bolnici je nastao kao neki kaos. Svi su bili živčani, a loš odnos prema pacijentu sam doživjela baš od doktora Baumana, za kojeg svi imaju samo riječi hvale.

Nakon što je on otišao preselila sam se kod dr. Sirovec i onda sam postala njezin pacijent i to je postala druga priča. Kako već u prvom idućem postupku dr. Sirovec nije bilo, tako sam na kraju završila kod dr. Turudić i odradila dva postupka i zadnje konzultacije kod nje. Moj dojam je da dr. Turudić posveti svoje vrijeme pacijentu, a i toplu riječ kada je potrebno. Ona (kao i drugi doktori) nisu rame za plakanje, makar nama to ponekad zatreba.

Što se tiče samih postupaka, osjećaj boli je subjektivan i svaka od nas ima drugačije položene jajnike i maternicu i trebate znati da je jako individualno kako će tko što dožvijeti. Ja ne mogu izdvojiti da je neki doktor bio bolji ili lošiji, prvi postupak mi je bio najmanje bolan, a predzadnji - u prirodnom ciklusu najbolniji. Ono što sam ja naučila u svom iskustvu u toj bolnici je da uvijek treba pitati, ja sam odradila sve postupke bez anestezije, za zadnji sam bila u strahu zbog komplikacija i cim sam to pitala - dobila sam potvrdu da mogu ići i na opću ako će biti potrebe.

Što se tiče stručnosti i efikasnosti tj. uspjehu u samim postupcima, sve opet ovisi o našim dijagnozama. Ja sam jako kompliciran slučaj koji zahtjeva dublju analizu i ima malu garanciju za uspjeh - takvi nažalost ne prolaze dobro jer doktora ima par, nas je puno, i nažalost ja nisam općenito zadovoljna efikasnim vremenom provedenim sa pacijentom i njegovom dijagnozom, premalo je dijagnostike, previše pokušaja i promašaja. Ali to nije do pojedinog doktora, to je nažalost zajednički nazivnik za sve naše bolničke centre.

Malo poduži post, ali ukratko želim reći da svaki doktor i sestra imaju svoj loš dan i od svakog doktora se može doživjeti i dobro i loše. Ne odobravam loše. Mislim da bi doktori prvenstveno trebali brinuti o pacijentima, ali nažalost ako pogledate uvjete gdje i kako rade.
    Posljednje uređivanje od zongoloni : 01.04.2016. at 20:26

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •