Pokazuje rezultate 1 do 50 od 55

Tema: mama nauči me čitati!!!

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Zara1 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj leonisa prvotno napisa Vidi poruku
    to znaci da zna i kuzi od svoje 3-4?

.
    da s nepune 4 je napisala pismo djedu mrazu na 3 strane

ali ona ne zna čitati tj. ne želi
    mislim slovka i kuži što pročita, ali nema šanse da sama pročita rečenicu (jer ne želi, ne zanima je to)
    znala bi kad bi bila prisiljena, ali u principu mene žica da joj pročitam ako nešto treba

voli pisati i puno piše, ali čitanje je veliko ništa
    najbolje je da čak ni to što napiše ne želi čitati, nego joj mi moramo pročitati što je napisala

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

kiflice, nemoj čekati da joj samoj klikne, a nemoj se previse osloniti ni na odgajatelje u vrtiću. Kreni prvo sa slogovima sastavljenim od 2 slova (TA, MO, AU, EI itd.) pa ih ispjevavajte ovako kako je Beti napisala. Usput radite analizu i sintezu. Tek nakon toga prijeđite na riječi od 3 slova, sveudilj rastežući i pjevajući . Ne mogu dovoljno naglasiti koliko je važno da se to riješi prije škole.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj čokolada prvotno napisa Vidi poruku
    kiflice, nemoj čekati da joj samoj klikne, a nemoj se previse osloniti ni na odgajatelje u vrtiću. Kreni prvo sa slogovima sastavljenim od 2 slova (TA, MO, AU, EI itd.) pa ih ispjevavajte ovako kako je Beti napisala. Usput radite analizu i sintezu. Tek nakon toga prijeđite na riječi od 3 slova, sveudilj rastežući i pjevajući . Ne mogu dovoljno naglasiti koliko je važno da se to riješi prije škole.
    X

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj Zara1 prvotno napisa Vidi poruku
    da s nepune 4 je napisala pismo djedu mrazu na 3 strane

ali ona ne zna čitati tj. ne želi
    mislim slovka i kuži što pročita, ali nema šanse da sama pročita rečenicu (jer ne želi, ne zanima je to)
    znala bi kad bi bila prisiljena, ali u principu mene žica da joj pročitam ako nešto treba

voli pisati i puno piše, ali čitanje je veliko ništa
    najbolje je da čak ni to što napiše ne želi čitati, nego joj mi moramo pročitati što je napisala
    I kod nas je jednako. Cura ima 6 godina, naučila je spajati slova u riječi, tj. čitati s 4 god i 3 mj. ali sad još uvijek ne čita dobro. S 4 godine je baki na posao pisala mailove. Jedino kaj čita su Garfield stripovi, to joj je zabavno i nema puno teksta.

Malena mi ima 3,5 i razdvajati riječi na glasove i spajati zna odavno. Od navršene tri godine čita kratke riječi, npr. lav. Prvo pročita naglas sva slova onda spoji po zvuku. Sad već čita i duže riječi. Slova je učila uz seku ali ovo spajanje po sluhu je skužila sama.

Nevjerojatno mi je da dijete s kojim se netko bar malo doma bavi, to ne zna sa 7 godina.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •