OK, ja znam da se u zadnjih 50 godina jedva čulo za njih, ljudi su poboljšali svoje higijenske uvjete i slično, ali ovo je prešlo svaku mjeru... Imam stjenice u jednoj sobi u kući na moru. :smajli plače u tuzi pregolemoj:
U vrtu na koji mi gleda prozor te sobe je skladište svakakvog otpada, uključujući i stare madrace i krevete, jednog ludog starog svećenika, koji čak i piša u taj vrt, baca svoj drek, baca SVE ostatke hrane, hraneći neke mačketine, tako da mi za vrućih dana smrdi kao da stanujem na vrhu jakuševačkog brda. A nitko mu ništa ne može. Vrlo je agresivan i opasan, te gnjusan.
Ja sumnjam na njega i njegov otpad kao na glavni uzrok dolaska beštija. Slučajno sam zaključila da su one, jer se ne vide, časna riječ, nisam ih, do sada, ni vidjela - na otkrivenim dijelovima tijela - zapešća, vrat, prsti na rukama i nogama - stalno se pojavljuju ugrizi, svrbe i ima ih od jednog do po nekoliko u grupi. Ponekad izgleda kao urtikarija. I pojavljuje se isključivo ujutro, dakle, nakon spavanja.
Ameri ih zovu bed-bugs, mi stjenice, a jednako ih mrzimo.
Kaj da radim? :očajni smajli lupa glavom o zid: