Pokazuje rezultate 1 do 50 od 64

Tema: Zašto djeca i roditelji sami obrađuju gradivo kod kuće?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Što se tiče prepisivanja definicija, prije sam mislila da je to potpuno nepotrebno ako ih djeca imaju u knjizi. Ali, djeca uče na različite načine: nekima je dovoljno da vide (pročitaju), nekima je potrebno da čuju, a neki moraju nešto i napraviti da bi razumjeli - naučili, a onda je najbolje da pišu jer to je neka aktivnost, a ne samo pasivno gledanje/slušanje.

Što se tiče padeža, za njih se smatra da se najbolje uče baš deduktivnim putem - da se dobije pravilo pa onda ide na primjere (iako imamo dojam da je uvijek bolje poći od pojedinačnog prema općem, od primjera prema zaključku, ipak ima i iznimaka).

suncokret avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Citiraj Jurana prvotno napisa Vidi poruku
    Što se tiče prepisivanja definicija, prije sam mislila da je to potpuno nepotrebno ako ih djeca imaju u knjizi. Ali, djeca uče na različite načine: nekima je dovoljno da vide (pročitaju), nekima je potrebno da čuju, a neki moraju nešto i napraviti da bi razumjeli - naučili, a onda je najbolje da pišu jer to je neka aktivnost, a ne samo pasivno gledanje/slušanje.
    ne mislim ni ja da je pogrešno da pišu definicije, i u matematici ih obično i zapišemo-ali na satu, nakon što su ih sami uz moje vodstvo otkrili i formulirali-dakle, ni u snu ih ne prepisuju iz udžbenika, i to još kod kuće. Teško da su na satu radili nešto smislenije, ako definicije moraju kod kuće prepisati sami, jer to oduzima par minuta-znači ako smo na satu otkrili neko pravilno ponašanje koje smo i dokazali-ima li smisla ostaviti zapisivanje tog pravila, koje treba i zapamtiti za dz?
    a kako koje dijete najbolje uči, to treba otkriti samo. mi možemo predložiti način, ali ne i nametati neki način učenja koji se nama čini najbolji

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •