Pokazuje rezultate 1 do 11 od 11

Tema: Uređenje stana-ostala sam bez inspiracije

šnapi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno Uređenje stana-ostala sam bez inspiracije

Ukratko stan je naš, u njemu smo već 8 godina, na istoku grada, malo je lošije kvalitete (tu mislim na lošiju stolariju, lošije laminate, katastrofa ulazna vrata), no kvart je divan, pun djece, pitom na rubu šume, djeca vani po čitave dane, bez nadzora roditelja, nogomet, školica, lovice, skrivača, shvaćate)
    Stan je 49 kvadrata i iz tlocrta koji sam stavila na fotki (http://public.fotki.com/schnapi/stan/) se može vidjeti da ima čak 3 sobe
    dječja http://public.fotki.com/schnapi/djeja-soba/ (donji krevet se iz kinderbet aprefolmulirao u veliki krevet, pematalica , odnosno taj dio namještaja je nasuprot kreveta u kutu sobe). Klincima je soba premala u njoj uopće ne provode vrijeme.
    naša http://public.fotki.com/schnapi/krevet-ormar-spremite/ (ove tapete su prošlost, no krevet je tu)
    ostatak stana nemam slikan.
    Kak stvari stoje ne bi išli u veći jer ne želimo ulaziti u kredit.
    Vodenjak po horoskopu stalno bi nešto mijenjala i trenutno me guši koliko je dnevni dio neudoban, jednoličan, onak ko da smo tu u prolazu.
    Želja mi je srušiti ovaj zid koji dijeli dnevni dio od lođe (lođa je ostakljena i zatvorena). No to zahtjeva dosta veliku investiciju, jer onda treba i pod mijenjati i plastičnu stolariju koja je loša, ne dihta i koja bi bila klizna, i izolirati zidove koji su tanki.... trenutno niš od toga. Htjela bi za relativno male novce srediti boravak. Trenutno je u njemu bež kutna garnitura, bež čupavi tepih i zid je skoro pa bijel, i još je ogroman i prazan Osvjetljenje je katastrofa također, trebalo bi promijeniti sva rasvjetna tijela. Sve manje mi se sviđaju ovi moderni namještaj , a više udobne sofe, cottage stil kuhinja, topla osvjetljenja, starinski tepisi. dane provodim na njuškalu koji je bogatstvo svega no nikako krenuti od nečega.
    Inače stan je iznad garaža pa i od dole vuče hladno pa ako ima stručnjaka koji znaju kako to riješiti bezbolno
    I najradije bi mijenjala pod, parketi su mi želja, ali veli mi svekar da sve moram vadit van iz stana, a za laminate ne moram.
    Uglavnom cijenim bilo kakav savjet. Muž vidi da sam očajna pa čak i ima volju krenuti u neke manje akcije

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj šnapi prvotno napisa Vidi poruku
    Ukratko stan je naš, u njemu smo već 8 godina, na istoku grada, malo je lošije kvalitete (tu mislim na lošiju stolariju, lošije laminate, katastrofa ulazna vrata), no kvart je divan, pun djece, pitom na rubu šume, djeca vani po čitave dane, bez nadzora roditelja, nogomet, školica, lovice, skrivača, shvaćate)
    Stan je 49 kvadrata i iz tlocrta koji sam stavila na fotki (http://public.fotki.com/schnapi/stan/) se može vidjeti da ima čak 3 sobe
    dječja http://public.fotki.com/schnapi/djeja-soba/ (donji krevet se iz kinderbet aprefolmulirao u veliki krevet, pematalica , odnosno taj dio namještaja je nasuprot kreveta u kutu sobe). Klincima je soba premala u njoj uopće ne provode vrijeme.
    naša http://public.fotki.com/schnapi/krevet-ormar-spremite/ (ove tapete su prošlost, no krevet je tu)
    ostatak stana nemam slikan.
    Kak stvari stoje ne bi išli u veći jer ne želimo ulaziti u kredit.
    Vodenjak po horoskopu stalno bi nešto mijenjala i trenutno me guši koliko je dnevni dio neudoban, jednoličan, onak ko da smo tu u prolazu.
    Želja mi je srušiti ovaj zid koji dijeli dnevni dio od lođe (lođa je ostakljena i zatvorena). No to zahtjeva dosta veliku investiciju, jer onda treba i pod mijenjati i plastičnu stolariju koja je loša, ne dihta i koja bi bila klizna, i izolirati zidove koji su tanki.... trenutno niš od toga. Htjela bi za relativno male novce srediti boravak. Trenutno je u njemu bež kutna garnitura, bež čupavi tepih i zid je skoro pa bijel, i još je ogroman i prazan Osvjetljenje je katastrofa također, trebalo bi promijeniti sva rasvjetna tijela. Sve manje mi se sviđaju ovi moderni namještaj , a više udobne sofe, cottage stil kuhinja, topla osvjetljenja, starinski tepisi. dane provodim na njuškalu koji je bogatstvo svega no nikako krenuti od nečega.
    Inače stan je iznad garaža pa i od dole vuče hladno pa ako ima stručnjaka koji znaju kako to riješiti bezbolno
    I najradije bi mijenjala pod, parketi su mi želja, ali veli mi svekar da sve moram vadit van iz stana, a za laminate ne moram.
    Uglavnom cijenim bilo kakav savjet. Muž vidi da sam očajna pa čak i ima volju krenuti u neke manje akcije
    Sretno s uređenjem! Mi svoj stan isto malo pomalo uređujemo i još nismo gotovi. Potpuno smo promijenili parket u dnevnom boravku (jer je podloga bila trula) ali u kuhinji (dio blagovaonice) nismo vadili stari parket nego je majstor preko njega položio novi tanki i sve pet. Tako će nam iduće godine i sobu u kojoj su sinovi, dakle NE MORAŠ čupati parket van, samo staviš preko njega novi. To i manje košta nego kad se čupa sve. Znam jer su nam to radili na oba načina. SObu koja je bila najderutnija ogulili su do greda (stara gradnja, istočni dio grada), nasuli granulat, postavili poprečne grede, na to osb ili neke slične ploče i na to parket.

Laminat je puno lošije i kratkotrajnije rješenje - moj ti je savjet da se toga kloniš.

U unutarnje uređenje se ne bih miješala, tu ima ljudi s više iskustva i smisla, ovo je bila samo praktična napomena.
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 06.12.2013. at 14:55

šnapi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Trenutačno imam laminat, pa ne znam kako bi parket išao na laminat? :/ I tu imam neku viziju onih drvenih brodskih podova iako ne znam koliko je to prikladno za mali stan, čitala sam da to smanjuje prostor.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Laminat je lako izvaditi. Parket ne može na njega. Za stavljati novi parket mora cijela prostorija biti prazna i u vrijeme brušenja i lakiranja ne smijete biti u stanu, ni dan-dva kasnije. Zato bi ti bolje ( iako skuplje) rješenje bilo postaviti već lakirani parket. Te daske koje želiš su teže za održavanje, bar po mom iskustvu.

Ili ostavi laminat i kupi pamučne tepihe koji se lako peru i suše doma.
    Dječja soba je krasna, ne vidim razloga za promjenu. To što se malo zadržavaju u njoj je zato što su još mali. Imaš li pisaći stol, ili radnu plohu (super bi bilo da se može sklopiti kad ne treba) da mogu sjesti i crtati.

Cijeli tlocrt stana je baš funkcionalno napravljen.
    Ako ti zidovi izgledaju prazni, pa ukrasi ih. Nabacaj šarene jastuke po kauču, ukrasi igračkama i dječjim crtežima okolo i evo ti novog izgleda.

lulu-mama avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Nikako parket na laminat. Laminat nije teško povaditi van. Ako ideš novi pod, razmisli da ostavši i izolaciju na podove. Pošto već kažeš da vuče hladno od dole- znači da nema izolacije.
    Mi smo u svom morali raditi vodonepropusnu i toplinsku izolaciju (2cm stiropora, ali razlika je nemjerljiv a).
    Koliko mogu iščitati iz posta, prije se tu radi o konstrukcijskim radovima koji imaju dugoročnog smisla, nego uređenje interijera (bojanje zidova, namještaj...).

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Šnapi, upadam k'o padobranac samo da pitam tko ti je radio namještaj. Tražimo dobrog stolara da izvede jedan kutni ormar kako treba. Pliiiz, može kontakt??

šnapi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj mim prvotno napisa Vidi poruku
    Šnapi, upadam k'o padobranac samo da pitam tko ti je radio namještaj. Tražimo dobrog stolara da izvede jedan kutni ormar kako treba. Pliiiz, može kontakt??
    Radio nam je brat od kume,jako,jako sam zadovoljna.On radi sad za nekog privatnika,budem ga kontaktirala pa ti posaljem kontakt na pp.
    Ja bi najradije rusila zidove,mijenjala stolariju,okrenula kuhinju na drugi zid,no trenutno financijski nije moguce.za manje od tri godine nam izlazi kredit i onda cu se baciti na to,a za sada bi ipak kozmeticke promjene

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Radio nam je brat od kume,jako,jako sam zadovoljna.On radi sad za nekog privatnika,budem ga kontaktirala pa ti posaljem kontakt na pp.

Sretno s uređenjem. Mi smo u fazi uređenja "dječje" sobe: izabrali kupovni ormar, ali ne stane-osim da uletim susjedima jedno 20 cm u spavaću sobu . Treba samo prekopirati kupovni u drugim dimenzijama, ne treba biti umjetnik, ali mora držati dosta tereta.

Što se dnevnog boravka tiče-ja bih, da ga uređujem, napravila policu od gipsa, ali za moj ukus mi je prekomplicirano, a majstore ne želim. Razmislite o tome: svaka takva polica koju sam vidjela, pogotovo ako se kombinira s ugrađenim svjetlom, meni izgleda izvrsno. Pogledaj kako je jedan čovjek iskoristio efektno kut: http://www.samsvojmajstor.com/portal...gipsane-police
    Ili http://i150.photobucket.com/albums/s92/marijodu/m1.jpg. Guglaj gipsane police pa možda dobiješ kakvu ideju.

lulu-mama avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Ja bi najradije rusila zidove,mijenjala stolariju,okrenula kuhinju na drugi zid,no trenutno financijski nije moguce.za manje od tri godine nam izlazi kredit i onda cu se baciti na to,a za sada bi ipak kozmeticke promjene
    Pa onda radi ovo što ti beti predlaže. Malo boje, novih jastuka. Koji tepih. Nemoj ulagati puno.
    Radije skupljaju novce za generalne radove za 3 god, i napravi pošteno i dugoročno kako spada te važne preinake.

šnapi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

mim poslala sam ti pp.
    Svakako ću skupljati novce za totalnu preinaku. do tada moram promijeniti kutnu i kupiti nešto novo (njuskalo je u igri) budem vidjela kako će prostor zaživjeti s time.

šnapi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

http://www.njuskalo.hr/trosjedi/tros...-oglas-6555199

kupila bi ovo. Prijedlozi za boje zidova?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •