Pokazuje rezultate 1 do 11 od 11

Tema: Sistematski pregled u 5.razredu

tileo02 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno Sistematski pregled u 5.razredu

Načelno sam informirana što uključuje pregled u 5.razredu. Može mi netko iz osobnog iskustva reći što točno kontroliraju da mogu pripremiti dijete. Oduvjek se boji vaditi krv, a ja ne bi htjela čučati kraj njega na sistematskom jer mislim da neće ni drugi roditelji. Ako se sjećate, pliiiz, podijelite.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

možeš ga odbiti i sve obaviti kod vaše obiteljske liječnice

tileo02 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Pa i to je dobra informacija, s obzirom da me i sad prolazi jeza kad se sjetim onih nekadašnjih sistematskih pregleda i srama i nelagode... brrrr, a nisam bila plašljiva klinka.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Cini mi se da u 5. razredu nema ni vadjenja krvi ni cijepljenja. Samo ona klasika, visina, tezina, ocni pregled, kraljeznica... Nasi su isli s razrednicom, iz skole.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj kina prvotno napisa Vidi poruku
    Cini mi se da u 5. razredu nema ni vadjenja krvi ni cijepljenja. Samo ona klasika, visina, tezina, ocni pregled, kraljeznica... Nasi su isli s razrednicom, iz skole.
    I meni se čini, nisam sigurna, moram pitati djecu. Išli su sami, mislim da su ih samo vagali i mjerili, a ako se ne varam, bila je kontrola vida.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj kina prvotno napisa Vidi poruku
    nije bilo vađenja krvi.

moj nije išo jer je tih dana bio doma na bolovanju, posle sam zvala u ordinaciju, pa je reko medicinski brat da sad imaju gužvu s prvašićima, pa ovo pa ono, pa na kraju mali nije išo na sistematski.

Vid kontrolira u bolnici, visinu i težinu i slično ima isto u raznoraznim pregledima kroz godinu, tak da na kraju nisam inzistirala da ide na to. Išli su cijeli razred s učiteljicom.
    Posljednje uređivanje od jelena.O : 05.12.2013. at 10:30

tileo02 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Hvala na korisnim informacijama, a što je s pregledom vezano za promjene u pubertetu?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nema vađenja krvi i cijepljenja na sistematskom u 5. razredu.
    Moja isto s time ima problem. Rekla mi je da to ide u 6. razredu pa za sada imamo dogovor da ću ja ići s njom slijedeće godine ako bude trebalo.
    Posljednje uređivanje od larmama : 05.12.2013. at 11:10

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj larmama prvotno napisa Vidi poruku
    Nema vađenja krvi i cijepljenja na sistematskom u 5. razredu.
    Moja isto s time ima problem. Rekla mi je da to ide u 6. razredu pa za sada imamo dogovor da ću ja ići s njom slijedeće godine ako bude trebalo.
    Nema sistematskog u 6. razredu, samo cjepljenje.

Krv se uopće ne vadi na sistematskim pregledima u OŠ.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Da o cijepljenju smo razgovarale, bila je sretna što ga ove godine nema, no brinulo ju je što će slijedeće.
    Rekla sam joj da ću ići s njom ako joj treba podrška, a možda je i prerasla nelagodu.
    Do škole se riješavala stresa glasnim negodovanjem, plakanjem i nakon cijepljenja nije bilo posljedica. No u prvom razredu je stisnula zube i bez glasa s kojom suzom u oku izdržala cijepljenje. No oba puta je nakon cijepljenja povratila. Jednom sam i morala s posla doći po nju, zvala me učka.
    Očito se razliku od prije nije ispraznila pa je tijelo reagiralo povraćanjem.
    Posljednje uređivanje od larmama : 05.12.2013. at 21:05

ani4 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Moj je bas jucer bio na sistematskom.
    Kao sto su vec gore cure rekle; vaganje mjerenje visine, pregled kraljeznice i vida ( samo jedan red procitaju), te su hodali po ravnoj crti noga ispred noge. Vodila ih je razrednica ulaze po grupama od pet. Pitala ih je jos da li imaju kakvih problema. Moj je decko, ne znam da li je sa djevojcicama sta razgovarala mjesecnici i sl.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •