Stranica 2 od 3 PrviPrvi 123 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 51 do 100 od 102

Tema: Imate li se s kime igrati?

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Ja razumijem chris u potpunosti, no kao i nju zivotna situacija me dovela do taoga ili sama ili nikako. Nije mi se svidjelo to nikako, pa sam se ohrabrila i prvi put prezivjela. moram priznati da mi prvi put nije bilo ugodno i osjecala sam se tuzno, jer eto uvijek sam uzivala a sad sam ostala sama
    no lagano se covjek navikne, da u pauzama predstave ne gledaju svi u mene koja sam sama, vec da mogu ja promatrati ljude, a ne nervozno gledati svaku minutu u mobitel. da u birtiji mogu procitati novine, knjigu bez da me iko ista pita. bez da moram nekome nesto dodati.
    kad savlada covijek tu pocetnu nelagodu onda pocinje i uzivati. cak i cijeniti to svoje vrijeme, jer iskreno puno mi je draze tako nego se iscrpiti na moljenje i nagovaranje, ili pak na neko mrtvo puhalo, koje njurga i kojene dijeli odusevljenje i etuzijazam.
    uglavnom chris ne brini se, s vremenom ces nadam se kao i ja, a i vecina ovdje koji su se javili uzivati u svakom odlasku. jer, kako vec reklama kaze, ti to zasluzujes.

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa Vidi poruku
    Pa dobro... nije baš sad to tako čudno, mi soleri smo ovdje manjina . A tek solo na ručak sjest, nije niti to loše. Odrastala sam u sredini koja je govorila staru talijansku (?), koju mi je prenijela majka "chi mangia solo, creppa solo" ili tako nešto - ko sam jede, sam i krepa. Ko da nismo sami enivej... tj. uz pisanu riječ nisi nikad sam.
    Meni je tata govorio - tko zna biti sam, zna biti i s drugima.

Neke stvari volim raditi sama, npr. šetati nepoznatim gradom pa onda sjesti na neko lijepo mjesto i promatrati ritam grada. Zapravo, nije mi problem ništa raditi sama, ali nekad to odbijam...

Da se vratim na temu, i meni je s godinama malo opala želja za stalnim druženjem s hrpom ljudi. Nekad sam bila izrazito socijalno biće...više nisam, ali MD je i dalje pa malo pati što se meni ne da često imati goste

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

I ja sam prošla put kao Spajalica, samo mi se nije dalo pisati, heh. Treba se usuditi pa biti ponosna na sebe zbog toga...i onda je svaki put sve lakše.

zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Citiraj casa prvotno napisa Vidi poruku
    I da ima ljudi koji nisu sami sjeli na kavu u kafić, prolistali novine,srkali kavicu i zurili uokolo? Ja u to ne mogu vjerovati... Meni je to kao da ima ljudi koji nisu nikad popili čašu vina, ili koji nisu nikad jeli čokoladu...
    Pamtim jedan solo izlazak u srednjoj skoli,no brzo sam nasla poznato drustvo...
    A 1vi put sam sjela sama u Zg na rucak ove godine u Tkalcu u Ivice i Marice...i bilo mi je super jer me nitko ne pozna,u manjoj sredini te brzo etiketiraju kao cudaka....
    Npr. dosta me ljudi za jednog frenda pita:a,to je onaj cudak koji seta sam? Na jugu su se i joggeri gledali kao vanzemaljci...sada kako ima sve vise turista onda je to prestao biti cudan prizor...

Putovanja solo? Meni je to stvarno SF,moj izrazito los smisao za orjentaciju mi tako nesto ne dozvoljava ..a i ja sve volim odma prokomentirat s nekim,filmove ni doma ne volim gledat sama (jasno da ni u kino nisam nikad posla solo) jer obozavam ono medjusobno pogledivanje,pa smijanje naglas (mislim da se to vise radi kad si u drustvu).....
    Posljednje uređivanje od zasad skulirana : 03.12.2013. at 21:26

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj seni prvotno napisa Vidi poruku
    ja isto nemam problema sjesti negdje sama i pojesti. jos ako imaju dobre novine i casopise, jos bolje.
    X

Ja sam se udala kad sam vec debelo bila blizu 40-te, a do tada sam se falabogu naucila i jesti sama i hodati okolo (ne samo po gradu nego po svijetu) sama itd.

Meni je bio veci problem nauciti u braku da NISAM sama. I danas se moram podsjetiti da nije bas ok uzeti tanjur u krilo, otprasiti u dnevnu sobu, dici noge na rukohvat fotelje i jesti onak usput, uz citanje, he he he....

Isto vrijedi i za kavu, sladoled, whatever, u restoranu ili kaficu. Kao mlada imala sam par ne bas ugodnih susreta kad su se neki balkanci smatrali pozvanima da mi prave drustvo, ali imam opaku jezicinu pa su se brzo okanili. S druge strane, ne bih bas voljela da moja djeca stajaznam spavaju u vreci za spavanje na kolodvoru u Cardiffu kao ja. Nekak mi se danas cini da nisu vise vremena za to. Ali veca je vjerojatnost da sam se JA promijenila nego da su se kolodvori promijenili, he he he...
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 03.12.2013. at 21:26

*mamica* avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    I danas se moram podsjetiti da nije bas ok uzeti tanjur u krilo, otprasiti u dnevnu sobu, dici noge na rukohvat fotelje i jesti onak usput, uz citanje, he he he....
    Ama zašto to ne bi bilo ok?? I meni i MM je to ponekad gušt i uopće se ne ljutimo kada jedno od nas to učini, dapače.. Razumijemo se

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj *mamica* prvotno napisa Vidi poruku
    Ama zašto to ne bi bilo ok?? I meni i MM je to ponekad gušt i uopće se ne ljutimo kada jedno od nas to učini, dapače.. Razumijemo se
    Isto tako, zapravo. MM nije problem, nego djeca - još su u fazi da naprave smeće i svinjac ako odu s tanjurom u dnevnu sobu, pa se trudimo da im ne pokazujemo loš primjer. ALi zato, kad klinci odu na ljetovanje, udri.... i to svatko u svoje vrijeme i s tanjurom po svom izboru.

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Chris blue, ja te skroz razumijem
    Ja jako volim ici van, volim kazaliste, kino, ali ne ide sama. Ne ide mi se nikako :/

Volim ici sama na kavu. Pojesti rucak pod pauzom. To mi bas pase. Kava posebno. Da malo sutim i citam i da me nitko nista ne pita.

A kao sto skulirana kaze- u kinu i kazalistu volim onaj osjecaj kad ides u drustvu, osjecaj prije pocetka, komentirati poslije. Popiti nesto. Pojesti hot dog na Cvjetnom

Ustvari najvise volim ici sa svojim muzem koji mi je, koliko god bljutavo zvucalo stvarno najbolje drustvo.
    No nema nam tko paziti djecu pa ne idemo nigdje
    Djecu vodim gdje god mogu. Iako je to skup sport, al uspijemo nekako. Sad idemo opet na Orasara.

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja sam totalno asocijalna i najviše volim biti sama, ali u kino, kazalište, volim u društvu
    u kino još i odem sama, kada se naljutim na MM jer mi dosadi moliti ga da ide samnom
    ali nije mi gušt, volim kada je netko poznat kraj mene

Anci kada si ubola karte za Orašara?
    kad sam vidjlela da su u prodaji više ih nije bilo

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Sto se teme tice, ja nikud sama i od kad imam klince imam suprotan problem tj.
    moram dosta poziva odbiti, preskociti jer jednostavno ne stignem svuda ici
    a i zao mi je ostavljati klince.
    Inace sam nekako u svakoj fazi zivota pa tako i danas, imala osobu koju nazivam svojim kulturnim ataseom, tj. nekoga tko prati kulturna zbivanja i onda mi samo javi kad je neki koncert, izlozba, predstava po mogucnosti kupi karte a ja joj dam novce kad se nademo skupa na tom dogadaju. Na njima sam bas jako zahvalna.

Btw. Chris, draga, molim te nemoj toliko spominjati taj popust od dede, jer on je,
    znas, popust od dede -
    Posljednje uređivanje od krojachica : 04.12.2013. at 00:34

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj aleksandra70vanja prvotno napisa Vidi poruku
    ja sam totalno asocijalna i najviše volim biti sama, ali u kino, kazalište, volim u društvu
    u kino još i odem sama, kada se naljutim na MM jer mi dosadi moliti ga da ide samnom

Za karte za Orasara treba posebna strategija. Ako hoces moze na pp.
    A dobro dode i deda

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Ne znam o kojoj strategiji prica krojachica, ali moja je jednostavna, ukucas si u google calendar podsjetinik da od npr. 10.11. moras pratiti situaciju na web-u HNK. i onda lijepo svaki dan krenes ujutro, ima li online prodaja, nema OK. jos jedna stavr ove godine kad su stavili prve predstave Orasara bile su mislim samo 3-4, a onda par dana kasnije su ih stavili jos. I 3.1. ima pristojno jos mjesta, ja sam sestri u petak kupila karte kao poklon za bozic.
    mi ove godine neidemo, jer nas je BC zamolilo jos prosle godine nakon predstave: Daj sljedece smislite nesto drugo ovo smo gledali vec puno puta , pa smo otisli na vjesticu iako nije dostojna zamjena

EDIT: sad sam pogledala i taj 3.1. je rasprodan.
    Posljednje uređivanje od spajalica : 04.12.2013. at 07:31

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Nije bila posebna strategija, samo brzina valjda.
    Ide li tko na Monty Phytona?

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Malo cu zloupotrijebit temu, al preporucam vama koji se nadjete u centru Zagreba ovih dana da naletite na Trg zrtava fasizma u HDLU. U prizemlju je mala moderna izlozba, jucer otvorena. 10 minuta uvrh glave, i djeci bi mogla biti zanimljiva jer je jako sarena i figurativna.
    Posljednje uređivanje od Jelena : 04.12.2013. at 09:45

chris blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Ja pratim na netu, a karte za Orašara sam uzela čim su ih pustili u prodaju. Već taj prvi dan su bile napola razgrabljene i morao si doooobro gledati za veće društvo (tu nas ide šestoro)

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Cure su ti uglavnom objasnile strategiju, no ako ti ne uspije, ostaje zadnji, prilično jednostavan način:

Na dan predstave u 10.00 "padaju" rezervacije što znači da počinju biti slobodne karte koje su ljudi
    rezervirali, a nisu kupili.
    Dakle, ako se nacrtaš u 10.00 na blagajni HNK na dan predstave uvijek ima nešto karata, raznih vrsta, za kupit.
    Na Orašaru sam svake godine od kad pamtim, a ovako smo došli do karata x puta.

Btw. pošalji dedu da ti kupi karte ili ga uzmi sa sobom

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Anci prvotno napisa Vidi poruku
    Nije bila posebna strategija, samo brzina valjda.
    idemo mi
    21.12.

hvala krojachica
    nemamo dedu, ali koliko baba može kupiti karata?
    samo 1, za sebe?

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj chris blue prvotno napisa Vidi poruku
    Ja pratim na netu, a karte za Orašara sam uzela čim su ih pustili u prodaju. Već taj prvi dan su bile napola razgrabljene i morao si doooobro gledati za veće društvo (tu nas ide šestoro)
    Evo jedan partibrejker, gledala Orašara (preklani), nimalo fascinirana, vidim pri izlasku ljude kako razmjenjuju vuauuuu dojmove, a ja, ono, lijepa scena, sve ok, ali...hm, nije me taklo. Eto ti prednosti kad ideš sam-ne moraš nikome opravdavati mišljenje ni dojam.
    Posljednje uređivanje od Nena-Jabuka : 04.12.2013. at 11:45

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Potaknuta ovom temom, odlučila sam da nađem nekog za igru, u pitanu je kraći put, muzejski događaj ( da ne napišem ivent ) i zakuska.
    Do jučer sam mislila ići sama, ali čitajući ovo učinilo mi se da bih našla društvo ( dvije besplatne ulaznice sam dobila).
    Nije uspjelo od prve, ali peti telefonski razgovor je urodio plodom. A već sam se pomirila sa samoćom (MM je predaleko).
    I tako zahvaljujući chris blue i Rodi krećem u društvu

chris blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

A ja sam upravo odlučila sa svojim mišicama na Sljeme u nedjelju. S obzirom da nemam blage veze koji putić bi bio najzgodniji za šest- i osmogodišnjakinju, po mogućnosti da je i neki zgodni dom na kraju iste da ih nahranim vrućim grahom, preporučam se iskusnim planinarkama da mi kažu kam da odem. Ja sam mislila Kraljičin zdenac.

@zasad skulirana - zovem tvoj loš smisao za orijentaciju i dižem za svoj - izgubim se gdje hoćeš... (hm, da ovo Sljeme ne ispadne uzbudljivije nego što bi trebalo biti)

chris blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
    Potaknuta ovom temom, odlučila sam da nađem nekog za igru, u pitanu je kraći put, muzejski događaj ( da ne napišem ivent ) i zakuska.
    Do jučer sam mislila ići sama, ali čitajući ovo učinilo mi se da bih našla društvo ( dvije besplatne ulaznice sam dobila).
    Nije uspjelo od prve, ali peti telefonski razgovor je urodio plodom. A već sam se pomirila sa samoćom (MM je predaleko).
    I tako zahvaljujući chris blue i Rodi krećem u društvu
    Divno! Lijepo se provedi, i javi ukratko kako je bilo!

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

A ja sam upravo odlučila sa svojim mišicama na Sljeme u nedjelju. S obzirom da nemam blage veze koji putić bi bio najzgodniji za šest- i osmogodišnjakinju, po mogućnosti da je i neki zgodni dom na kraju iste da ih nahranim vrućim grahom, preporučam se iskusnim planinarkama da mi kažu kam da odem. Ja sam mislila Kraljičin zdenac.

@zasad skulirana - zovem tvoj loš smisao za orijentaciju i dižem za svoj - izgubim se gdje hoćeš... (hm, da ovo Sljeme ne ispadne uzbudljivije nego što bi trebalo biti)
    ako ja napisem kako doci na sljeme, sve rode ce umrijeti od smijeha

chris blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Gnnn... čitam da su staze još neraščišćene od one vjetrušine.

Mislila sam da je ok, zna li netko situaciju?

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Nigdje ne idem sama, mrzim to. Dosadno mi je to. Uvijek imam nekoga za nešto

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Orijentacija se može izvježbati , samo malo koncentracije svaki put, dobro je baciti pogled na kartu prije nego ideš pa ti se onda poslože staze ili kvartovi, ovisi ideš li na Sljeme ili u Barcelonu. Nekome to leži prirodno, a netko mora naučiti. Ja sam ovaj drugi tip.
    Uživaj na Sljemenu!

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Citiraj zasad skulirana prvotno napisa Vidi poruku
    Pamtim jedan solo izlazak u srednjoj skoli,no brzo sam nasla poznato drustvo...
    A 1vi put sam sjela sama u Zg na rucak ove godine u Tkalcu u Ivice i Marice...i bilo mi je super jer me nitko ne pozna,u manjoj sredini te brzo etiketiraju kao cudaka....
    Npr. dosta me ljudi za jednog frenda pita:a,to je onaj cudak koji seta sam? Na jugu su se i joggeri gledali kao vanzemaljci...sada kako ima sve vise turista onda je to prestao biti cudan prizor...

Putovanja solo? Meni je to stvarno SF,moj izrazito los smisao za orjentaciju mi tako nesto ne dozvoljava ..a i ja sve volim odma prokomentirat s nekim,filmove ni doma ne volim gledat sama (jasno da ni u kino nisam nikad posla solo) jer obozavam ono medjusobno pogledivanje,pa smijanje naglas (mislim da se to vise radi kad si u drustvu).....
    Mislim da ljudi okolo ne misle da sam čudakinja, možda malo. Ja sam prvi put nakon 1. srednje sama išla vlakom dva tjedna na školu jezika u nepoznatu zemlju. Spavala sam u obitelji, ujutro išla na nastavu, često ručavala sama i popodneva provodila tumarajući velikim nepoznatim gradom više sama nego u društvu. I bilo mi je suuuuper...Išla sam i dogodine... Meni baš fali to vrijeme kad sam mogla sama...

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Citiraj Anci prvotno napisa Vidi poruku
    Di? Što?
    Posljednje uređivanje od Mojca : 06.12.2013. at 09:20

rossa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Citiraj casa prvotno napisa Vidi poruku
    Mislim da ljudi okolo ne misle da sam čudakinja, možda malo. Ja sam prvi put nakon 1. srednje sama išla vlakom dva tjedna na školu jezika u nepoznatu zemlju. Spavala sam u obitelji, ujutro išla na nastavu, često ručavala sama i popodneva provodila tumarajući velikim nepoznatim gradom više sama nego u društvu. I bilo mi je suuuuper...Išla sam i dogodine... Meni baš fali to vrijeme kad sam mogla sama...
    ja sam akon 2. i 3. srednje bila mjesec dana sama u Italiji. bilo mi je super. iako druge godine nisam bila sama ni jedan dan. čim sam došla otišla sam prošetati i naletila na poznate od prethodne godine. a obožavam sama putovati vlakom. možeš upoznati toliko zanimljivih ljudi. kad si u društvu to padne u drugi plan.

chris blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

E, pa, ja organizirala čuvanje i pomalo se spremam.

Jedino što sad imam volju samo zaleć i pridrijemati, umorna sam ko pes.

Ili to zli mali patuljak u meni rovari.

Bilo što bilo, idem prvo vježbati (ako stignem) i onda na tuširanac i oblačenje, možda padne i koji šljašt i via HNK.
    Posljednje uređivanje od chris blue : 06.12.2013. at 17:23

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

chris samo naprijed i obuci se sljasteci, ipak ides na Ivicu i Maricu :zavidna:
    i cekamo raport.

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj Mojca prvotno napisa Vidi poruku
    Di? Što?
    http://www.komedija.hr/web/?page_id=4554

ja ću ići, samo ne znam kad
    žao mi je da više ne igra aida odlična je!
    nisu otkupili prava pa neće igrati, ne znam jel to to :/

a aida (opera) u HNK me se nije dojmila

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

chris, sestro vježbačice, uživaj večeras

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Sljast your way tonight, sister ! I evo....uz nas sve, ma kako si sama !
    Posljednje uređivanje od ina33 : 06.12.2013. at 19:44

chris blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Odvježbala sam jučer total body circuit, otuširala se i odlučila ipak nabaciti nešto više sjajnog perja nego što sam u početku namjeravala
    Crna uska haljinica i srebrno protkan sako, moje "kazališne" čizme (antilop na visoku petu, skupo plaćene).
    Predstava je bila odlična, djece nevjerojatan broj u HNK, sigurno polovica. Predstava je, inače, ozbiljno postavljena.
    Uvod su ogromne fotografije gladne djece svijeta, a Ivica i Marica su odrpana romska djeca koja žive s roditeljima u starom kombiju na smetlištu.
    Kako predstava odmiče, bajkovitost raste, scene vila i dobrih duhova i zvjezdica u šumi su lijepe i snolike.
    Prisutna je i kritika potrošačkog društva prikazana slikama.
    Iznenadili su me tonovi, ovo mi je bilo prvi put da slušam tu operu i dionice su mi se činile izuzetno zahtjevne.
    Predstava je u dva čina, očekivala sam tri, ovako je prvi čin trajao predugo (cca sat i dvadeset)

Uživala sam, ali sam se smrzla, bilo je debelo ispod nule kad je predstava završila.
    Moj prvi solo operni izlazak je uspješno izveden

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Odvježbala sam jučer total body circuit, otuširala se i odlučila ipak nabaciti nešto više sjajnog perja nego što sam u početku namjeravala
    Crna uska haljinica i srebrno protkan sako, moje "kazališne" čizme (antilop na visoku petu, skupo plaćene).
    Predstava je bila odlična, djece nevjerojatan broj u HNK, sigurno polovica. Predstava je, inače, ozbiljno postavljena.
    Uvod su ogromne fotografije gladne djece svijeta, a Ivica i Marica su odrpana romska djeca koja žive s roditeljima u starom kombiju na smetlištu.
    Kako predstava odmiče, bajkovitost raste, scene vila i dobrih duhova i zvjezdica u šumi su lijepe i snolike.
    Prisutna je i kritika potrošačkog društva prikazana slikama.
    Iznenadili su me tonovi, ovo mi je bilo prvi put da slušam tu operu i dionice su mi se činile izuzetno zahtjevne.
    Predstava je u dva čina, očekivala sam tri, ovako je prvi čin trajao predugo (cca sat i dvadeset)
    I mi smo jučer bili na istoj predstavi ali obiteljski, jedno od te brojne djece u HNK bilo je i moje.
    Inače, opera i ima tri čina, ali prva dva su povezana glazbom (to su one slike iz supermarketa koje prati glazba inače poznata pod nazivom "Vještičji let" ). Redatelj je razmišljao i o tome da predstavu napravi potpuno bez pauze, ali su se na kraju odlučili za pauzu baš zato što su očekivali povelik broj djece u publici.

palčica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Drago mi je da si se dovažila. Kad jednom probaš, brzo ti se svidi.

Premda sam društvena, imam širom krug poznanstava, najljepše vrijeme mi je provedeno sa sobom. Čitanje knjige uz kavu kraj mora, šetanje, trčanje, plivanje, sunčanje na terasi, kupnja, švrljanje po knjižarama, antikvarijatima, lutanje po nepoznatim mjestima, što god. Kako hoću i koliko hoću. Barem bilo do djeteta.

ekoi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Baš u zadnje vrijeme i ja razmišljam u upuštanje u solo vode. Ono, zagazila u 30-u, 2 djece, svi oko mene rade i nema ih cijeli dan, a ja ćubim doma na porodiljnom i ne znam kud bi sa sobom, 4 zida me guše svakim danom sve više a zima je i nije više za biti veći dio dana na otvorenom. Samo što ja imam malu štrucu pa kud ona tud i ja i obrnuto ,a to zakomplicira stvari jer sužava popis stvari na koje možeš ići.

Eto, proširiti ću pitanje - kuda solirati sa štrucom?

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

hahahahaha, cure i ja od kad imam dete idem puno sama
    jednostavno, ako MM čuva dete a prijateljice su zauzete nemam sa kim
    tim pre što su u predhodnih godinu dana dve najbolje prije postale mame, tako da...

ekoi ja sam sa malom, dok je bila mala, uglavnom puno šetala, ono svuda, preko pola grada i eventualno u neki tržni centar, po prodavnicama...
    mislila sam da sam dotakla dno kad sam sa njom u marami išla u wc tržnog centra, a sad, sa vremenskim odmakom mi je smešno
    posle sam jednom i u Mc Donaldsu vukla kolica u wc, mislim, moram, ceo dan po gradu, hladno, a ona je beba, kome da je ostavim

ekoi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

da, puno je prepreka. ono, ak želiš u centar grada, to je tortura ić sa autom, tražit parking, gužva, kolone, stres. ak ideš javnim prijevozom sve je super dok beba ne počne urlat a ti nemoš ništa dok ne izađeš osim šuškati. a ima još zastarijelih autobusa i tramvaja sa stepenicama pa sa kolicima ne možeš uć. i ponekd se desi da moraš čekati drugi bus sa bebom jerbo ti ovaj otišo pred nosom. pa razmisli di ćeš premotat bebu, di ćeš dojit, di ćeš pojest, pa kiša, pa hladni vjetar..i tak, puno je prepreka, ali ja se nedam, i idem nekam skoro svaki dan u tjednu, ponekad solo, ponekad se uspijem dogovoriti s nekim za društvo, ali to je rijetko. Hvata me ozbiljna tjeskoba i depra od borakva kod kuće sama sa bebom po cijeli dan. svaki dan jedno te isto, iste radnje. poludiš.

a ovo za wc, kada sam u šoping centru ili restoranu/kafiću, kada mi je sila, bože moj, kolica stavim ispred sebe da kolko tolko zaklone pogled, pričam s bebom i piškim. sve je to za ljude. ne dolazi u obzir da je ostavljam u kolicima ispred vrata wc-a. moj mir i sigurnost i povezanost sa bebom mi je važnije od toga što će me neko vidjet šta radim i proves ostatak dana šokiran i zgrožen :D

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

ma da, ali u našem Meku wc je jako mali i ne baš čist
    ja inače živim u centru, a eto kad je bila mala sve me vuklo da idem daleko od kuće, šetam pored reka...
    i sećam se da sam se dosta usamljeno osećala tada, najlakše mi je bilo da odem na pijacu, šetam između tezgi, ona u marami spava, kupujem zelenjavu i ispričam se sa prodavcima pa zadovoljim želju za ljudima

a nedavno sam bila sama u pozorištu, nekoliko puta za redom
    imam prijateljicu koja svira u pozorištu pa me uvede, nije bilo uopšte strašno kako sam mislila da će biti
    u bioskop nisam nikad, ali ni ne volim bioskop
    često mi se desi da sedim u kafiću sama i isto nemam problema sa tim. pre sam pazila da uvek imam knjigu sa sobom, ali mi se desilo da mi je crkla baterija na tabletu pa sam samo sedela i blejala
    dva puta nedeljno čekam malu dok je na baletu i tada isto negde sednem sama

mamitzi avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

zadnjih godinu, dvije užasno sam usamljena. želim biti sama, a usamljena sam, kao pale sam na svijetu. ponekad mi moj veliki sin kaže da trebam nove prijateljice jer su mi stare predaleko i imaju previše djece - čini mi se da je to postalo očito jer sam se dosta zatvorila i nikud ne idem.
    nakon godina ludog tulumarenja i intenzivnog druženja, došle su godine kad su mi djeca bila mala i puno sam radila, a sad kad je popustilo dojenje i radni vikendi našla sam se sama sa sobom i osjećam se kao žena koju su vlastita djeca pojela, a posao ogrubio.
    htjela bi se ja družiti, i sve mi je zanimljivo na prvi pogled, ali kad razmislim nemam pojma što bi bilo za mene.

more avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

ja se prijavljujem da obožavam sjest sama na kavu ili ručak. kino i kazalište još nisam probala sama, ali budem. još samo dok bebica malo poraste, tata i beba spavat, a mamica u kino, jedva čekam!

chris blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Prijavljujem veceras Ljubavni napitak, opera u HNK.
    Nisam cak ni trazila ohrabrenje, unaprijed sam rezervirala kartu u lozi i eto me tu, u uskoj crnoj haljini bez naramenica za koju sam specijalni grudnjak kupovala, visokim petama i sljastecom ogrlicom
    :Velkacura:

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Tako treba !

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Super, nakon vatrenog krstenja svijet je tvoj

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Super!

Meni se cini OK izlazak s malom strucom na neku izlozbu. Bila sam jucer na Vehaboviću, a neki dan na Kraljeviću. Prva je izlozba u Laubi. Veliki prostor, moze se parkirat prekoputa. Dobar WC

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

chris blue ti si meni kako se opisuješ ko iz nekog romana
    već sam te vizualizirala, zategnutu od vježbanja, s prelijepom haljinom u loži opere
    tajanstvena dama

mislim da je izvrsno kad čovjek udovoljava sebi i ne veže se za druge ljude i njihove mogućnosti( vrijeme, novac, volja)
    znači ako volim taj i taj film i igra u kinu ja idem; istina ljepše je u društvu, pogotovo kad ste sličnog ukusa pa vas nadahnjuju slične stvari
    ali u životu treba znati uživati i u svom društvu

chris blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Jučer je jedna obitelj djecom bila sa mnom u loži, nije tu bio ničeg tajanstvenog

A tata je neprestano davao primjedbe tipa da kad će ovo već jednom završiti, da sad ima 14 dana pauze pa onda opet mora doći... dječak je isto bio gunđav. (očito imaju pretplatu - mama je govorila, kao u šali, ali bilo joj je neugodno, sigurna sam, da je ometaju u kulturnom uzdizanju).

Bilo mi je drago što mogu uživati u predstavi i nikom se ne moram opravdavati zbog toga, niti ikog moram umirivati ili udoborovoljavati.

Ljubavni napitak je tako ugodno skladan, tako su lijepe dionice, belcanto u punom sjaju, stvarno sam uživala; Adinu je pjevala Marija Kuhar Šoša i bila je vrlo ljupka, a Nemorina Domagoj Dorotić.

A i doživljaj je obući se; večernja haljina je nešto što se obuče jednom i nakon toga leži u ormaru za većinu nas. Mislim da ih treba izvući van i odvesti u šetnju. HNK je prigoda gdje je tako nešto vro prikladno, a i baš je gušt

chris blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Sljedeća je Giselle, subota, 25.01. I ozbiljno razmišljam o crvenoj haljini.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •