Pokazuje rezultate 1 do 43 od 43

Tema: Gljivice ili...???

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno Gljivice ili...???

Već sam pisala na temi o gljivicama, ali više ne znam da li su samo one u pitanju. Naime, prije nekih dva mjeseca su počele moje tegobe.
    Prvo pojačan iscjedak uz probadanje, ginić mi je prepisao Geonistine. Nije prošlo niti desetak dana od terapije, ponovo candida, ali ovaj put s "pravim" simptomima: natečeno, gust iscjedak, svrab...(oprostite na izravnosti). Zatim još dva puta isto tako, a doktor stalno prepisuje samo Geonistine, bez da je napravio ikakav bris (Canesten je rekao da ne uzimam, a čini mi se da bi jedino on bio pomogao kod vanjskih simptoma).
    U međuvremenu sam bila na anticandida dijeti (u tri tjedna nisam dobila niti pola kg na težini ), zatim sam ovdje pročitala o Vagisanu. Stavljala ga tri dana, i onda primjetila smećkasti iscjedak. Odmah sam nazvala svog ginekologa, koji je, naravno, opet samo rekao da kupim te grozne Geonistine kojim mi je više preko glave.
    Eto prošla su četiri dana, iscjedak je još uvijek tu i ne znam više što je posrijedi. Da li se može raditi o nekoj drugoj bakteriji, da li se po krvi može vidjeti jeli neka upala ili što?
    Sorry što sam vas udavila, ali što da radim?

Fidji avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ako je neka jaka bakterijska upala, na nalazu krvi došlo bi do znatnog porasta broja leukocita (inače su u trudnoći leukociti normalno lagano povišeni). Povišen bi bio i CRP (c-reaktivni protein).

Možda da predložiš doktoru da ti ipak napravi standardne vaginalne briseve?

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

...ili da promijeniš doktora?

ideja avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Ja sam u obje trudnoće bila konstantno pod geonistinom.Ako si i inače sklona gljivicama u trudnoći ti se to još više pojača. Ako si prošla prvo tromjesečje onda si možeš uzeti Canesten vaginalete, gljivice će ti se smirit na malo duže nego s geonistinom

Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Ja sam sad završila sa kurom Canestena zbog iste stvari, u 16 tjednu sam i ginić mi je to preporučio. Fala Bogu nestale su beštijice. Znači mogao ti je dati Canesten.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Hvala cure, na odgovorima.
    Istina, i prije trudnoće sam znala imati candidu, ali samo poslije antibiotika i to ne svih, tako da je moja doktorica pazila što će mi dati.
    Ali ovo u trudnoći je prešlo svaku mjeru, pa ja sam sad trudna 30 tjedana, kako izdržati još 10 tj. ako se ne budem mogla riješiti te beštije?!
    Ništa, pitat ću ga za Canesten, jer Geonistin očito ne pomaže.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Evo dobila nalaze krvi i urina: urin nakon dugo vremena napokon sterilan!!!
    Krv ok, leukociti 11.4 (nije puno povišen), ali Fidji, nema one vrijednosti CRP, jedino je MPV 12.3, ali nemam pojma sto bi to bilo....
    Ipak, nadam se da je samo candida u pitanju, iako je i ona sama po sebi užasno neugodna.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Evo me opet. Ja sam sad u 37.tj. Od početka trudnoće stalno imam nekog vraga: prvo sam se dugo borila s e.coli, a već 4 mj. imam neprestano candidu.
    Otvorila sam se za 1 prst i imala neku noć trudove, pa me dr. poslao da izvadim krv i mokraću.
    CRP mi je 3.0, leukociti 14, povišeni neutrofili i MCHC (366), u urinu bakterije-rijetke. Doktor kaže da je nalaz odličan i da se ne brinem, a vjerovatno će i porod ranije jer se bebica spustla glavom u zdjelicu. :?
    Kako da se ne brinem?
    Zna li netko nešto? Help!

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

ako ti je bebica glavicom skroz u zdjelici znači da se priredila za porod pa možeš očekivat. jesu ti radili amnioskopiju?to ti inače naprave 2 tj prije poroda u bolnici u kojoj ćeš rodit.pa se vidi stanje plodne vode pa ti onda točnije mogu reć jel porod bliže ili nije.jesi išla tam na kontrolu? smećkasti iscijedak je inače karakterističan za upalu(ja imala , uzimala dalacin vaginalete-antibiotik prošlo i nikad više bilo) a inače sam sklona gljivicama i canesten to super riješi.promijeni si ginekologa.

Fae avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj Lea79 prvotno napisa
    Evo me opet. Ja sam sad u 37.tj. Od početka trudnoće stalno imam nekog vraga: prvo sam se dugo borila s e.coli, a već 4 mj. imam neprestano candidu.
    Otvorila sam se za 1 prst i imala neku noć trudove, pa me dr. poslao da izvadim krv i mokraću.
    CRP mi je 3.0, leukociti 14, povišeni neutrofili i MCHC (366), u urinu bakterije-rijetke. Doktor kaže da je nalaz odličan i da se ne brinem, a vjerovatno će i porod ranije jer se bebica spustla glavom u zdjelicu. :?
    Kako da se ne brinem?
    Zna li netko nešto? Help!
    Ne moraš se brinuti....ja sam otvorena za 1 prst od 30-tog tjedna kad se i bebač spustio u zdjelicu i kaj se moje soc. ginekologice tiče, ja sam već odavno trebala roditi - rekla je neka probam izdržati do 37-mog tjedna ako uspijem, ali da ne vjeruje...Danas smo na 37+4. Istina, već smo 2 mjeseca na mirovanju, ali ne strogom i početkom svibnja smo bili u Vinogradskoj 3 dana i dobili injekcije da se malenom brže razviju pluća ako bi koji slučajem odlučio izaći prije 37-mog tjedna.
    U petak sam bila na kontroli u bolnici i doc me naručio ponovno tek za 2 tjedna i rekao (nakon šta sam mu ispričala stav moje gin.) da ne da nebum prerano rodile, nego (s obzirom na postojeće stanje) mali nebude htio van.

Tako da miruj još tih tjedan dana koliko ti fali do "termina" - računa se da je 37+5 puni termin jer je već sve u potpunosti razvijeno, i gladi bušu...

Eci avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Ja sam u prošloj trudnoći imala te probleme i samo mi je geonistin pomagao, canesten ništa. I onda sam otkrila LGG jogurt i od njega mi je super. Či8m primjetim neke početne simptome stavim si vaticu natopljenu u LGG dole i prođe u trenu.
    Sretno!

mama_jos_malo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Ja sam uzimala antibiotike (ne protiv Candide) i naišla sam na BIFIDOVERUS, terapijski probiotik i ACIDOVERUS, kao pomoć kako kažu na promotivnom letku "kad antibiotici više ne pomažu".
    Prepisujem s letka:
    Acidoverus je visoko djelotvoran:
    -kod narušenog imuniteta, alergija
    -kod usporene probave, nadutosti, kronične opstipacije
    -Chronove bolest, ulceroznog kolitisa, kroničnog kolitisa, iritabilnog kolona, hemoroida
    -želučanih tegoba (gastritis, čir, Helicobacter pylori infekcija)
    -obnavljanja crijevne mikroflore, poslije svake antibiotičke terapije i kemoterapije u trajanju od 10 tjedana
    -eliminacije kliconoštva Salmonellom
    -infekcije Clostridium difficile
    -infekcije rotavirusom kod djece
    -VAGINALNE KANDIDIJAZE ( U TRUDNOĆI POTPUNO BEZOPASNA TERAPIJA ZA PLOD)
    -infekcije urogenitalnog sustava (upala mjehura, rodnice, prostate)
    -lokalno kod upalnih promjena kože i sluznice, psorijaze
    -kod smanjenja daljnjeg razvoja i simptoma reumaitoidnog artritisa
    -kod prevencije osteoporoze
    -za smanjivanje tegoba predmenstrualnog sindroma i menopauze.

Kod infekcije CANDIDE ALBICANS preporuča se uzimati zajedno probiotičke terapijske proizvode Acidoverus i Bifidoverus.

Ministarstvo zdravstva RH potvrdilo je zdravstvenu vrijednost ova dva proizvoda.

Osobno sam (jučer) kupila Acidoverus za piće (kao jogurt, ali ga je potrebno razrijediti s vodom) i za ispiranje rodnice (10 ml svaku večer prije spavanja). Za 10 dana primjene oboje je koštalo 180 kuna
    Ukusno je za piće, a nemam candidu, hvala Bogu, pa nisam ni otvorila ovu bočicu.
    Proizvodi VALS d.o.o www.vals.hr
    Ja sam kupila u Zagrebu, u biljnoj ljekarni u Petrinjskoj 8.

Nadam se da sam barem nekome pomogla s ovim informacijima, tek dva dana koristim, pa je još prerano za ocjenu.
    [/i]

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Hvala na odgovorima!
    Zasad je sve pod kontrolom, tu i tamo me probode i imam kontrakcije, ali bezbolne. Čula sam od dosta mama da su imale situaciju sličnu mojoj i da su izdržale još i po 20 dana. Tako da sam sad malo mirnija.
    Što se tiče ovih bakterija u mokraći, svakodenvno pijem brusnicu da se bar malo pročisti. Ali kandida je još uvijek tu, stalno trpam geonistine, više se ni ne sjećam kad sam išla spavati bez njih. :/
    Čula sam i za ove Bifidoverus, Acidoverus, acidosalus, ali nikako da ih ja nabavim. Svejedno, hvala puno na informaciji.

Fae avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Probaj stavljati svaku drugu večer...tako ja radim na preporuku doc: efekt je isti ko da stavljaš svaku večer, a štediš...(recimo)

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Joj, ja sam u drugoj trudnoći ratovala sa candidom. Dao mi vaginalete, par dana super, pa pecka i svrbi svakim danom sve više i do drugog mjesečnog pregleda već bih bila na rubu živaca. Gin mi kaže da je to vrlo često u trudnoći jer vlažnost i prokrvljenost su raj za gljivice. No nevjerojatno kako su nakon poroda nestale kao rukom odnešene i nikada se više nisu vratile. Sljedeća trudnoća je prošla bez ikakvih neugodnosti. Ajde, izdrži još malo .

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

nevjerojatno kako su nakon poroda nestale kao rukom odnešene i nikada se više nisu vratile
    Bomballurina, da samo znaš kako su me ove tvoje riječi utješile... Naime, već sam čula neke horor priče o tome kako su te gljivetine ostale i nakon poroda, ali ja se tješim da će se beštije ipak povući. Meni isto ko i tebi: dok stavljam geonistine, sve ok, ali čim prođe neko vrijeme, evo opet groznih simptoma i sve ispočetka, i to tako od 22. tjedna trudnoće...

Fae, ovo mi je i mm savjetovao, više je i njemu dosta mojih muka.
    Tako sam i počela prije neki dan, pa ću viditi, zasad je ok.

Thanks cure!

Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Fae napisa-"početkom svibnja smo bili u Vinogradskoj 3 dana i dobili injekcije da se malenom brže razviju pluća ako bi koji slučajem odlučio izaći prije 37-mog tjedna. " Vidim puno sličnih rečenica. Tome sam se i ja nadala, ali nije to tako. Dakle deksametanešto.... se daje ne za razvoj pluća, nego kao privremeni umjetni surfakant. Efekt traje tjedan dana koliko on cirkulira u organizmu. Nakon toga kao da to nisi ni dobila. Bebina pluća nisu ništa razvijenija nego što bi bila bez toga nego ako rodiš u tih tjedan dana dok lijek djeluje beba će imati taj umjetni surfakant koji će joj pomoći disati dok organizam ne poćne proizvoditi svoj.

Fae avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Eto svaki dan naučim nešto novo...meni su na otpusnom pismu napisali da sam primljena radi stimulacije maturacije fetalnih pluća tim dexamethazonom i doc mi je rekla da je to za ubzavanje razvoja...ma ko bi to više znao...nisam ni znala zapravo zašto ležim gore i za šta dobivam injekcije dok nisam dobila otpusno pismo u ruke. :/

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Sad mi je puno jasnije. Znam što je deksametazon, i nije mi bilo jasno kako on "ubrzava" sazrijevanje pluća. Ako se beba rodi prije termina, i dobije dexam. nakon poroda, efekt je isti?

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Prije trudnoće sam imala često problema s tim gljivama...Prvi put se sjecam da mi je gin. preporučio geonistin...Nako tog geonistina te su se gljivetine još više razvile da je to bio užas...Onda mi je opet rekao geonistin ali sam rekla da mi se tek od toga pogorsalo.A onda je rekao probajte onda canesten (kao sumnja da će s tim proći)... I stvarno s canestenom se smirilo :D , stvarno super stvar.

A evo napale me sad gljivetine i jucer sam uzela geonistin, u 14. sam tjednu i ono sumnjam da će mi on pomoći :/ ali valjda canesten ne preporučaju u trudnoći... Imam osjećaj da će me namučiti ovaj geonistin :/

Ali ja biti ˝thinking positive˝

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Uglavnom se ne guram na topice gdje velike tete raspravljaju o svojim privatnim dijelovima, ali se ovo tiče gljivica, a njih sam manje više apsolvirao.

Acidoverus i bifidoverus se ne razlikuju bitno od bilo koje jogurtne acidofilne ili bifidobacterium kulture i zapravo je šteta bacati tolike novce ako vam normalni jogurti pašu. O jogurtima je dovoljno detaljno napisano na portalu u članku o jogurtu. Eventualna razlika između acidoverusa/bifidoverusa i doma spremljenog jogurta bila bi u brojnosti mikroorganizama - ove komercijalne džidže su optimirane na brojnost, a domaći jogurt na nepce

Djelotvornost jogurta počinje kod kolonija brojnijih od 10^6 cfu/ml, a bez ikakvog truda se kod domaćeg jogurta postižu vrijednosti veće od 10^8 i to je sasvim dovoljno dobro. Oko probiotičkih suplemenata se podigla ogromna fama, a potpuno nepotrebno. Odlična stranica koja u puno detalja opisuje o čemu se radi nalazi se ovdje. Tamo je lijepo analitički opisano kako jedna kapsulica probiotika niti teoretski ne može biti jača od pola litre jogurta, a kamoli ukusnija.

Za tretiranje "privatnih" problema mislim da je nešto korisnije trošiti bifido kulture, jer koloniziraju debelo crijevo (i tamo postižu upravo suludu brojnost ) i smanjuju populaciju štetnih bakterija na njihovom izvoru, trajno korigiraju PH i ne treba svakodnevno tamaniti nove količine jogurta kako bi bilo efekta. Acidofilus ne dopire dalje od tankog crijeva i svakodnevno ga je potrebno uzimati kako bi se imalo koristi.

Osim jogurtnih kultura svakako je korisno uvesti hladno prešano kokosovo ulje u prehranu. Može ga se nabaviti u dućanu Lucella.

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Canesten se ne preporuča u prvom tromjesečju, poslije se može koristiti, naravno ako liječnik tako preporuči. Meni su ga propisali tako negdje na početku drugog tromjesečja, ali nije mi pomogao, bolje reagiram na Geonistin. Sad prije koji tjedan u bolnici su mi davali i Canesten i Geonistin zajedno.
    Možda da pitaš još nekog liječnika?

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

izgleda da sam dobila gljivičnu infekciju...........danas poslijepodne ionako idem na redovnu kontrolu, ali do tada me zanima da li se smijem namazati plimikolom (samo izvana) obzirom da sam u 11 tjednu trudnoće.........počelo je svrbiti za poludit i bojim se da se još više ne raširi do mog odlaska docu...........ako ne mogu s plimikolom, s čim mogu? zašto ne može canesten?

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

ja sam imala gljivice prije 2 mj možda (dr skužio bijele naslage na rukavici kod pregleda), dobila vaginalete i to prošlo. potom sam radila pretrage za porod u vodi i nalazi su bili ok, pa je dr. rekao da onda nema ni gljivica. Počela sam raditi perinealnu masažu pa sam jučer primjetila opet ta bijela čudesa.
    Čula sam prije za blagodati jogurta na koje upućuje Davor. zna li netko da li ima efekta stavljati obloge od jogurta (kao da sam to nekad prije negdje pročitala...?)?

Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Prokleti jogurt, Davore na glavu bi ti ga izlila

Pošto se mučim s gljivicama malo prije druge trudnoće, cijelu trudnoću i evo još uvijek, a Geonistin i Canesten daju kratkotrajne rezultate - konačno odlučim zamočit tampon u jogurt. Držala sam ga 2 sata, a nakon toga, ajme majkoooo... Gljivica više nego ikad, svrab nemoguć (inače me rijetko svrbi) ... ma užas živi..
    Čak sam išla ponovno čitati sve o jogurtima i gljivicama jer sam pomislila da sam luda i blesava i da sam nešto krivo pročitala.. grrr

Eto, stvarno ne znam u čemu je štos, mogu shvatit da mi nije pomoglo, ali da mi se pogoršalo i to deseterostruko.. to mi ne ide u glavu :/

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

jesi prije provjerila rok trajanja?!
    sorry arijana, al tako si to simpa napisala!
    što si dalje napravila, jesi dokučila rješenje ili još ratuješ?

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Eto zašto izbjegavam topice o privatnim dijelovima...
    Jogurt se pije. NIKADA nisam nikome predložio korištenje jogurta na bilo koji drugi način. Eventualno mi je prihvatljiva ideja trpanja bifidobacterium kulture u (...) zato što tamo prirodno obitava ako ju ne istisnu gljivice, ali sve ostalo je eksperiment. Očito nije uspio.
    Neću se više vraćati ovdje.

Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj Davor prvotno napisa
    Neću se više vraćati ovdje.
    Bježiš sad, ha

Ma znam Davore da ti nisi nikad to napisao, ali dosta njih jest.., a ti opet dižeš jogurt u nebesa (već neko vrijeme ga i pijem svakodnevno iako mi je odvratan), pa jedno s drugim.. mislila sam da će bit rezultata.

Marinna, samo se ti smiji.. , jesam provjerila sam rok, uvijek provjeravam na svim mliječnim proizvodima.
    A.. ništa, morat ću čekat da prestanem dojit pa ih onda napast sa teškom artiljerijom

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Davor se nije nikad gurao u vaginalnu problematiku,

na topicu u češnjaku i čajevcu ima i o tamponiranom jogurtu....

ja sam to jednom probala staviti,no predugo sam ga namakala ,pa sam imala osjećaj da sam gurnula veslo

brbrbr

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Bijah na pregledu i tamo mi ona zlocesta sestra (stvarno je takva) nadje da je kao mokraca malo zamucena, ono bice ima proteina ali kaze vrlo vrlo malo. Pita me: Jeste jeli prsut :? :? A sir :? Rekoh da sira jesam jela, i kazem joj da je mozda to ipak od gljivica. A ona kaze onda da vjerovatno jeste :? Udjem u doc i pregleda me i onako s rukavicom joj izadje i dobra masa gljivica. Kaze: da VJEROVATNO vam je to od toga. Kad cujem to vjerovatno ... a jos sam privatno kod nje i placam sve. I pitam mogu li Canesten umjesto Geonistina, a ona me blijedo pogleda i kaze pa zasto ne bi mogli. Pa rekoh cula sam da vise prakticiraju geonistin a ona kaze ma sve vam je to vise manje isto ....
    E sad neznam da se pouzdam u to vjerovatno ili da idem na kakve pretrage... Puna mi je kapa

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

ja sam svoje probleme riješila za 10 dana, nestale su! :D - svakodnevno sam jela acidofil i pila čaj od brusnice. ispirala vaginalno područje sa acidi borici i izbjegavala preparate

i da - vjerovala sam da će mi to pomoći

MELICA SNELICA

Početno

SESTRA MI IMA CANDIDU U 10 TJEDNU JE TRUDNOĆE. REKLA JOJ JE DOKTORICA DA MORA SAČEKATI KRAJ PRVOG TROMJESJEČJA DA BI JOJ MOGLA DATI CANESTEN 3 VAGINALETE. NIGDJE NISAM PROČITALA ZAŠTO NEBI SMIJELA PRIJE KORISTITI. kADA STE VI KORISTILE CANESTEN 3 I JESU LI TOLIKO ŠTETNE.

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj MELICA SNELICA prvotno napisa
    SESTRA MI IMA CANDIDU U 10 TJEDNU JE TRUDNOĆE. REKLA JOJ JE DOKTORICA DA MORA SAČEKATI KRAJ PRVOG TROMJESJEČJA DA BI JOJ MOGLA DATI CANESTEN 3 VAGINALETE. NIGDJE NISAM PROČITALA ZAŠTO NEBI SMIJELA PRIJE KORISTITI. kADA STE VI KORISTILE CANESTEN 3 I JESU LI TOLIKO ŠTETNE.
    Da i ja sam to čula da ne preporučuju prva 3mj a neki uopće u trudnoći, a opet moja doktorica rekla kad sam je pitala (bila sam 4.mj) mogu li uzeti canesten, a ona će ono još me gleda u čudu pa ako vam to više odgovara uzmite. Onda sam joj navela ovo gore da ne preporučuju...a ona je rekla da su to uglavnom isti preparati... E sad neznam....Ja sam koristila sad nedavno canesten i za sada je sve u redu.
    Osobno se ne bih ipak odlučila za njih u prvom tromjesečju jer to je stajalište većine doc. koliko sam mogla pročitati pa kud svi turci

MELICA SNELICA

Početno

Hvala Astralis!To sam si i mislila,bolje ne,seka jauče i sada,svrbi ju!ja nikad s tim nisam imala problema a to pripisujem,nećeš vjerovat,brijanju "mačkice"i moj muž takodjer,i super filing.na taj način razne buhe nemaju di se skrivat nema vlage,mirisa,itd.

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj MELICA SNELICA prvotno napisa
    Hvala Astralis!To sam si i mislila,bolje ne,seka jauče i sada,svrbi ju!ja nikad s tim nisam imala problema a to pripisujem,nećeš vjerovat,brijanju "mačkice"i moj muž takodjer,i super filing.na taj način razne buhe nemaju di se skrivat nema vlage,mirisa,itd.
    Ja sam se isto prije potpuno brijala pa sam tako i navukla gljivice... I još ako bi obukla tange ili kakvo rublje sa primjesom sintetike .... Sad sam više za neku kreativnu ˝frizuricu˝ 8)
    Tako da ti je to individualno... Neko može biti obrijan i nositi potpuno sintetičke gaćice+tanga a neko je vrlo osjetljiv pa mora paziti da ne ostane bez zdlaka jer one i jesu tu da bi štitile ˝mace˝ od gljivica,bakterija i sl.

MELICA SNELICA

Početno

Da Astralis!Nema tu generalnog zaključka,a ni univerzalne formule! Imaš li mučnina i kad su krenule?ja u 6 tj. i još ništa!

nive avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Bok cure,

ja sam nova ovdje, pa vas najprije sve pozdravljam.

Inače sam u 14. tjednu, super se osjećam, nemam mučnine, ne gadi mi se nikakva hrana, beba se lijepo razvija, što se toga tiče, sve 5. Ali, bila sam jučer na pregledu, ginekolog mi je radio papu pa je primijetio pojačan iscjedak i gljivice. Preporučio mi je Plimycol vaginalete, jedva sam ih našla, rekle su mi tete u apotekama da vlada neka nestašica. Uglavnom, vidim da većina vas koristi Canesten ili Geonistin pa sad mene kopka zašto sam dobila Plimycol. S obzirom da nisam nikad imala tih gljivičastih problema, uopće ni ne znam koja je razlika među tim lijekovima, a i malo paničarim jer na uputstvima piše da ih trudnice trebaju uzimati s oprezom.

Je li koja od vas koristila Plimycol i je li pomoglo? Inače, opskrbila sam se i sa jogurtima. Valjda će gljive nakon terapije pokrepati.

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Tema je prastara, ali nema smisla da otvaram novu, pa podižem.
    Naime, u životu nisam imala gljivice do između dviju trudnoća. Pripisujem ih stresu zbog povratka na posao nakon porodiljnog, zahtjevnom djetetu, nedostatku vremena za sve obveze i sl. Ali, uz terapiju, više se ne sjećam koju, su prošle. U siječnju sam ostala ponovno trudna i s trudnoćom su došle i gljivice. Ali, ovaj put bez simptoma svrbeža, pečenja i sl., samo iscjedak bez ikakvog mirisa. Ginica mi je preporučila nekoliko vrsta vaginaleta, ali se gljivice uporno vraćaju. Ja čak niti ne kužim da ih imam, jer iscjedak mi je normalan u trudnoći. Brisevi su mi svi ok. Dr je zaključila da nije infekcija, nego samo izgleda ta pojačana flora. Ali, već mi stvarno ide na živce, tj. više me brine da li ima kakvog utjecaja na bebu. Znam da gljivice mogu dovesti do preuranjenog poroda, ali da li i ove kad nije infekcija? Da li da išta više poduzimam i guram "unutra", ili da malo ohladim sa svime? Jer, ja tegoba nemam.

Diami avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Hermina, pa pokušaj možda - ako ti jogurti nisu problem - prirodnim putem pojačati koloniju dobrih bakterija pijući jogurte i slično.

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

s gljivicama se borim od svoje 12 godine otkad sam ih pokupila na bazenu plivanje trenirajuć.

dolaze mi svako malo. ne brini za bebca, ja rađala s gljivicama (i prehlađena) i sve je prošlo u najboljem redu!

Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Hermina, ne moraš brinuti zbog gljivica pogotovo ako su ti brisevi uredni.

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Hvala, cure na odgovorima!

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

borila se i ja s nekakvim iscjetcima... dr dala neku kremu (klivamicin A ili nesto sl.) ali nije bas pomoglo.
    U apoteci su mi dali Actigel- gel sluzi da bi se uspostavila pH ravnoteza u rodnici. I mogu rec da pali. Sad ga koristim nakon mora, kao prevenciju. Nije stetan u trudnoci, ni tijekom dojenja, a radi se na bazi aloe. Kosta oko 80- ak kn.

Nadam se da sam nekom pomogla

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •