Malo je nakinđureno i upakirano, da, ali postoje. Ja se zadnjih godinu, dvije, kad su nam djeca postala veća i manje zahtjevna, puno opet viđam s prijateljicama nasamo, bez djece.
Naša su djeca prerasla zajedničke rođendane, ne pozivaju se više na rođendane djeca mojih prijatelja već oni zovu uži krug školskih prijatelja, ta zajednička, obiteljska druženja su se prorijedila.
I u ovoj sada fazi otpali su ljudi s kojima smo se družili obiteljski i čoporativno, a nismo bili posebno bliski.
Ja imam prijatelje iz svake faze svog života - imam prijateljice koje datiraju od vrtića, zatim osnovne i srednje škole, one s faksa iz grada na suprotnom kraju države, a zatim i kolegice s posla koje su prerasle taj status kolegice i postale nešto više i bliskije. U mom životu ima ljudi s kojima se ne čujem i ne vidim mjesecima, živimo (pre)daleko jedni od drugih, ali znam da su uvijek tu za mene kao i ja za njih.
I kad me nazove S ili V da je sutra u Zagrebu prestrukturirat ću se dnevne obaveze samo da se vidimo.