uh....daj mi pogledaj pliz te svoje nalaze. i tocne nazive napisi ako ti se da...imam osjecaj da me ceka jos hrpa toga za napravit a vec imam hrpe nalaza.
A trenutno m i se tako neda to sve ...
uh....daj mi pogledaj pliz te svoje nalaze. i tocne nazive napisi ako ti se da...imam osjecaj da me ceka jos hrpa toga za napravit a vec imam hrpe nalaza.
A trenutno m i se tako neda to sve ...
Hocu, napisacu ti.
Ma tacno znam kako ti je, ja sam svoj treci spontani imala prije godinu dana i evo tek sad kompletiram sve ono sto su dr mislili da trebam i sto sam ja iscackala. moglo je to sigurno i brze, ali kad toga ima toliko... uputnice, cekanja... skupljanje novca za ono sto se radi samo privatno. Pa strah od nalaza, i tako redom... razvuce se to sve skupa.
da vas pitam, kako je tekla procedura odobravanja heparina, nakon koliko vremena ste dobile odobren heparin?
jeste imale preporuku hematologa ili nekog drugog?
hvala
Ja sam dosla kod gin na uzv kad sam skuzila da sam t i odma mi je dao heparin. Otisla sam na salter zapisala se i donjela uputnicu D1 tako da nemoram svaki put drugu nosit i to je to. To je bilo sad nedavnoU Vinogradskoj. A prvi put sam dobivala heparin od dnevne hematoloske bolnice dok mi povjerenstvo nije odobrilo. A to je trajalo cca 15-20 dana, to je bilo prije 2i pol god u Petrovoj.
hvala nivesa. sretno!
E sad sam u starim nalazima vidjela da imam i beta2...i ok je
Koliko dugo se ceka za narucit kariogram, uz savjetovanje?
Mi smo ovo ljeto čekali mjesec i pol na termin za razg. sa dr. Begovićem i vađenje krvi za kariogram na Rebru.
Mare41, zvala sam proslji tjedan i na Rebro i na Sv.Duh i dobila za 14dana termin na sv.duhu i nalaz se ceka 3tjedna. Broj je 013712273. Za konzultacije ne znam...mislim da idu nakon nalaza!?
Na rebru se ceka termin 1,5mjesec, a nalaz 1-3mjeseca.
Kod Podobnika se dobije termin za par dana, nalaz se ceka 10dana i dodje 3.500kn za oba partnera.
Hvala vam, ja prijateljima rekla da se duze ceka, sad idem javit da nisam u pravu, ima li razlike u kvaliteti savjetovanja ili nalaza na sv duhu u odnosu na rebro
Posljednje uređivanje od mare41 : 12.11.2014. at 22:29
To nazalost ne znam. Ali mislim da sam na nekoj temi procitala da na Rebru imaju neki drugi uzorci prednost od kariograma i da se zato duze ceka, ali nisam sigurna!
Navodno vecina dr trazi nalaze sa Rebra al ne znam zasto
Mislim da na sv. Duhu nema gen. savjetovanja.
Uvijek svi daju prednost rebru, jedino sto meni pada na pamet jest da mozda rade analizu vise stanica (kod nas su radili 13), sto je bitno kod nekih dijagnoza.
Na sv. Duhu nema savjetovanja, to su mi odmah rekli na tf. Savjetovanje ide ako se pokaze da nesto ne valja. Zbog brzine kojom sam mogla dobiti nalaze izabrala sam njih. A da nesto nije bilo u redu postupci bi mi i onako pali u drugi plan pa bi imala vremena cekati i konzultacije.
E sada ovo o analizi vise stanica nisam znala...
Bubekica vjerojatno zato vise i vjeruju Rebru
Sve dodatne pretrage idu na preporuku MPO doktora
mozda da se usporede nalazi sa Rebra i Sv.Duha, jer ako je na Rebru nekakav prosireni nalaz onda je ipak bolje malo vise cekati. Jer mislim da i nas to ceka...
Da li postoji mogucnost da si nekako posaljete poruke pa da vidite da li postoji kakva razlika?
Bananka, tvoj mpo-ovac je i klinički imunolog (čini mi se jedini medju reproduktivcima), tako da ga slobodno pitaj trebaju li ti imunološke pretrage, zašto da i zašto ne, ne moraš mu dolaziti s popisom
za kariogram je nekako uvriježeno da ga naprave oba partnera, ali s obzirom da je kod vas muški fakor u igri, sumnjam da će te automatski slati na imunološke... takav je samo moj dojam i vlastito iskustvo. javi nam kako je prošlo![]()
Ja imam nalaz s rebra i voljna sam ga usporediti s nalazom sa sv.duha, ako netko ima?
Neke klinike su znale slati na im pretrage nakon tri neuspjeha, ne znam kakva je sad politika
Pak mi je poslala svoj nalaz i izgledaju jako slicno, me vidim neku posebnu razliku...
Tetadoktor,hvala.
Bili smo danas na sv.Duhu na kariogramu i rekli su nam da nalaz stize za 3tjedna na kucnu adresu. A ako nesto bude izvanredno na nalazu da ce nas zvati na savjetovanje.
Sushi, pitati cu dr.R.(ako si na njega mislila) da li bih trebala raditi imunoloske i javiti.
Hvala bubekice i pak na usporedbi, znaci ipak parovi ne moraju gubiti vrijeme na cekanje na Rebru.
Mare41, da li mozda znas koje klinike su slali nakon 3neuspjeha? Mi smo imali tri neuspjeha na VV i nije nas nitko slao na imunoloske.
Vatra86, ako idete na sv.Duh na kariogram tamo se narucuje telefonski - broj sam ranije napisala na ovoj temi.
E sad mi nije jasno zakaj moraju bit sa rebra ak su isti??? Samo da nas masiraju.
Neznam zasto kod vas inzistiraju na Rebru, meni u Ri nisu nista rekli gdje da to obavim a i kada sam donijela nalaz nisu se bunili.
Kada sam zvala Rebro jer je i meni bio prvi izbor sestra koju sam dobila i sama je rekla da nezna zasto svi dolaze njima kada se moze i drugdje napraviti i uputila me na Sv. duh i Klaicevu.
Ako nalaz nije uredan onda vas zovu i dogovara se savjetovanje kod njih, tako su mi rekli a kako mi je nalaz uredan neznam kako to izgleda u praksi.
Ako nesto nebi bilo uredu s kariogramom onda bi trebali kod njih na sv.Duh na savjetovanje. MM je bio kod urologa dr.Hauptmana na Rebru i on mu je napisao da napravi kariogram ali nije napisao niti inzistirao da odradi na Rebru. Mi smo isli tamo gdje smo najbrze dobili termin.
Koji dr.inzistiraju da se kariogram radi na Rebru? Nema smisla da je samo na Rebru drugacije nego u ostalim bolnicama u hr.
cure koje ste išle na Rebro obaviti kariogram, koliko dugo ste čekale na nalaze?
mi smo bili 21.7. i još nismo dobili nalaz.
mi smo na pretragama bili sredinom 2. mjeseca i nalaze dobili negdje sredinom 5. mjeseca
i mi čekali 3 mj nalaz s Rebra... nazovi ih, ali obično se na tel nitko ne javlja, barem meni nisu - tjednima
Bananka sretno![]()
hvala curke...da, bit će četiri mjeseca sutra.
zvala sam danas, ali se nitko ne javlja, pa sam poslala mail, ali nekako ne vjerujem da će odgovorit tako skoro.
budem još koji put nazvala, možda se posreći.
pozz cure, može pitanjce? gdje se vadi TSH? u sklopu primarnog laboratorija ili na nuklearnoj??? hvala
PAI-1 nalaz 5G/5G jest uredan nalaz
na oba alela su normalni geni. nema mutacija.
Posljednje uređivanje od Inesz : 05.12.2014. at 15:23
drama_gueen, pogledaj tablicu na posljednjoj stranici ovog linka, vidjet ćeš da je homozigot 5G (5GG) normalni genotip:
http://genos.hr/assets/files/11.pdf?ver=1
preporuka za heparin vrlo vjerojatno iz predostrožnosti s obzirom na tvoj potpis, neki imunološki problemi se ponekad teško mogu "uloviti" van trudnoće
Hvala cure, tražim odgovore ...svi su nalazi ok osim što mi dr u nalazu kaže da je to anomalija i daje mi heparin ...nemam namjeru bit pametnija od dr ali nije mi baš jasno![]()
Samo da javim da su nasi nalazi kariograma stigli postom na kucnu adresu za tocno 3tjedna i 2 dana direktno sa Sv.Duha....i nalazi su dobri
mura, jel stigao vas nalaz s Rebra?
Znaci po svemu sudeci najbolje je ici na Sv.Duh za kariogram? Kolko se tam ceka za termin?
Nivesa, mi smo cekali termin 10 dana na Sv.Duhu. Po mojoj procjeni je brze a smatram da bi trebali nalazi biti obradeni na isti nacin kao na Rebru. Uopce nisam vidjela razloga zasto bi trosili vremena cekajuci na Rebru (termin se ceka 1-2mj. i nalaz 2-4mj.).
Zvala sv. Duh. Odbili su me...poslala me na Rebro prvo geneticaru jer kak ona kaze ima previse svega kod mene...bas sam jadna i tuzna
Sad mi je vec smjesno sve to skupa
Tnx . Kaj se tice podobnika malo teze... puno mi je ti za nesto na sta imam pravo. Probat cu na Rebru. Iako sam uspjela dobit termin u klajicevoj ali tek 9.2.
Nivesa, ti si već radila kariogram. Ako si izgubila nalaz, traži da ti izdaju kopiju u labosa gdje si ga napravila. Kariogram se nije, niti se može promijeniti. Kariogram je skupa i komplicirana pretraga. Pitanje je imamo li mi zbilja pravo ponavljati više puta kariogram na teret obveznog zdravstvenog osiguranja.
Posljednje uređivanje od Inesz : 02.01.2015. at 14:25
bok cure
zanima me zna li itko prokomentirati značenje nalaza za ove imunološke pretrage:
CIC IgG i CIC IgM povišeni, ukupni IgE povišen, uz pozitivna antitireoglobulinska antitijela (e to znam da je Hashimoto). za TSH 3 sam dobila euthyrox 25.
hvala ti puno, i mi smo došli do istog zaključka, imunitet mi je malo u komi ali moja MPO dr kaže sve je to O.K. hashimoto nije kraj svijeta, samo pazimo na TSH i hormone... drago mi je da sam to pročitala...hvala!