Prvo napravili kad smo i zazeljeli,drugo isto ali je nazalost otislo nakon mj. dana trudnoce.Nakon tog spontanog smo pokusavali skoro dvije god. i kada smo odustali od pregleda,racunanja...zatrudnila!
Prvo napravili kad smo i zazeljeli,drugo isto ali je nazalost otislo nakon mj. dana trudnoce.Nakon tog spontanog smo pokusavali skoro dvije god. i kada smo odustali od pregleda,racunanja...zatrudnila!
Nakon skoro 10 godina na pilulama, mislili smo da će malo teže ići, ali nama je uspjelo iz drugog pokušaja. :D :D
prvo generalka na moru,
i ništa,
po povratku kući, folic i toplomjer svako jutro u 7 i 15 i upalilo :D
dakle, od druge...
Nakon 5-6 godina i lijecenja neplodnosti.
Neznam kako bi izracunala iz kojeg je to puta bilo![]()
nama je trebalo 4 godine. U pocetku se nismo zabrinjavali sto ne ide, ali zadnih godinu dana je mene to pocelo strasno opterecivati. Muz je napravio spermiogram i pokazalo se da su mu plivaci malo usporeni. Samnom je bilo sve ok. Otisao je kod doktora koji mu je prepisao vitamin E i rekao da rezultate ocekuje tek nakon 3 mjeseca. Najbolja stvar je bila sto sam ja tada vec bila trudna 2 tjedna, ali mi to jos nismo znali :D
Inace, u tim svim pokusajima najvise su me zivcirale rijeci NEMOJTE MISLITI na bebu.....samo se uhvatite posla. Najbolja stvar je da smo mi naseg malisu napravili upravo onda kada smo najmanje mislili na djecu....ja sam tada mijenjala posao i na kraj pameti mi nije bilo dijete......i eto.....pokucala roda i na nasa vrata. Strpljen - spasen. E da, junior stize sredinom 5 mjeseca :D :D :D
...isto ko i kod nas...prva menga nakon svadbe i ja vec mislila da imamo probleme...a kad sam malo bolje zbrojila i oduzela uopce nisu ni bili plodni dani...a i sto se horoskopa tice i ja ga isto "izabrala"...a sad cemo vidjeti dali ce ga beba postivati... :DBrunda prvotno napisa
...i ovo slicno...pa cak i datum vjencanja je dan razlike....momtobe prvotno napisa
![]()
Meni su dijagnosticirani PCOS i doc je rekao da imam samo 3 plodna dana u godini. Plakala sam dobra 2 tjedna. Onda smo jednom probali i od prve uspjeli. Nazalost, tu bebu smo izgubili. Za sadasnju trudnocu smo se "mucli" 6 mjeseci. Nije bas islo najvise zbog psihickog opterecenja. Ja sam plakala svaki mjesec kad sam dobila mengu, svako malo sam radila test... I tek kad sam se opustila i prepustila sve prirodi, tek onda sam zatrudnila iako mi je muz terenac i vidimo se samo vikendom![]()
kod nas MPO, pa onda bi brojka mogla ovako
iz cca 54. puta(to je od kad smo poceli raditi dok dr.J.nije "napravio" nase cudo)
ili malo ljepse, nakon 4,5 godine, iz 2.IVF-a
Ja eto prilično neplanirano... prestala sam piti anti-baby jer mi nisu baš nešto odgovarale, i očito nismo baš previše pazili jer evo me u 9. tjednu (od onih 40). Planirali smo mi, jesmo, za negdje 3 godine, kad ja budem imala 30 i još malo proputujemo i tak... a sad smo oboje presretni!!!
Btw, danas idem na prvi ultrazvuk i sva sam si važna 8)
Mi smo pokusavali oko godinu dana i vec sam bila polako u panici,razno razni pregledi i testiranja hormona koma.I ja sam mislila citajuci po forumima kako neke zene imaju srecu dali cu i ja biti toliko sretna ikad ali na kraju ispalo sve super dosla curica i sad je stara 8 mj sve jako dobro funkcijonira i svi sretni i zadovoljni.
mi smo nakon svadbe kao "čekali" da ja vidim hoću li dobiti posao, no u međuvremenu sam ostala trudna i dobila posao... potpisala ugovor dok još nismo znali... tak da se sve potrefilo![]()
I prvi put od prve,na zalost tu bebu sam izgubila,cekala cetiri mjeseca i opet od prve,a sexali se dva puta taj mjesec,doduse ja izracunala plodne dane,a sad jesve ok i cekam porod....
Ja sam ostajala trudna svaki put iz prve, ali sam uspjela iznijeti tek četvrtu trudnoću, nakon 2 godine pokušaja i neuspjeha.
Mi baš onako ko pravi vjernicinismo nikad koristili nikakvu zaštitu i uspjelo nam je iz treće.
Mi smo prvo hodali 6 godina pa smo prekinuli i nakon 3 godine smo se počeli viđati ponovo i ja ostala trudna nakon nepuna 2 mjeseca![]()
Eto, nismo planirali, ali smo se zato oboje promijenili i veza nam je puno bolja nego prije. I presretni smo zbog našeg malog bebača kojeg očekujemo![]()
Nama je trebalo godinu dana... Šest mjeseci pošteno radili na bebi, onda se iživcirali i već pomalo odustali od svega, i onda kad više nismo mislili na to, evo je!
mi se nismo čuvali godinama,a zadnje 2 smo radili na bebi (išli na preglede itd..) nakon 2 inseminacije ,nekoliko desetaka tempiranih odnosa,
1IVF stimuliranievo trudna sam skoro 3 mjeseca!
Ja i MM smo 5 godina u braku i iza sebe smo imali 4 inseminacije i 1 laparaskopiju.
I mi smo poceli gubiti nadu da cemo ikada moci ostvariti nas san. Bilo je to razdoblje placa, stresa i svakakvih misli :/
E onda smo u junu/lipnju radili ISCI (prvi put) u Zagrebu i evo trudna sam 6. tj, i to nosim trojke![]()
![]()
![]()
Samo ne smijes prestati vjerovati u sebe.
Ja sam ostala trudna 3 mjeseca nakon vjenčanja, iz 2. pokušaja.
nama je uspjelo neplanirano prvi put čim smo se s.. bez zaštite
ja sam ostajala trudna i kad sam htjela i kad nisam![]()
Ne znam samo tko bi imao strpljenja više brojati...nakon skoro osam godina upalilo!![]()
nama je uspjelo iz prve, iako sam ja bila uvjerena da ne mogu biti trudna ( mjerila sam bt, a i po lh testovima uopće nisam imala ovulaciju).
nama uspjelo od prve.
6 mjeseci nakon vjenčanja odlučili ne paziti se i sad očekujemo našeg malog miša za koji dan.
(napominjem da je 'zaštita' bila prirodna, pratila sam plodne dane jer imam redovite cikluse, i dok smo bili u vezi ta zaštita se pokazala djelotvornom) a čula sam da curama koje piju pilule treba malo duže dok organizam ne dođe k sebi![]()
mi smo nakon 15mjeseci truda uspjeli, al smo se bome namučili, naplakali, natugovali.... nadam se da je to to!
Evo da konacno i sama odgovorim na ovaj topic![]()
nama je trebalo 2,5 do 3 godine. Nakon tri godine zelje, pokusavanja, istrazivanja uzroka neplodnosti, pomirenja da nikad necemo - cekamo djevojcicu koja samo sto nije stiglaI uspjeli smo to posve prirodno, na starinski nacin, kad smo se najmanje nadali
I sad se nekako osjecam ko da se to vrijeme cekanja dogodilo nekom drugom. Uopce nemam osjecaj da smo toliko pokusavali...