Pokazuje rezultate 1 do 50 od 454

Tema: Imunološke pretrage 2

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Jun 2014

Početno

Ne znam gdje bih pisala, pa cu pokusati ovdje..
    Iza mene je 5 postupaka, imala sam već dva spontana i sad me zanima koje pretrage bi trebala obaviti..neke rutinske sam radila prije kretanja u postupke, idem endokrinologu ali samo gleda TSH, radili smo kariotip a sad mi doktor preporuca i HLA tipizaciju tkiva..mene zanima sto je jos moguce napraviti? Da li bi trebala pregledati mozda mi fale koji vitamini ili minerali u organizmu? Tko me moze uputiti, doktor opce prakse? Da li bi trebala hematologu?

Datum pristupanja
    Nov 2016

Početno

Citiraj fuksija prvotno napisa Vidi poruku
    Ne znam gdje bih pisala, pa cu pokusati ovdje..
    Iza mene je 5 postupaka, imala sam već dva spontana i sad me zanima koje pretrage bi trebala obaviti..neke rutinske sam radila prije kretanja u postupke, idem endokrinologu ali samo gleda TSH, radili smo kariotip a sad mi doktor preporuca i HLA tipizaciju tkiva..mene zanima sto je jos moguce napraviti? Da li bi trebala pregledati mozda mi fale koji vitamini ili minerali u organizmu? Tko me moze uputiti, doktor opce prakse? Da li bi trebala hematologu?
    E ovako mislil da bi trebala hematologu...ja sam radila ove pretrage: ANA detect, Kardi IgG i IgM, Faktore koagulacije II, V, VII, IX, XII, Antitrombin, Protein S, Protein C, LA srining, ispitivanje na Leiden mutaciju na genu za faktor V, PV-INR, APTT, D-dimer, specificne proteine C3 i C4. Posto mi je faktor II malo povisen salli su me na genetsko ispitivanje (protrombin II) i sreca nije detektovana mutacija. Zatim radila sam ispitivanja na urodjene trombofilije kao sto su MTHFR (tu sam heterozigotni tip) i PAI (i tu sam heterozigot 4g/5g). Hematolog kaze da te mutacije predstavljaju blazi oblik, i svaki put pored toga sto pijem inace aspirin u maloj dozi (81 mg) budem pokrivena niskomolekularnim heparinom (obicno fragmin) ali jos nisam dosla do bebe...imala sam i jedan missed pocetkom 7 tt pod terapijom, ali mi je recno da uzrok misseda tako rano je iskljucivo zbog hromozomskih gresaka... Da, radila sam i standardno nalaze za stitnu (TSH, ft4, ft3) i pijem malu dozu eutiroxa iako mi je TSH bio u granicama, ali vrtio se oko 3...brzo je pao, i sad je oko 1...i radila sam test na inzulinsku rezistanciju (nemam je). Uglavnom puno toga sam radila ali nisam jos dosla do bebe.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •