Pokazuje rezultate 1 do 10 od 10

Tema: Stipanje, grebanje, lupanje i ostale ljepote pri dojenju..

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    enolee avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno Stipanje, grebanje, lupanje i ostale ljepote pri dojenju..

Mamice. Dakle, imamo 7 (sedam!!!) mjeseci i uspavljujemo se na cici. Jel. Ne ide nam drugacije. Necemo dudu, necemo se nosit, necemo slusat uspavanke, necemo nista nista, osim cice.
    A sad u trecem licu.
    Do unatrag dva tjedna poprilicno brzo bi se uspavala na cici, bilo popodne ili navecer. Medjutim, u sto se pretvorilo to nase krasno dojenje...
    1 od 5 puta zaspe jer cim primi bradavicu krene stenjanje, stipa me za drugu cicu, stipa me za nadlakticu, stipa me gdje stigne, s drugom rucicom me grebe po trbuhu, pa se izvija, lupa nogicama. I sve to dok socno sishe zatvorenih ociju. Ali u trenutku kad bi inace zaspala, ona se odvaja od cice i nista od spavanja. gleda u mene, brblja, ako se pravim da spavam lupa me po licu, stipa za nos...

Moram priznati da mi je dojenje pocelo biti stresno jer je bolno, a kad joj blokiram rucicu s kojom me stipa, sva se uznemiri.
    Ne znam je li to povezano (sve u jednom paketu) s tim da se pocela stalno istezati, pogotovo noge, stalno ih isteze i grci, zatim budjenje po noci i ostajanje budnom po sat, sat i pol... You name it.
    Inace, bebica za pojest. Vesela, stalno se smije, nema problema. Ali ragbijas s tim dojenjem.

Mame, jeste li imale takvo iskustvo? Radi li se tu o razvojnoj fazi, zubicima, karakternoj osobini... Ja sam malo na cudu jer mi sve vise bude muka pri pomisli na dojenja i pokusaje uspavljivanja koji su sad svi na cici.

Hvala.

mama_jos_malo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

moj bebo ima isto 7 mjeseci i pokušao je tako me udarati za vrijeme dojenja. Jasno sam dala do znanja da to nije prihvatljivo. Ako ne razumije riječi, kuži ton. To me boli, smeta me, ne dopuštam da me udaraš! Ljude i životinje ne udaramo (ovo ponavljam goodinama djeci )

Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

meni ima par fora dok dojim - štipka, lupka otvorenim dlanom, položi ruku na moj vrat, ja sam to pripisala razvojem one pinceta motorike (ne znam kako se to službeno zove), i opipavanjem mog pulsa.
    mene to ne boli, a da boli bi ja blokirala - nema veze šta se uznemiri, pa nećeš joj sve u životu dopustiti,bolje da se odmah uči da ne može sve imati

jel imaš dovoljno mlijeka? možda posisa sve iz jedne,pa je treba prebaciti i na drugu cicu? možda ti se ponuda poremetila sa dohranom?
    moj se uspavljuje sa cicom, ali nekad isto neće odmah zaspat (rijetko doduše),pa ga onda pronosam malo ili pjevam itd.probaj - jesi rekla da to ne pali, ali možda je promijenila neku naviku, sad je već velika cura!

e, a možda je i prespavana. koliko puta dnevno spava, možda da jedno spavanje ukineš?moj je sa 7 mj izbacio treće dnevno spavanje

enolee avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

littletuna, bas balansiramo s tri pa dva spavanja, pa opet tri.. uglavnom mi se cini da joj dva pasu vise nego tri tako da probam s prvim ranijim spavancem, ako ne ide onda znam da ce bit samo dva taj dan.. A sto se tice dojenja i dohrane.. ah, tu imam svu silu pitanja, ali ne stignem traziti u sumi postova o dohrani. bojim se da mi je malena i prenajedena. kako imamo ta klizna spavanja, ne mogu nikako ustimati taj jedan obrok-rucak u isto vrijeme. pa se cesto dogodi da ruca i onda za pol sata, sat opet cica ko luda. nisam jos dozivjela da poslije puno klopice ona nece jos cicu.
    hm.. ma da nije prejedena? a opet.. pa zasto papa ako je sita? (Tu bi joj malo u glavicu zavirila)..

I jos ovo, littletuna.. Stvarno bih voljela ponosati je da zaspe, za promjenu od cice. I kao nekakav intro za jednog dana skidanja s iste, ali cim ja nju nosim ona je u stand by-u i sve zvjerka, dodiruje.. Zaspe mi u mei taiu ako je umorna za cca sat vremena. Ako je JAKO JAAAKo umorna-odmah. Ali cekajuc nju da postane
    jako umorna kako bih je uspavala na rukama, imali bi jedno spavanje preko dana, ako i to. Danas sam ju uspavljivala na cici u 4 navrata u dva sata, gledati nije mogla, ali nije se dala. Sita je, ne moze vise sisati, uzasno joj se spava, ali kad ju pogledam ona s krene smijati, a uzet ju na ruke znaci igru!

Totalno sam promijenila temu, i isprike na mogucoj konfuznosti. Tipkam s moba pa vidim samo zadnja dva reda, a tok misli mi je kao u djeteta.

Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

Citiraj enolee prvotno napisa Vidi poruku
    kako imamo ta klizna spavanja, ne mogu nikako ustimati taj jedan obrok-rucak u isto vrijeme. pa se cesto dogodi da ruca i onda za pol sata, sat opet cica ko luda. nisam jos dozivjela da poslije puno klopice ona nece jos cicu.
    cuger nikad ne odbija dobru cugu!
    ja mislim da to nema veze s time koliko su pojeli prije. ko odraslima sa čokoladom

enolee avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Ok, shvacam. Ali ovo nije ta vrsta udaranja. Ako udara onda je to onako ritmicno, repetativno, vise kao tik nego bijes. Kad je u igramo se modu, onda joj ne dam da me cupa i lupa po licu, cak to ni ne radi cesto, osim kad se pravim da spavam pa ju malo zezam tako, ali ovo sve radi zatvorenih ociju i kad joj blokiram ruku ona se silovito i snazno otima. Ali kao da je to van njene kontrole. Ponekad me podsjeti kao da me zeli cijelu zgrabiti. Ma nije da me nema, ima me 24/7 i fizicki i emotivno. (Ovo si sad ja odgovaram na neka mozebitna pitanja)

Stvarno ne znam, a malena je navucena na cicu ful. Po noci nema razmaka duzeg od 2 sata bez. I u slucaju da cicu zelim zamijeniti nunanjem, mazenjem.. to zavrsava neutjesnim placem. Ovo je kad je razmak cca sat vremena.
    Ako su zubici.. pa donje smo docekali u blazenom dojenju..

Kloto avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2013

Početno

Mene bi isto zanimao odgovor na enoleeino pitanje. Moja beba mene isto jako stipa, lupa i grize. I to ne samo prije spavanja nego tijekom barem nekoliko podoja dnevno. Ima vec neko vrijeme da to traje. Bole me cice.

nela08 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

http://forum.roda.hr/threads/81369-Grize-me!

evo vidi!
    Počelo je sa oko 4 mjeseca, a sad sa 8, ne znam šta bi rekla. Ide joj četvrti zubić i neki dan me ugrizla do krvi, ali po pravo! Imala sam ranu od nekim 3-4 mm dužine duboku! BOli jako!!!!!
    A navučena je na tu cicu stravično nešta! Nema šanse za oduzimanje, ni ne želim, ali doslovno umirem od straha da će me opet tako, sad dok joj baš izbija zubić dohrana ju baš i ne zanima i traži cicati svaki čas, a ja sam još i bolesna cijeli tjedan sa visokom temperaturom tako da mi baš i nije do natezanja. Uz to grizenje ide i odgurivanje nogicama u moj trbuh ali snažno tako da guza ode daleko u nazad, usta ostanu zavakumirana, ali nateže, pa se privuče bliže, pa opet...., lupanje šakom, dlanom, čupanje joj je specijalnost i isto nastoji ne zaspati svim silama, tako da se uglavnom uspavljujemo u slingu i to ne nunanjem nego skakutanjem gore-dolje....ma užas, dobro većinom mi je smiješno koliko me treniraju te moje ludače male, ali ponekad nakon tog tretmana mi stvarno dođe da bi se upitala "kako se dobiju one bebe koje same zaspu i spavaju duže od pola sata i ne tuku mame?!!"

A uz to sve cicu obožava više od svega i nema šanse da bi joj mogla oduzeti ili zamijeniti bilo čime. Tata ju je naučio (kako i seku prije) pitati: "T. hoćeš ciku-ciku? A ona odmah odgovara "hmmmm" onaj neki specifičan lagano stenjajuće veseli zvukić i hoće uvijek bez obzira šta je prije jela i ili kad je cicala....

(mislim uvijek sam znala da imam dobre cice, ali tako baš
    .....)

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

kod nas (19 mj.) danas izgleda tako da kad je dojim ležeći krene nogama se odupirati od mene i baš me boli i smeta to guranje
    kažem joj da to ne radi jer mami smeta i ona prestane
    pa za pola minute opet
    onda ja opet ponavljam da ne, da makne noge
    i taaaaako to traje
    i rukama me jedno vrijeme štipala za drugu sisu ali sad je pokrijem koliko mogu majicom i maknem ručicu
    sve rjeđe to radi
    valjda im je neki gušt, ali kod mene nema dvojbe - ako je meni to tlaka i smeta me, ne može

Onavi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

Evo ga na...počela i moja...uuu a mene booooli!
    Svaki put počme s tim kad ponestaje milka, ljuti se jer joj je malo...joj a njoj nikad dosta.
    Pa stisne bradavicu tako jako , vuče ju prema sebi a u ostatak dojke krvnički zabode noktiće i odguriva od sebe...baš se vidi kako se ljuti...a šta da radim.
    Svakim podojom mi se čini da joj je sve manje i manje mlika koliko je ona u stanju popiti, a manjka joj i sa obje kad pojede...a ne virujem da je skok u razvoju.
    Ok, ma to sad ni nije tema za ovaj topic...samo sam se došla izjadat da i mene boli

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •