zekana prvotno napisa
Pa mila i školu moraš dobro prodrmati, tj. te ljude koji nisu odradili svoj posao. Zašto postoje povjerenstva za putovanja s odgovornim ljudima ako ti ljudi iz tko zna kojih razloga fušare taj posao?! Oni su prvi krivci što je do toga došlo. I ne, niste vi, roditelji, krivi. Mogli ste štošta pogledati, ali to NIJE vaš posao. A ako im se nije dalo razmišljati o dobrobiti djece, onda su morali reći TO. Pa bi onda roditelji sigurno djeci potražili što je najbolje za njih.
Ja sam s nekoliko prfesora vodila djecu u Beograd, dakle, druga država. I jedina sam bila tamo njihova i mama i animator i turistički vodič. Dala sam sve od sebe jer mi je stalo do te šačice djece koji nisu napustili Hercegovinu valjda nikad. "Opalila" sam oko 500 slika svojim foto aparatom, a u hotelu ih sve obilazila i pazila na njih. I nema veze što sam od nas 5 voditelja jedina ja titrala nad njima, nije TO poanta. Da nisam ja, netko bi drugi od nas to radio. Ali stalo mi je bilo do te djece. A veze nisam imala niti s organizacijom niti s ičim. Ja sam bila da nadgledam "zagrijavanje" prije natjecanja.
I ZATO me ljuti što odgovorni ljudi nisu odgovorni. I te voditeljice/profesorice su trebale zinuti s tim svojim ustima i reći nešto na licu mjesta! Opet kažem, da sam ja ta nastavnica, voditeljica, ma ja bih im napravila takvo sr**** da bi im se glava okrenula.
Ljudi moji, djeca su ... fali mi riječ... impressionable... lako ih se sve dojmi, kako bih rekla... i dobro i loše. I zaslužuju mnogo više od ovakvih grozota. Ma jooooooj, držim vam fige da imate, tj. da nađete snage i dobro ih sve protresete- sve koji su odgovorni za OVO!
I IMA smisla dati ih u novine. Od te jedne priče neka jedan posto čitatelja prodanih primjeraka pročita o odgovornima, o TOM lošem hotelu, o TOJ lošoj agenciji, a neka i samo jednoj osobi podijeli što je pročitao... i to je NEŠTO! Velike su naklade i Jutarnjeg i Večernjeg. Treba dati sve od sebe i kao pojedinac pomoći da se to NIKADA više ne ponovi, barem ne s TOM agencijom i s TIM hotelom. Nek padaju jedan po jedan... đubrad!