Pokazuje rezultate 1 do 6 od 6

Tema: Čukljevi i gavezova mast

Rivendell avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno Čukljevi i gavezova mast

Iako sam ih imala od djetinjstva i oduvijek su mi smetali i bolili me, čukljevi su mi tek unazad pola godine podivljali.
    Kažu da je nasljedno (mama i baka), ali i da je do obuće, iako nosim iste cipele koje sam nosila i prosle godine, a tada mi nisu rasli...

Da skratim... Uzasno me bole, čak i u tenisicama, pa sam malo čitala po internetu i neki kažu da gavezova mast pomaže, a neki da nema nikakvog utjecaja.

Zanima me ima li tko iskustva s gavezovom masti i "liječenju" čukljeva?

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Koliko ja znam, nema tu pomoći osim operacije. To je deformacija stopala. Jesi probala koristiti gel štitnike za to?

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Rivendell prvotno napisa Vidi poruku
    Iako sam ih imala od djetinjstva i oduvijek su mi smetali i bolili me, čukljevi su mi tek unazad pola godine podivljali.
    Kažu da je nasljedno (mama i baka), ali i da je do obuće, iako nosim iste cipele koje sam nosila i prosle godine, a tada mi nisu rasli...

Da skratim... Uzasno me bole, čak i u tenisicama, pa sam malo čitala po internetu i neki kažu da gavezova mast pomaže, a neki da nema nikakvog utjecaja.

Zanima me ima li tko iskustva s gavezovom masti i "liječenju" čukljeva?
    Gavez pomaže kod gihta (urični artritis). Znaš li uzrok kod sebe? Napravi pretrage (da li imaš višak mokraćne kiseline u krvi). Ako je to u redu, onda ti gavez ništa ne znači, nego se radi o deformaciji kako je martinaP rekla.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Zaboravih napisati - ako se pokaže da imaš giht, onda ti gavez pomaže, ali nije dovoljan, moraš na dijetu (smanjiti količine mesa i masnoća) ali o tome ćemo ako bude trebalo.

Rivendell avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Nisam znala da je to povezano s gihtom, kojeg vjerujem da nemam.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Rivendell prvotno napisa Vidi poruku
    Nisam znala da je to povezano s gihtom, kojeg vjerujem da nemam.
    Ne mora biti, ali može.

Rekla si da ti je to obiteljska bolest, pa vjerojatno kod tebe nije giht. Moja svekrva to isto ima (bez gihta), a ima i spuštena stopala i deformaciju kralježnice (lumbalne) zbog koje je svojevremeno prije puno godina završila u invalidskoj mirovini. To je sve povezano. Često se zna pogoršati nakon trudnoće (od kičme, ne samo od stopala) jer tijelo je kinematički lanac.

Ne znam što bih rekla, možda da odeš ortopedu + fizijatru.
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 06.12.2013. at 12:59

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •