Pokazuje rezultate 1 do 7 od 7

Tema: Neobični nalazi štitnjače kod bebe

nanimira avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno Neobični nalazi štitnjače kod bebe

Pozdrav,

pošto ja bolujem od hashimotovog tireoiditisa (hipotireoze) bebi su 3 dan po rođenjenju vađeni hormoni štitnjače i to TSH,fT4 i Ft3 i ft3 je povišen dok su druga dva u granicama normale...ima li netko slična iskustva?

Nemam pojma što da mislim jer to nije onaj klasični skrining na metaboličke poremećaje koji se šalje na rebro,nego baš kontrola...ugl.idem u subotu pedijatru da ju upišem za početak (iako ima tek 2 tjedna) pa da vidimo kamo dalje...

Čitam da fT3 uopće nije referentan za dijagnostiku ali me svejedno brine taj fT3...

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Tko vas je poslao na to?
    Zasto ste uopce radili kontrolu bebi?

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

da baš sam i ja to promislila
    mislim i ja sam skinula štitnjaču skroz 2009. ali mi djevojčice nitko nije slao na to
    osim na onu klasičnu pretragu u rodilištu na metaboličke poremećaje što ti kažeš!

nanimira avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Doktori u rodilištu.

nanimira avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

uf,vidim da mi nije editirao...ugl. oni su to napravili zato jer ja bolujem od hipotireoze + što se te pretrage rade valjda svim bebama...iako,meni isto nije jasno zašto su radili to odvojeno od klasičnog skrininga. baš ću danas nazvati da pitam šta da sad radim s tim nalazima jer kažu da se rezultati s rebra čekaju i po mjesec dana i da zovu na telefon ako nešto nije u redu a ne da šalju poštom nalaze tako da ovo sigurno nije to.

postoji i vjerojatnost da je taj fT3 ostatak još od moje terapije koji je tranasplacetarno prešao i zaostao u bebi jer mi zadnja 2 mjeseca trudnoće nitko nije regulirao dozu hormona obzirom da nije bilo potrebno iako je moguće da je doza bila malo previsoka. od mog mlijeka sigurno nije .

zanimljivo je da je prema vrijednostima fT3 beba blago hipertireozna a ne hipotireozna,kao ja...a to također nema nekog smisla osim ako ima svoj vlastiti problem sa štitnjačom, nevezan uz genetsko naslijeđe.

zato i kažem da su čudni nalazi

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Iskreno , uopce ne vidim dijagnosticki znacaj nalaza.
    Za bebe je vazno da nisu u hipotireozi ( urodenoj) , za provjeru ostalih hormona rutinski ( osim tsh) nisam cula. Moguce da to rade samo zbog neke statistike kad majka uzima terapiju u trudnoci ( ?). Misim da sam nedavno citala nesto o tome.
    u svakom slucaju , koliko ja znam , ako je tsh uredan nema razloga za brigu.
    Na rebru se radi samo probir, za kojeg rade samo tsh, i nalaze ne salju . Osim ako je tsh povisen jer dijete tada treba terapiju.

nanimira avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    Iskreno , uopce ne vidim dijagnosticki znacaj nalaza.
    Za bebe je vazno da nisu u hipotireozi ( urodenoj) , za provjeru ostalih hormona rutinski ( osim tsh) nisam cula. Moguce da to rade samo zbog neke statistike kad majka uzima terapiju u trudnoci ( ?). Misim da sam nedavno citala nesto o tome.
    u svakom slucaju , koliko ja znam , ako je tsh uredan nema razloga za brigu.
    Na rebru se radi samo probir, za kojeg rade samo tsh, i nalaze ne salju . Osim ako je tsh povisen jer dijete tada treba terapiju.
    Obe smo u pravu...zvala sam sad neonatologiju i pedijatrica je potvrdila isto što i ti pišeš, kontrola je rađena odmah po rođenju i nakon 3 dana,ali čim su ostali hormoni OK nema razloga za brigu...a rađena je upravo zato jer i ja bolujem od hipotireoze.

Juhu!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •