Pokazuje rezultate 1 do 17 od 17

Tema: sisanje, 8 mjeseci, UPOMOĆ!!

nataša avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno sisanje, 8 mjeseci, UPOMOĆ!!

Znam da je možda glupo, da bih trebala biti sretna što je sisala i 8 mjeseci, ali ja sam očaana!! toliko sam se borila da sisa, toliko truda uložila, kad se samo sjetim,...bila sam spremna dat joj da sisa do škole, toliko sam bila sretna što sisa.
    počeli smo dohranu sa 6 mjeseci i to joj se baš sviđa, imam osjećaj , evo unazad par dana da joj je daguba sisanje, hoće konkretno. noću se još uvijek budi dva tri puta za sisanje i onda hoće, no evo preko dana jedva. juče sam joj čak uvela treći obrok, mliječni dodouše, na žličicu isto jer jednostavno mislim da se ne nasisa dovoljno. i večers, dam joj opet obrok nekih sat vremna prije spavanja, odemo u sobu i ona neće ni čut!!! stavim ju da spava i ona zaspala ko klada, bez večernjeg sisanja! inače ona zaspe sama, nasisa se i ja ju stavim spavat i ona za par minuta zaspe, ali prvi put u 8 mjeseci bez da je sisala

postoji li kakav način da ju nazad pridobijem, da ju pustim da malo jače ogladni ili šta, silno bih htjela da još sisa, bar da još ovu zimu odguramo, nekako do prvog rođendana..molim vas, savjetujte me!!!
    i da, da dodam, isam bolesna, ne pijem nikakve ljekove, ništa posebno... činim mi se da sam danas dobila menstruaciju, mislim, kao da počinje, ne znam ima li to kakgve veze. i da, prije 5-6 dana sam imala ovulaciju, to znam zasigurno!! ima li to kakve veze??
    Posljednje uređivanje od nataša : 27.11.2013. at 21:55

nataša avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

i da, idu joj gornja dva zuba, i malo je prehlađena

Osoblje foruma BusyBee avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

To bi mogao biti štrajk i mnoge ga žene znaju zamijeniti za potpuni prestanak interesa za dojenje.
    Dakle, radi isto što bi inače u štrajku radila: nudi i nemoj se uzrujavati što odbija, dozvoli i omogući puno kontakta koža na kožu (kupajte se ili tuširajte zajedno, npr.), probaj dojiti u hodu, u miru i zamračenom i doji noću koliko želi.
    Trebalo bi proći kroz par dana.

nataša avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj BusyBee prvotno napisa Vidi poruku
    To bi mogao biti štrajk i mnoge ga žene znaju zamijeniti za potpuni prestanak interesa za dojenje.
    Dakle, radi isto što bi inače u štrajku radila: nudi i nemoj se uzrujavati što odbija, dozvoli i omogući puno kontakta koža na kožu (kupajte se ili tuširajte zajedno, npr.), probaj dojiti u hodu, u miru i zamračenom i doji noću koliko želi.
    Trebalo bi proći kroz par dana.
    joj, nadam se. evo noćas je sisala, ali to je u polusnu. je li za štrajk karakteristično da neće uopće ili kako?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Karakteristično je da dijete odbija dojku tijekom dana, eventualno prihvati u vrlo mirnom i tamnom okruženju (kao pred spavanje), u hodu ili u kadi u vodi.
    Dok je najčešće noću bolja situacija i dijete bez problema ili s puno manje problema prihvaća dojku.

nataša avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Karakteristično je da dijete odbija dojku tijekom dana, eventualno prihvati u vrlo mirnom i tamnom okruženju (kao pred spavanje), u hodu ili u kadi u vodi.
    Dok je najčešće noću bolja situacija i dijete bez problema ili s puno manje problema prihvaća dojku.
    hvala ti

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj nataša prvotno napisa Vidi poruku
    i da, idu joj gornja dva zuba, i malo je prehlađena
    Probaj joj nabaviti jantarnu ogrlicu.

Drugo što mi pada na pamet - homeopatski pripravak za olakšavanje tegoba izbijanja zubića (zove se chamomilla) - pitaj u ljekarni.

nataša avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Probaj joj nabaviti jantarnu ogrlicu.

Drugo što mi pada na pamet - homeopatski pripravak za olakšavanje tegoba izbijanja zubića (zove se chamomilla) - pitaj u ljekarni.
    za to nisam ni čula, idem guglat, hvala

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj nataša prvotno napisa Vidi poruku
    za to nisam ni čula, idem guglat, hvala
    Jantarnu ogrlicu možeš npr. nabaviti ovdje (ovo je doslovce prvi link koji sam našla):
    http://rozi-step.hr/zdravlje-bebe/hr...zbijanja_zubi/

Možeš pitati i kod zlatara - često znaju imati.

Homeopatski pripravak chamomilla:
    http://www.homeopatija.com/proizvodi.php?proizvod=38

Ovo je dostupno u većini ljekarni.
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 29.11.2013. at 08:11

Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Imam isti problem, ali posto beba hoce da pije čaj ja sam se izmuzla i na moje iznenadjenje, tj veliko razočarenje samo 60 ml izbacila a ceo sat sam se izmuzivala. Molim vas recite mi sta da radim? Postoji li neko objasnjenje za to?

Osoblje foruma Mimah avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Objašnjenje za što? Za štrajk ili što si se malo uspjela izdojiti?

O štrajku je tekst ovdje http://www.roda.hr/article/read/strajk-dojenja. Izdajanje nije pokazatelj koliko mlijeka zaista ima.

Koliko je staro dijete?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Za štrajk ili što si se malo uspjela izdojiti?
    Iz moje perspektive (dvostruka električna izdajalica, pola sata iizdajanja, 20 ml mlijeka, a dojim još uvijek i dijete me sad jasno obavještava da mlijeka ima), ovo uopće nije malo izdojenog. I potpis na Mimu, definitivno nije pokazatelj koliko doista mlijeka ima.

BTW, Mimah, popravi si potpis. Završila si edukaciju.

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Da, za jedno izdajanje 60 ml je solidna količina mlijeka. Meni je i 20 ml bilo nedostižno, a dijete dobivalo kilu i pol mjesečno.
    Posljednje uređivanje od martinaP : 03.12.2013. at 10:26

Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

BTW, Mimah, popravi si potpis. Završila si edukaciju.
    Evo, jesam.

Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Beba ima 9 meseci. Tokom noci je dojila ali danju nema sanse da je nateram. I nosila je i pevala... I ja sam mali prehladjwna ali nista ne pijem od lekova. Njoj curi nosic i otekle su joj gornje desni. Kako me savetujete da se izdvajam i na koliko? Ja imam i ručnu i električnu (kršitelj koda)ovu pumpicu i imam SNS, ali posto ona nece siku on mi mnogo ne znaci.

Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Hvala vam puno na informacijama, mala opet doji normalno i obe smo srećne!
    Sa sinom sam imala PUNO problema i zato sam se opremila ovako, zato me je ovo toliko pogodilo!
    Jos jednom HVALA! Najbolje ste!

Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Odlično! Štrajkala je možda zbog zubića ili je zbog nosića teže disala pa se bunila.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •