Citiraj neobična prvotno napisa Vidi poruku
Pozdrav, imam 36 godina, trudna sam 6 tjedana, imala sam manje krvarenje u trudnoći, jedan manji izljev smaćkasto bordo boje, nije se više ponovio i dobila terapiju Duphaston 3X2 uz mirovanje. Na lijevoj nozi, potkoljenici i natkoljenici, imam jako izražene proširene vene (bila sam i na klasičnoj operaciji prije 6 godina ali vene su se vratile u još gorem obliku). Trudnoća je neizvjesna jer se na UZ nisu vidjeli otkucaji (6+2) pa je rečeno da UZ ponovim za 7 dana.
Duphaston uzimam tek drugi dan i primjećujem jako pogoršanje šta se tiće vena, boli me, peče i zateže, probada...i kao da mi se stvaraju trombi.
Ne bi to povezala da se ista stvar nije dogodila i u prošloj nažalost neuspjeloj trudnoći, isto uzimala Duphaston...jako me bolila noga, imala sam trombe, bila na pregedu vena, nosila kompresivnu čarapu do prepona...i dok nisam uzimala Duphaston osjećala sam kao neko naprezanje u nozi (valjda zbog hormona trudnoće) i znam da kompresivnu čarapu moram nositi tijekom trudnoće u svakom slučaju, ali ovo je naglo pogoršanje..dobila sam savjet a i sama sam o tome razmišljala...da se raspitam o heparinu...kome se moram obratiti, koje uputnice uzeti i ko će me uopće i kome poslati? Ako, ne daj Bože sve opet krene naopako, koje pretrage da napravim?
Ako si u Zg treba ti uputnica za hematologa koji ce ti reci da definitivno trebas heparin ako si sklona trombima i i imala si trombozu. Vjerovatno imas trombofiliju pa samim tim u t trebas heparin. Moja preporuka ti je docent Jaksic u Dubravi ili prof Gacina u Vinogradskoj