Pročitala sam sve postove u temi i s jedne strane su mi puuunooo pomogli a s druge strane otvorila su mi se neka nova pitanja... Kao što sam gore napisala, uskoro krećem sa prvim postupkom inseminacije. Bila sam kod doktorice Turudić, dogovorili smo se dva pokušaja inseminacije iduća dva ciklusa,ako to ne upali idemo na IVF. e sad slijede moja pitanja vezano za sam postupak... Vidjela sam da se puno spominju prohodni jajovodi i odsustvo bilo kakvih infekcija kao preduvjet inseminacije. Meni su krajem 2015. prilikom operacije polipa i ciste provjerili i prohodnost jajovoda (sve ok, bili prohodni) i napravili HSG. E sad, s obzirom da je to bilo prije godinu i pol, kako mogu biti sigurna da mi jajvodi nisu sada začepljeni, tj. zašto me doktorica nije poslala na to? Druga stvar, u rujnu mi je otkrivena ureaplasma, pila antibiotike i riješila to,ali zadnje briseve radila krajem 11. mjeseca. Iako su bili uredni , čudi me da me doktorica ipak nije poslala da ponovo radim bris? (mislim, nije da sam luda za tim da radim briseve, ali ono,preventivno? ja sam malo hipohonodar, pa si mislim šta ako se vratila ta bakterija)
Doktorica mi je prepisala stimulaciju Femarom od 3.-7 dana ciklusa ,dvije na dan (u ponedjeljak krećem) i zaboravila sam pitati u koje vrijeme da pijem? Folikulometrija od 8-10 dana ali kako sam danas dobila mengu shvatila sam da mi ti dani padaju točno na vikend (subota, nedjelja, ponedjeljak...) Šta da radim, da idem u petak?? Ili još ranije? I vidjela sam da inseminacija može biti u prirodnom ili stimuliranom ciklusu, o čemu to ovisi? Šaljem i vrijednosti mojih hormona, možda je tu nešto što je ukazivalo na to da mi ovulacije nisu redovne. Horomone sam vadila 4. dana ciklusa kako mi je dr. T. rekla - LH: 5,3 (ref vrijednosti od 2,4- 12,6) FSH: 7,1 (ref. vrijednosti 3,5-12,5) , Prolaktin : 256 (ref. vrijednosti od 102 do 496) AMH: 8,7 (ref. vrijednosti od 4,1-58)
Oprostite ako sam vas izbombardirala pitanjima, ali na samom sam početku pa je još puno nejasnoća..