Pokazuje rezultate 1 do 23 od 23

Tema: horor

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno horor

E stvarno moram otracati jednu mamu....Bili mi prije neki dan na rostiljadi...I jedna mama trogodisnjaka, uzme Viktora u narucje i obrati se svom sinu, koji je tog trenutka kopao nesto pravom lopatom..."F. vidi ovu bebu. Ja njega vise volim nego tebe jer je dobar. odoh ja sad s njim kuci, a ti ostani tu..."
    Na sta ce mladjahni F. urliknuti da smo se svi stresli "neceeeeeeeeeeeeeees!!!" i uputiti se sa dignutom lopatom ka svojoj ljubljenoj mami i novom neprijatelju Viktoru...
    Ja sam nekako uspjela oteti joj Viktora, govoreci malom F. kako se njegova mama sali....i dodajuci "uzasno glupo"...tako da me ona mogla cuti...

Stvarno ne mogu vjerovati kakve idiotarije ljudi priredjuju vlastitoj djeci, misleci valjda da su duhoviti..... :shock:

Početno

F. kao Faris?

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Njojza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Ja li ja to mirisem provokaciju
    is tamo, sram, te bilo

Ninet, da sam bila na tvom mjestu vjeruj da bi joj ocitala bukvicu.
    Ja sam sinoc vrisnula na prijatelja da ne uporedjuje djecu ni u kom kontekstu (a on je rekao svom sinu..."vidis kako faris radi ovo, hajde i ti" )
    a da cujem nesto takvo...aaaaaaaa grrrrrrrr

Mejra's mommy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Ivo mi isto ide na zivce. Posebno kada neko prijeti mom djetetu!!!

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

to su neke tipične sarajevske fore!
    sjećam se toga i iz svoga vremena - uobičajeni folklor svaki puta kada bi bilo više od jednog djeteta u društvu.

Njojza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

cure, vrijeme nam je definitivno za sarajevsku rodu...

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa
    sjećam se toga i iz svoga vremena - uobičajeni folklor svaki puta kada bi bilo više od jednog djeteta u društvu.
    I to sto kazes.....vidis kad se malo vratim u proslost, cudno mi je sto sam jednu M. uopste ostavila na zivotu....toliko je bila "bolja" u svemu
    grrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Ne samo sarajevske...
    Pitam se kako bi dotična gospođa reagirala da NJM u krilo stavi mladu zgodnu susjedu i u šali joj kaže da nju više ne voli i da s ovom novom sad ide kući.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

odlična usporedba, MP.
    ninet, pamti!

Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Nije moje, već od Penelope Leach. U knjizi Moje dijete ona daje primjere rečenica koje roditelji govore prvom djetetu kada dobije bracu/seku i pita kako bi se mi osjećali da od partnera čujemo nešto slično. Npr. "Ti ćeš uvijek biti stariji i mlađi braco/seka će te slušati" i "Ti ćeš uvijek biti moja starija žena i mlađa žena će te slušati".

Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

necete mi vjerovati ali ja se jos uvijek sjecam tih svojih trauma kad sam bila mala..... pa to je psihicko zlostavljanje djece...
    ma nekome bi bila sitnica ali savjest me je grizla kad tata "inzistira" na pitanju koga vise volim, mamu ili tatu.... kad sam morala birati, a nisam to zeljela.... pa nadalje....
    Stvarno bi roditelji trebali na nekakav kurs vise informacije u medijima o prikladnom ponasanju prema djeci... groznoooooo

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj Linea prvotno napisa
    necete mi vjerovati ali ja se jos uvijek sjecam tih svojih trauma kad sam bila mala..... pa to je psihicko zlostavljanje djece...
    ma nekome bi bila sitnica ali savjest me je grizla kad tata "inzistira" na pitanju koga vise volim, mamu ili tatu.... kad sam morala birati, a nisam to zeljela.... pa nadalje....
    Stvarno bi roditelji trebali na nekakav kurs vise informacije u medijima o prikladnom ponasanju prema djeci... groznoooooo
    Ista stvar je bila i kod mene samo što me to nisu pitali roditelji, već bake i djedovi....i dan danas imam traume od toga.
    No, stvarno što se tiče te mame koja bi vodila drugo djete doma.....mislim...ili plašiti djecu policijom, tipa ako se ne smiriš pozvati ću policajca pa neka te odvede. Znam jedno djete koje je doslovno vrištalo svaki put kad bi srelo policajca.

Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Znam ja jedno koje vrišti na rome zbog rečenica poput: Ako se ne smiriš, doći će cigani po tebe.

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj Brunda prvotno napisa
    Znam ja jedno koje vrišti na rome zbog rečenica poput: Ako se ne smiriš, doći će cigani po tebe.
    Joj sad si me podsjetila....duuugo sam imala kovrčavu crnu dugu kosu (mama mi je talijanka) i u vlaku je neka curica čim me vidjela počela vrištati ...baaako nemoj me dati ovoj ciganki....baaako. Jadno djete, a baka se samo smijala i rekla smiri se jer ću te dati ovoj ciganki i pokaže opet na mene...jadno djete , nije se smirilo dok nisam izašla iz vagona. :shock:

Inače mislim da neki roditelji jednostavno ne žele ili ne znaju djeci drugačije objasniti zašto nešto da a nešto ne već im je jednostavnije utjerati djecio strah u kosti policijom, ciganima, doktorima i da ne nabrajam..

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

apri, vratila se me u djetinjstvo, kao da danas čujem svoju baku:

"Ugledaj se na njega/nju"... kako svira klavir, govori engleski, đisus dobra sam i ispala na kraju

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Tako sam i ja bila u posjetu jednoj poznanici. E. je tada imala godinu dana, a ta poznanica je imala trogodišnjeg dečkića. I kad smo došli, ona uzme E. na ruke i veli svom malom: E ja ću sad uzeti ovu malu curicu, a tebe više neću.
    Mali je cmizdrio cijelo vrijeme dok nismo išli doma. Meni je to bilo grozno.

P.S.
    Ta poznanica je isto došla iz Bosne.

Vishnja avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

moj svekar to konstantno radi sa mojom decom. dolazim ja juce sa posla, a nadja sedi i ruca, a temperatura je lomi. i posto je ivana ustala da se javi dedi, a ona, zaboga nije, odmah je dobila pridiku;" eto, vidis kako je i. dobra, ona me je poljubila, a ti ako me ne volis odoh ja odmah kuci!" posto znam da ne vredi ni na koji nacin mu reci a da nesto promeni u ponasanju, samo sam ga mrko pogledala i zamolila da se okane fatalistickih izjava o ljubavi. grr!! i posle se cudi sto ga deca ne vole...

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj Vishnja prvotno napisa
    moj svekar to konstantno radi sa mojom decom. dolazim ja juce sa posla, a nadja sedi i ruca, a temperatura je lomi. i posto je ivana ustala da se javi dedi, a ona, zaboga nije, odmah je dobila pridiku;" eto, vidis kako je i. dobra, ona me je poljubila, a ti ako me ne volis odoh ja odmah kuci!" posto znam da ne vredi ni na koji nacin mu reci a da nesto promeni u ponasanju, samo sam ga mrko pogledala i zamolila da se okane fatalistickih izjava o ljubavi. grr!! i posle se cudi sto ga deca ne vole...
    Da nije i on iz Bosne...

sala mala...

Vishnja avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

nije, al' glave tvrdeee. uh!

tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Sta kazete na jednu mamu koja skoro svaki put kad dodje po curu od 5 godina u vrtic kaze "I, Ana, sigurno si opet danas bila zlocesta? Sta si danas napravila?"
    Slusam to vec vise od 3 godine barem jednom tjedno i svaki put mi je :shock: i stalno si razmisljam dal da kazem zeni sto ju ide.

Vishnja avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

!
    ja sam prestala da se druzim sa osobom koja svog sedmogodisnjeg sina kaznjava tako sto ga tera da par desetina puta napise nesto ovakvo:
    ja sam los i nevaljao decak, drugovi me nece voleti i bicu los djak".
    boze, da li su ti ljudi culi za moc sugestije? spram takvih gluposti udaranje po guzi spada u laksi oblik zlostavljanja...

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa
    Ma kakvi, apri - to su fore i iz mog djetinjstva, otkad znam za sebe sjećam se i usporedbi. (A Sarajevo vidjela nisam.)

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •