Stranica 1 od 3 123 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 101

Tema: Maturalac; prilika za iskorištavanje djece?!?

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno Maturalac; prilika za iskorištavanje djece?!?

Dakle, moja kći, sedmašica, je od jučer na maturalcu.
    Na Hvaru.
    Tamo su stigli u večernjim satima.
    Smješteni su u hotelu Faros koji se u materijalima za maturalac deklarirao kao hotel s tri zvjezdice.
    Laž. Ima dvije.
    Hotel je derutan, prljav, zapušten.
    U jednoj sobi su djeca našla krvave fleke, kao od menstruacije na dnu kade.
    U drugoj sobi je na balkonu ogroman osinjak.
    Sobe vrve žoharima i komarcima pa tako moja kći nije noćas oka sklopila, a imala je Off protiv komaraca, ali kaže uzalud. Izgrizli su je do kosti.
    Jučer navečer su ih profesori odveli u kakti disko, a to je zapravo bar na krovu hotela u kojem su sokovi po 20 kn i priča mi mala kako je od njih 120 sigurno 100 djece i kupilo sok. Kad su se svi sokovi rasprodali, odmah je nastao fajrunt. Potjerali su ih van.
    Kaže moja kći:" Ah mama, mi smo djeca. Za nas je sve "dobro". Zato nam to i rade."
    Ovo je samo za početak.
    Sa strepnjom čekam nastavak.
    Sramotno je što rade našoj djeci i kako nas pljačkaju.
    Da se razumijemo; ovaj horor smo platili 1400 kn za tri pansiona i prijevoz.
    Sramota. Ne mogu nikome drugome uvaliti pa uvaljuju nama, domoljubnim budalama koji smo bili za to da nam djeca idu u domovini na maturalac.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Iskreno mi je žao da je smještaj tako loš i da si nezadovoljna.
    I sama često djecu vodim na ekskurzije i višednevne izlete i iz iskustva znam da hoteli nikada nisu nešto posebno, ali još nikada nisam imala iskustvo žohara i sličnoga o čemu pišeš. Baš obrnuto.
    Iskustvo me naučilo da vodim brigu o važnim stvarima i jako pažljivo biram agencije s kojima putujemo (jer njihova je odgovornost najveća).

Prije dva tjedna vodila sam 44 učenika svoje škole na dvodnevni izlet u Veronu. Spavali smo u hotelu s 4 zvjezdice (malo izvan grada, doduše), polupansion (večera je imala predjelo, glavno jelo i desert) i vanpansionski ručak drugi dan, izvrstan autobus (tražila sam konkretne podatke i o autobusu i o vozaču nekoliko dana prije puta).
    To nas je došlo 750 kn po djetetu, plus 3 eura za posjete (Julijina kuća, Arena, Castelvecchio), jer smo školska grupa iz EU (inače samo Julijina kuća dođe 6 eura).

Djeca su bila prezadovoljna. Doduše, bilo je i onih koji su pitali ima li wi-fi u hotelu, ali takve sam brzo spustila na zemlju.

Ukratko, ekskurzije po Hrvatskoj (naročito na moru, u praktički sezoni) su skupe i preskupe. Vjerojatno je i tajming presudan za takav nesrazmjer cijene i uskuge/kvalitete.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

mi smo se nakon apsolventskog žalili. i agencija nam je besplatno dala svima 3 dana u gardalandu. bar nešto. mislim, nama je bilo super i genijalno, al isto je bilo katastrofa od organizacije, smještaja svega. u grčkoj.
    Posljednje uređivanje od cvijeta73 : 14.06.2014. at 11:16

mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Sjecam se svog maturalca na Krku...isto osnovna skola i otprilike ista prica. Uzas. Nisam spavala 3 noci, zohari u krevetu itd.

Apsu avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

Sjećam se i ja svog, bila sam isto na Hvaru, samo ne znam u kojem hotelu..
    Otrprilike ista priče, s tim da je spavalo nas petnaest u jednoj "sobi" sa krevetima, bez ormara, samo sa policama iznad glave...

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

nek mala ave dokumentira slikama.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

trebam li reć da se i ja sjećam svog maturalca iz

osnovne:

Išli smo zadnji petak prije škole vlakom do Zadra, bili smješteni u Boriku u hostelu, samo 2x išli autobusom u/iz Borika samo radi toga da ne navlačimo torbe pješke, bilo nam je super, bili smješteni po 4 u sobi imali svoju kupaonu, plaža malo otvorena, ali ok za kupanje. Takve morske more nismo imali. Svako malo kad smo se dogovorili isšli smo pješke do Zadra. Bio je samo naš razred + raska, profač it tehničkog ( kojeg smo mi izabrali) i jedna raskina frendica.

srednja:
    Išli u Opatiju ( u doba kad se naveliko išlo u Prag i Barcelonu) vlakom do Rijeke, lokalnim busom do Opatije, bili smješteni u tri palme, po dvoje u sobi ( soba puno veće od nekih soba današnje kategorije 3 ili 4 u koju sad stave min. 3 kreveta), ponekad kad smo htjeli išli smo u obližnju pivnicu samo radi zabave, često bili vani i šetali se, bilo nam jaaako dobro. Pjevali cijelo vrijeme . Išli smo sredinom 9. mjeseca.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

htjela sam komentirati samo naslov, naravno da je način za izvlačenje para, veli mi sestra da je isti smještaj, isti sadržaj u 4 plača recimo 700, 7-8 razredu 1200, ista priča u 2-4srednjem 2500.

i moram li komentirati mislim da je žalosno da se ne spusti cijena na 120 klinaca, pa nije to isto ko da ih je jedan razred.

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Mi trenutno uplaćujemo 2400 kuna za maturalac u Dubrovniku.
    Javim na jesen kako je bilo.

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

http://www.tripadvisor.com/Hotel_Rev..._Dalmatia.html
    Jadno dijete, kada pročitaš komentare.

Zara1 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

I ja sam prije puno godina bila na maturalcu u istom hotelu na Hvaru. I onda je bilo derutno i prljavo, čak ni tople vode nismo imali u sobi. Hrana je bila užasno loša. Slabo mi je čim se sjetim.

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Rekla sam kćerki da slika.
    Tata je rekao i da napišu žalbe u knjigu žalbi.
    Ja se ne žalim na cijenu.
    Platila bih i duplo više.
    Ali kako ih nije sramota: i Hvarane, i menađment u hotelu i agenciju koja je ovo organizirala i na kraju i školu?!?
    Ne znam, možda sam ja bedasta, možda sam preosjetljiva, ali nije mi jasno kako nitko iz "organizacijskog odbora maturalca" nije provjerio kuda namjeravaju odvesti djecu?
    Zar je od 120 djece trebalo 120 roditelja raspitivati se i provjeravati?
    Moja je greška što nisam provjerila. Što sam vjerovala.
    I sad svaki put kad se čujem s djetetom slušam o kukcima, prljavštini i stravičnom odnosu osoblja prema djeci, umjesto da slušam o ljepotama Hvara i kak mi se dijete dobro provodi.
    Neću ovo prešutjeti.
    Žalit ću se i agenciji i ministarstvu, ali i nadležnim inspekcijskim službama.
    Treba ovakvoj praksi uvaljivanja djeci (jer nikom drugom ne mogu) smrdljivih hotela stati na kraj jednom zauvijek.

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

I trebaš reagirati. Inače, ustaljena praksa je uvaljivanje starih i socijalnih hotela onome kome se može. Baš nedavno sam pričala s jednom zaposlenicom jednog turističkog kompleksa, koja kaže kako je njihov smještaj teško smeće i jako rijetka situacija je da gost dođe i ne buni se. Ono, normalna je stvar da ako nisu unaprijed platili puno love, odu ća. Koja sramota i užas.

Teica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Tanči, baš mi je žao Andreje - trebalo joj je biti lijepo a ne ovako!

Apsolutno se slažem s tobom: nemoj ovo prešutjeti!

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Bas mi je žao.
    Taj hotel Pharos na Trip Adv. ima 131 review, od toga je 41 Terrible, 34 poor i 31 average. Ostalo su prijatelji ili oni sami vjerojatno.
    Na bukingu ima ocjenu 5.9. Ja dosta putujem, ni ne pogledam hotel koji ima 7, a 7 pogledam bas u skupim destinacijama.
    Prvi review na bukingu je nesto tipa "napravili smo check in, pogledali sobu i check outali se odmah.

Mislim, ocito je hotel terrible. Ne znam kako to nije unaprijed uoceno i otkazano.

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Nocenje s doruckom za 2 osobe je 371kn.

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Da, točno.
    Ne mogu si oprostiti što nisam provjerila prije. Uopće ne znam šta mi je bilo.
    Baš sam žalosna.
    E da, hrana. Već dva dana djeca dobijaju i za ručak i za večeru pohanu piletinu i salatu od tijesta, a za doručak cornflakes. Ludim...
    Evo za usporedbu; hotel u Primoštenu, Zora, gdje je već drugu godinu zaredom organizirano državno natjecanje malih tehničara je fantastičan.
    Andrea je bila i lani i ove godine i vratila se puna pozitivnih dojmova.
    Sve je bilo super: od soba do hrane, bazena, odnosa osoblja...a isto je gomila djece bila tamo i to nismo platili niti kune. To plaća ministarstvo.

enela avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Definitivno se trebate zaliti. Mi vec godinama o tome pricamo, ali nas nitko ne slusa. Mozda roditeljima povjeruju. Uvjetujemo li bolji hotel, cijena ode u nebo.
    One price da klinci sve uniste, bas i nisu tocne. Iz mog osobnog iskustva, kad su u boljem hotelu, pazljiviji su prema svemu.
    Ima tu i tamo iznimaka, ali razrednik obicno pozna svoj razred i malo vise pripazi na takve ucenike.

enela avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno Maturalac; prilika za iskorištavanje djece?!?

Za hranu im je opravdanje da djeca ionak jedu samo snicle i pomfri.
    Jedu prvi dan, ali drugi i treci dan jedu i sve drugo, cesto nas zamole da im pokazemo kako se jedu skampi, kozice, dagnje.
    Posljednje uređivanje od enela : 14.06.2014. at 20:24

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Danas su za večeru dobili ćufte s pomfrijem. Ma joooj.
    Ne znam za druge, ali moja kći ne jede ni kruh, ni pomfri, ali da su dali pire uz ćufte pa neku juhicu ili varivo, povrće na maslacu ili lešo uz pohanu piletinu, to bi i pojela i to bi bilo ok.
    Sve me strah da bude opet smršavila, a taman se malo popunila nakon znatnijeg gubitka na težini.
    Sad smo se čule i rekla mi je da su čistaćice došle počistiti i promijeniti ručnike i namjestiti krevete. Ajde bar nešto.
    Posljednje uređivanje od Tanči : 14.06.2014. at 20:33

zekana avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

A ma ne znam je li treba gledati jesi li u Hrvatskoj ili drugdje... treba tražiti kvalitetu. Organizatore treba ispucati iz topa! I definitivno potpisujem rodašicu koja je napisala SVE DOKUMENTIRATI SLIKAMA. Bih ih ja u novine dala, i sve iz hotela i organizatore koji su to uvalili. Djeca su zaslužila više!

Ja sam na svom maturalcu u Španjolskoj imala nadnaravno dobar smještaj, ljubim stope onih koji su odredili taj divni hotel Sve na visokoj razini (nemam pojma koliko zvjezdica i to...), a svi smo mi isto/slično plaćali. Nismo bili jedini tamo ni iz Hrvatske ni iz Grada. Smještaj, hrana, lokacija, ma najljepši tinejdžerski odmor u mom životu, a naputovala sam se! I da mi je netko upropastio tako važan događaj, šmrcala bih svaki puta kad bih se sjetila. Nije u redu da to rade djeci.

Ma da je novaca i nešto vremena i opako dobre volje- sjesti u auto, nekoliko roditelja i otići im tamo napraviti frku! Da vidiš rezultata... sigurno bi nešto eksplodiralo.

zekana avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

Trebalo bi da svi mi koji ovo pročitamo sutra nazovemo hotel i pitamo što se to događa, da smo pročitali sve o žoharima, lošoj hrani, lošem smještaju, eheheh, osuli bi se... Što ih ne date u novine? Ima Večernji i Jutarnji svoje kontakte... eeee, da je moje dijete u pitanju, prisjelo bi im koliko bi prisjelo mom djetetu!

zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Citiraj Cathy prvotno napisa Vidi poruku
    Mi trenutno uplaćujemo 2400 kuna za maturalac u Dubrovniku.
    Javim na jesen kako je bilo.
    reci u koji hotel ide pa cu ti odma rec....

...zahebano je sto su datumi ekskurzija (radi skole) kad jesu ali po meni tada ne bi trebalo ici na more nego npr. u planine...i dobili bi za isti novac puno bolji smjestaj...vecini ipak nije do kulturnog uzdizanja (evo ja se sad ne mogu sjetit sto sam sve isla gledat a pamtim zabave po sobama,LOL) nego druzenja,zafrkancije...po meni bi se uvijek trebalo ici negdje u prirodu,medju zivotinje...pa neke sportske aktivnosti...

komentari na B-comu npr. su dosta saroliki i uvijek nakon sto posjetim neki hotel vidim da neki ljudi ocito imaju drugacija/visa ocekivanja od mene,naravno moguce i da su platili vecu cijenu pa nisu dobili "value for money"...ja putujem u podsezoni destinacije u koju idem,rijetko sam imala feeling da sam preplatila hotel...

zloćko avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

NAši klinci su išli u Novi Vinodolski, ne sjećam se imena hotela, , nas je koštalo 1400 kn al ne sjećam se koliko dana , al su u toj cijeni imali dosta izleta i svaki dan su posjećivali drugi grad i okolicu, i isto su se žalili na hranu, mlijeko su imali hladno , i paštetu za doručak, bljak... i hvala ti što si pokrenula ovu temu sad znam jednu novu i sigurno ću provjeriti kuda idu , žao mi je što se toga nisam prije sjetila.. i žao mi je tvoje curke... ajd hrana i nekako al prljava kada... užas...i svakako nemoj šutjeti žali se, viči, što got treba , ja bih na tvom mjestu obavjestila medije jer sigurno ima još roditelja koji misle kao i ti ali se možda nisu ni sjetili da se mogu žaliti ili progovoriti o "uvaljenim" hotelima

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Je li iz hotela dosla neka lazna informacija tipa - mi smo najbolji hotel s mediteranskom kuhinjom i dizajnerskim urednim sobama.
    Ako nije, tj. ako ste isli preko agencije, onda je agencija nemoralna, a hotel loš, a to danas ne moze biti nedostupna info. A škola i roditelji su neoprezni. Od 200 roditelja nitko nije u google upisao kamo mu dijete ide. Kad kupuje tenisice ili mobitel, barem ce njih 20 detaljno pregledati na netu informacije. To mi je zbilja cudno i rekla bih cak da je nemoguce. Nek je od tih 20, 10 njih imalo neobicno veliku guzvu privatno da nisu stigli, opet ovih 10 je moralo vidjeti recenzije hotela. Hotel na Hvaru ce za lokaciju dobiti minimalno 8, ako ima ukupnu ocjenu 5.9, onda ostale moraju biti koma.

U svakom slucaju je dobar potez na roditeljskom forumu otvoriti temu. Premda, i nas je agencija skoro preveslala. To je bilo prije interneta, al se moj razrednik morao svadjati.

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Hocu reci, vec desetljecima se ponavljaju scenariji.

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Od njurganja novinarima nema koristi jer to njima nije vijest.
    Zapravo je to stara stvar da se djeca na ovakav način muljaju.
    Što se tiče toga da sam bila neoprezna, jesam. Znam da sam trebala provjeriti, ali eto, nisam.
    Nekako sam mislila da, ma ne znam što sam mislila...nemam više ni vremena, ni snage, ni volje za ništa.
    Znam da nije opravdanje, ali zar moram i taj posao ja odraditi? To je od škole posao, ne moj.
    Sad mi ostaje da pišem, zovem, žalim se.
    Čekam da se mala vrati. Da vidim slike. Ne želim ju sada opterećivati s tim, iako vidim da se ona opterećuje.
    Požalila mi se da su danas u "disku" puštali cajke i da su jedva djeca namolila da ih puste da idu u sobe spavati.
    Sutra je planiran izlet na Bol tamo će posjetiti baku koju nije vidjela od lani pa će to, nadam se popraviti raspoloženje.

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

U pravu si.
    Sigurna sam da ce klinci ipak uzivati na izletu na Bol.

Nije sigurno ni kad sve provjeris, kao sto ja frikusa radim. Ja sam lani u Barceloni (srecom 1 noc) imala grozan smjestaj za preko 100 eura/noc. Kao bili su puni. Da su mi ponudili da budem u toj sobi za 20 €, ne bih prihvatila. Dosla sam kasno. Na kraju sam veci dio noci prosjedila u foajeu jer nisam mogla izdrzati u sobi. Drugi su mi dan ponudili da ce mi iduci put dati upgrade na ono sto platim. Nema sanse da ikad tamo dodjem. Kakav upgrade. I naravno ocjene na booking i trip a.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

a jel si sigurna da će moći do bake, nisam tak sigurna, kad je moj klinac bio u Krapini na izletu i bili su u posjetu Muzeju Ljudevita Gaja, nije smio istupiti iz kolone i pogledati breskve koje je sam posadio koje su u istom dvorištu ko i muzej, a na vidnom oku učiteljice.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

usput Jelena njima ne mogu ponuditi neki drugo smještaj, jel su valjda cijeli hotel samo oni zakupili.
    A zar nije moglo proći drugačije, da se dogovori u agenciji ( ako se vćemora oppreko njih ići) obični smještaj u nekom hotelu s prevozom i putnim osiguranjem, mislim da bi se dobilo kvalitetniji smještaj uz povoljniju cijenu. Znači bez njihove organizacije putovanja

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Agencija mora organizirati putovanje jer je to tako po propisima ministarstva, a agenciju bira povjerenstvo u školi koje čine nekoliko roditelja i nastavnika i oni su trebali prije konačnog odabira sve provjeriti, a očito nisu.
    Što se tiče Bola, to je dogovoreno. Želja moje mame je bila da joj dođu svi, ali to nema smisla jer ih je 120 pa je onda smanjila na samo Rein razred, a ja sam zaključila da je to bez veze. Baš sad svi žele gledati nečiju baku, ma da, kako ne. I onda je pao dogovor da idu moja kći, njena najbolja kolegica i cimerica i pedagogica koja je na ovom putovanju Reina pratnja zbog bolesti. Isto kao što ju je pratila na državno u Primošten, tako ju prati i sada.
    Ali, maloprije me nazvla i kaže mi sva uzrujana da izgleda ne idu
    Ukrcali su ih u bus i sad ih tjeraju van jer pada kiša.
    I nebo se urotilo protiv njih...

Dilek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2014

Početno

Pa ovo je prestrasno. Da sam na tvom mjestu trazila bih da odgovara i agencija i povjerenstvo koje nije provjerilo ponudu. Nek mala sve slika i nek se sazove sastanak. Makar sumnjam da ce mnogi roditelji biti zainteresirani sad kad je gotova skola...

Kao i Jelena, nema sanse da negdje odsjednem bez provjere na TA, i isto ne prolazi nista ispod 7, a pogotovo da dijete tako posaljem.

Moji su maturalci bili ok, preskupi, ali sve je barem bilo korektno.Sjecam se samo da je ravnatelj od agencije dobivao poprilicnu premiju jer je gurao da se odabere bas doticna agencija. Koliko god to pogresno bilo, nije razlog da se ne odaberu barem pristojni hoteli.

Osoblje foruma Bubica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

naša škola godinama ide na isto mjesto, u 9 mjesecu smo znali o kojem je hotelu riječ, sve se dalo provjeriti...za 1250 kuna prošli su cijelu Istru, Briune, ma sve.

Mi smo u SŠ, u Pragu, napravili takvu pobunu kada smo vidjeli u koji nas je hotel agencija smjestila, da su nam u roku sat vremena osigurali drugi smještaj!

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ja sam poluluda.
    Ni na Bol nisu otišli
    Otpeljali su djecu autobusom do Jelse i tamo ih je trebao preuzeti privatni brod i odvesti do Bola.
    Nije htio isploviti. Fantazirao je o valovima od 5 metara, a more mirno. Bonaca.
    Zvala sam mamu i ona mi isto kaže da je vrijeme u Bolu ok i nema govora o valovima.
    U krajnjoj liniji mogao ih je odvesti do Bola, a vratiti su se mogli katamaranom koji redovno prometuje na liniji Split- Bol- Jelsa.
    Ali tada privatni brodar ne bi zaradio, već Jadrolinija.
    Da stvar bude gora, ja razgovaram s malom mobitelom, a u pozadini čujem prepucavanja s brodarom, a mala mi veli kako upravo jedan drugi brod isplovljava, ali ovaj njihov neće.
    Djecu su vratili u Hvar i još jedan dan je izgubljen.
    Ovo je strašno.
    Baš pričam s mužem, da je taj Hvar bliže, zaletili bi se do tamo i napravili skandal i uzeli dijete, a agenciju tužili.
    Ali ne mogu na put kad sutra moram u 7,30 biti na poslu.
    Ali zato odmah sutra zovem sve po redu.
    Ovo im neće proći samo tako.
    Sramota za naš turizam, školstvo, ma sve.
    Fuj!

anchi pp avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Nemam komentara na sve to, baš je tužno
    Mi smo upravo uplatili maturalac našj srednjoškolki u Grčku, gdje će mijenjati 3 hotela i brodsku kabinu, velika je šansa da će ih slično snaći :/

Jedno iskukstvo prijateljičinog sina prije dvije godine na maturalcu - zbog neke situacije gdje agencija nije ispoštovala neke detalje (možda je to bio izlet, ali nisam sigurna),
    dobili su kao nadoknadu jedan gratis jednodnevni izlet u Beč. To je bila otprilike cijena tog agencijskog propusta.
    Tražite nadoknadu!!!!

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

moram li priznati da nisam skužila kaj je mala jela, ali po tvojoj priči nije dobila adekvatnu zamjenu za klopu, jel tako. Kako da odma nije neko reagirao, ona, pedagoginja ili neko treći. Kad moji klinci idu na izlete ja uvijek pošaljem popis hrane koju jedu i koju nikako ne jedu, i do sad se poštivalo dogovoreno.

usput meni dođe zlo kad pitam kaj će biti za klopu pa se roditelji odma počnu pitati, kakvo je to pitanje naravno pomfri s pohancem, što je najgora hrana za izlete, ali neke ne možeš krstiti, najtragičnije da sami kažu kak drugo deca ne žele jesti....

i tako na zadnjem izletu klinke isto je učiteljica rekla da će valjda biti standard, ali da će svakako provjeriti da se usaglasimo ako treba kakva promjena za klinku, i posle provjere ispalo je sasvim 50 meni za sve.

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Jelena.O, jutros je jela "vodenu kajganu koja je imala miris i okus po smrdljivim martinima" to je od male opis.
    Moja kći nije alergičar poput tvoje djece pa ja ne dramim oko klope.
    Puno hrane ona ne jede ili ne u tim kombinacijama, ali dobro. Kao što rekoh nije alergična pa nam je hrana zapravo ovdje najmanji problem.
    Napisala sam samo da se vidi što su dobili za jelo.
    Upravo sam razgovarala s Reinom mentoricom koja je isto tamo i ona je jako razočarana. Kaže da su im takve stvari napričali i obećali, a od svega toga ništa djeca nisu dobila.

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Ajme strašno! Stvarno su zaslužili da im se iskupe nekim izletom u gardaland. Nemoj odsustati.

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Upravo sam napisala i poslala mail agenciji, a kad se mala vrati i vidim slike sastavit ću kaznenu prijavu za prevaru DORH-u.
    Jooooj, pojest ću se od muke što prije nisam provjerila agenciju Express tours iz Čakovca jer čim sam malo proguglala svašta je isplivalo.
    Identične stvari rade već godinama.
    I ne samo ta agencija.
    Nije mi jasno kako ih nije sram. Djecu varaju. Djecu!

zekana avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

Citiraj Tanči prvotno napisa Vidi poruku
    Znam da nije opravdanje, ali zar moram i taj posao ja odraditi? To je od škole posao, ne moj.
    Sad mi ostaje da pišem, zovem, žalim se.
    Pa mila i školu moraš dobro prodrmati, tj. te ljude koji nisu odradili svoj posao. Zašto postoje povjerenstva za putovanja s odgovornim ljudima ako ti ljudi iz tko zna kojih razloga fušare taj posao?! Oni su prvi krivci što je do toga došlo. I ne, niste vi, roditelji, krivi. Mogli ste štošta pogledati, ali to NIJE vaš posao. A ako im se nije dalo razmišljati o dobrobiti djece, onda su morali reći TO. Pa bi onda roditelji sigurno djeci potražili što je najbolje za njih.

Ja sam s nekoliko prfesora vodila djecu u Beograd, dakle, druga država. I jedina sam bila tamo njihova i mama i animator i turistički vodič. Dala sam sve od sebe jer mi je stalo do te šačice djece koji nisu napustili Hercegovinu valjda nikad. "Opalila" sam oko 500 slika svojim foto aparatom, a u hotelu ih sve obilazila i pazila na njih. I nema veze što sam od nas 5 voditelja jedina ja titrala nad njima, nije TO poanta. Da nisam ja, netko bi drugi od nas to radio. Ali stalo mi je bilo do te djece. A veze nisam imala niti s organizacijom niti s ičim. Ja sam bila da nadgledam "zagrijavanje" prije natjecanja.

I ZATO me ljuti što odgovorni ljudi nisu odgovorni. I te voditeljice/profesorice su trebale zinuti s tim svojim ustima i reći nešto na licu mjesta! Opet kažem, da sam ja ta nastavnica, voditeljica, ma ja bih im napravila takvo sr**** da bi im se glava okrenula.

Ljudi moji, djeca su ... fali mi riječ... impressionable... lako ih se sve dojmi, kako bih rekla... i dobro i loše. I zaslužuju mnogo više od ovakvih grozota. Ma jooooooj, držim vam fige da imate, tj. da nađete snage i dobro ih sve protresete- sve koji su odgovorni za OVO!

I IMA smisla dati ih u novine. Od te jedne priče neka jedan posto čitatelja prodanih primjeraka pročita o odgovornima, o TOM lošem hotelu, o TOJ lošoj agenciji, a neka i samo jednoj osobi podijeli što je pročitao... i to je NEŠTO! Velike su naklade i Jutarnjeg i Večernjeg. Treba dati sve od sebe i kao pojedinac pomoći da se to NIKADA više ne ponovi, barem ne s TOM agencijom i s TIM hotelom. Nek padaju jedan po jedan... đubrad!

zloćko avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj zekana prvotno napisa Vidi poruku
    Pa mila i školu moraš dobro prodrmati, tj. te ljude koji nisu odradili svoj posao. Zašto postoje povjerenstva za putovanja s odgovornim ljudima ako ti ljudi iz tko zna kojih razloga fušare taj posao?! Oni su prvi krivci što je do toga došlo. I ne, niste vi, roditelji, krivi. Mogli ste štošta pogledati, ali to NIJE vaš posao. A ako im se nije dalo razmišljati o dobrobiti djece, onda su morali reći TO. Pa bi onda roditelji sigurno djeci potražili što je najbolje za njih.

Ja sam s nekoliko prfesora vodila djecu u Beograd, dakle, druga država. I jedina sam bila tamo njihova i mama i animator i turistički vodič. Dala sam sve od sebe jer mi je stalo do te šačice djece koji nisu napustili Hercegovinu valjda nikad. "Opalila" sam oko 500 slika svojim foto aparatom, a u hotelu ih sve obilazila i pazila na njih. I nema veze što sam od nas 5 voditelja jedina ja titrala nad njima, nije TO poanta. Da nisam ja, netko bi drugi od nas to radio. Ali stalo mi je bilo do te djece. A veze nisam imala niti s organizacijom niti s ičim. Ja sam bila da nadgledam "zagrijavanje" prije natjecanja.

I ZATO me ljuti što odgovorni ljudi nisu odgovorni. I te voditeljice/profesorice su trebale zinuti s tim svojim ustima i reći nešto na licu mjesta! Opet kažem, da sam ja ta nastavnica, voditeljica, ma ja bih im napravila takvo sr**** da bi im se glava okrenula.

Ljudi moji, djeca su ... fali mi riječ... impressionable... lako ih se sve dojmi, kako bih rekla... i dobro i loše. I zaslužuju mnogo više od ovakvih grozota. Ma jooooooj, držim vam fige da imate, tj. da nađete snage i dobro ih sve protresete- sve koji su odgovorni za OVO!

I IMA smisla dati ih u novine. Od te jedne priče neka jedan posto čitatelja prodanih primjeraka pročita o odgovornima, o TOM lošem hotelu, o TOJ lošoj agenciji, a neka i samo jednoj osobi podijeli što je pročitao... i to je NEŠTO! Velike su naklade i Jutarnjeg i Večernjeg. Treba dati sve od sebe i kao pojedinac pomoći da se to NIKADA više ne ponovi, barem ne s TOM agencijom i s TIM hotelom. Nek padaju jedan po jedan... đubrad!
    E ženo skidam ti kapu do poda!!! I svakako treba dati u novine, i nisam shvatila da li si kontaktirala učiteljicu, profesoricu il tko je već tamo s njima šta oni šute i dal su uopće poduzeli nešto, ma joj sve je to grozno, pada mi na pamet jako loša ideja al možda griješim ali ako voditelji šute možda su dobili "pinku" od agencije da odaberu baš taj hotel, u školi mojih poznanika ravnatelj je dobi novi automobil od putničke agencije da s njima organizira ekskurzijei to je tako trajalo godinama. Ispričavam se ako sam krivo shvatila il koga povrijedila.

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ma nije nitko dobio ništa.
    I nastavnice su jadne sa svim tim. Rekle su mi da su tako ljute i žalosne bile kad su vidjele hotel,ali zbog djece koja su bila izmučena putovanjem nisu htjele raditi problem.
    I samo putovanje do tamo je bilo organizirano bezveze. Umjesto da su išli na trajekt u 15 sati, oni su se motali po splitskoj luci do 17 sati i tek tada isplovili pa su tako na putu bili od 7 ujutro do 19 navečer.
    I šta su trebale profesorice napraviti nakon cijelog dana puta, navečer, na otoku, sa 120 premorene djece?
    Odbit smještaj? Ok, i što dalje? Kuda s djecom, a noć pada..
    Mislim, nije ni njima lako. Ne bi im htjela biti u koži.
    Čujemo se stalno i rekla sam im što poduzimam i što ću poduzeti i imam njihovu podršku.
    Ovakvi događaji su posljedica natječaja na kojima se mora izabrati najpovoljnija ponuda.
    I onda frajer osnuje "agenciju" u svojoj dnevnoj sobi, složi ponudu koja je najjeftinija i dobije posao.
    Zašto Atlas ne može ovome konkurirati? Meni je jasno zašto.
    Ova agencija nema ni svog busa, ni ništa. Bus je od Čazmatransa i može ga iznajmiti svatko. Uostalom i od Zeta se može iznajmiti bus zajedno s vozačem.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

nema veze kaj agencija nema svoj bus, pa kolko bi ih trebalo imati samo za vas, najmanje 3 komada.

ali još uvijek mi ne hoda u glavu da nitko nije komentiralo da dete neće jest 2 dana? valjda u tom hotelu su bili ili još jesu i neki drugi ljudi osim klinaca vaše škole. Nema veze kaj nije alergičarka, mi u školi imamo muslimane, vegeterijance koji na izletima dobe adekvatnu zamjenu.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

naputak je da bude najpovoljnija cijena za istu destinaciju ili više manje isti program, pa se sve naštima da je u 5-10 kuna razlika, a kad dođeš na teren vidiš da je to sasvim drugačije. Recimo ručak naših klinaca na izletima je najmanje 45 kn ( za pohanac s pomfriem), a jedan čovjek koji ima restoran u Zagorju za minimum 50 klinaca traži cijelih 32 kune za juhu, meso s prilogom, salatu i desert, i sad pričam ja s učiteljicom kak su ti nerazmjeri, i veli možda on i nudi agenciji za tu lovu, ali agencija si naplati 50% više.

Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Eto ja sam vodila djecu prije 7 godina u taj hotel na maturalac, i ne mogu rec da je bilo lose. Mislim da je taj hotel prije 7 godina trebao ići u obnovu, i da je situacija u međuvremenu postala još gora jer tada je bio švedski stol, jeo si koliko si htio, tu i tamo koji gušter, ali ništa strašno, sobe su bile ok.Ako se ništa nije ulagalo onda vjerujem da to sada izgleda strašno.

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Možda je nekome ovakav smještaj super, ali meni nije.
    Prvi komentar moje kćeri kad je vidjela sobu je bio:" mama, ovo izgleda kao neka stara, prljava, bolnica"
    Djeca nisu dobila obećane animatore, izlete i razgledavanja.
    Nisu dobila obećani hotel s tri zvjezdice.
    Ali su zato dobili cajke.
    I netko treba za ovo odgovarati.
    Ja ću kontaktirati i dječju pravobraniteljicu, a razmišljam i o CZSS, a možda mi još netko padne na pamet.

Sent from my iPhone using Tapatalk

KrisZg avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Citiraj Tanči prvotno napisa Vidi poruku
    Upravo sam napisala i poslala mail agenciji, a kad se mala vrati i vidim slike sastavit ću kaznenu prijavu za prevaru DORH-u.
    Jooooj, pojest ću se od muke što prije nisam provjerila agenciju Express tours iz Čakovca jer čim sam malo proguglala svašta je isplivalo.
    Identične stvari rade već godinama.
    I ne samo ta agencija.
    Nije mi jasno kako ih nije sram. Djecu varaju. Djecu!
    Roditelje varaju a djecu zakidaju...jos gore.U pravu je zekana, jedan po jedan, moraju pasti dubrad jedna.

anchi pp avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Mislim da bi i neku inspekciju trebalo poslati u hotel. Čisto sumnjam da sanitarci odobravaju prljave plahte i kade :/

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Joj, mala mi je uspjela poslati slike.
    Strašno i prestrašno.
    Kako je moguće da ovakvo mjesto ima uporabnu dozvolu i još dvije zvijezdice?!?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

i ja mislim da to treba prijavit, ali agenciju koja nije dala ono sto je nudila, jer eto mi smo u istom hotelu imali sve sto ova djeca nazalost nisu. a to je stvarno jadno.
    Posljednje uređivanje od abica_29 : 16.06.2014. at 17:17

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •