Stranica 41 od 45 PrviPrvi ... 313940414243 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 2,001 do 2,050 od 2240

Tema: "azoo statistika" 2

Datum pristupanja
    Sep 2020

Početno

Citiraj nada22 prvotno napisa Vidi poruku
    Pozdrav bicesuper, nadam se da si dobro.To sto cekate do cetvrtka vec je dobar znak, jer ce vam sigurno vratii blastociste.e sad sto se tice zaledjenih embriona, iskreno ne znam kako zaledjavaju, da li zasebno ili ne.Kod nas je bio pre slucaj npr, koliko smo trazili da odlede, toliko su odledili.Ovo za slamcice sto je pisano odnosi se na uzorke spermatozoida, ako mislis na ovo sto sam ja pre neki dan pisala. A sto se tice transfera svuda je isti, traje par minuta, u principu, zavisno od klinike, zene ostaju malo da odleze ili ih odmah pustaju kuci.
    Slobodno napisi ako te jos nesto zanima.
    E da da znam da su i spermatozoidi u slamcicama, možda sam pomešala, ali me je zbunilo kad devojke napisu imamo 10 embriona na primer, pa onda kažu ostalo nam je za još tri puta.
    To me malo zbuni.
    Jedino ako se ne vraca po više njih, znam da se to nekad radi, ne znam iz kog razloga.
    Ja sad idem na pregled, ne znam da li ću biti spremna za transfer, mene mnogo boli dole sve me pritiska.
    U svakom slučaju poslušaću šta kaže dr, meni je najbitnije da se razviju.
    Mesec dva gore dole nije ništa.

Datum pristupanja
    Jan 2020

Početno

Ima vise devojaka koje su uspele, ali ja znam dosta primera koju su uspeli a ne pisu na forumu. Uvek se seti odakle ste krenuli i gde ste sad i bice ti jasno da je sve moguce...
    Nama su npr jedan vratili odmah a ostale zaledili ovako 2+2+2+3... ne znam po kom pravilu se stavlja kolicina embriona mozes to bas da pitas ako se setis...npr detelini su po 3 zaledili secam se...meni isto nije bilo jasno sto se ne cuva svaki posebno pa vracas koliko zelis...
    @carica hvala za info,nadam se da ce rezuktat te analize dati neki odgovor

Datum pristupanja
    Sep 2020

Početno

Citiraj babymib prvotno napisa Vidi poruku
    Ima vise devojaka koje su uspele, ali ja znam dosta primera koju su uspeli a ne pisu na forumu. Uvek se seti odakle ste krenuli i gde ste sad i bice ti jasno da je sve moguce...
    Nama su npr jedan vratili odmah a ostale zaledili ovako 2+2+2+3... ne znam po kom pravilu se stavlja kolicina embriona mozes to bas da pitas ako se setis...npr detelini su po 3 zaledili secam se...meni isto nije bilo jasno sto se ne cuva svaki posebno pa vracas koliko zelis...
    @carica hvala za info,nadam se da ce rezuktat te analize dati neki odgovor
    Pa kad se setim samo kako smo krenuli a dokle smo stigli i to bez operacije je neverovatno.
    Ja se trudim da pišem svaki korak pogotvo sto je za sada dobro, pa da eto svi znaju da ima šanse.
    Pitala sam bas doktora kako se zaledjuje i rekao mi je da se ne lede jedan po jedan iz dva razloga - prvi razlog je zato sto kod lose sperme oni preferiraju da se vrate dva embriona ali to svakako nije pod moranje ako zena neće (video je moju facu

Datum pristupanja
    Sep 2020

Početno

Isekao mi je celu poruku, pakao, a esej sam napisla.
    Drugi razog je da kad se odlede ako jedan ne valja kojim slucajem , da drugi bude dobar.
    Svakako nije neophodno dva da se vrate ali oni preferiraju.
    Pregledao me je i ipak smo odlozili transfern jer sam ja mngo naduta, pogledao je UZ i rekao da ima dosta tecnosti, da je to blaga hiperstimulcija i dao mi jednu injekciju cerotide ili kako se ono vec zove da smanji estrogen.
    Mene bas boli danas, jedva sam se dovukla do njih.
    Od 10 oplodjenih, 8 je odlicno (kao da stoji neka ocena 8,6) a ostala dva su isto kao vrlo dobra.
    To je zasada super rezultat a koliko ce njih biti blastocista to se ne zna do cetvrtka, tada ce da ih lede.
    Zasada sa svime zadovoljna osim njihovim cenama jer se tu nista ne zna i sve je i ovako i onako, nema cenovnika nizi racuna.
    Svi smo imali info da je VTO 2500 sa svim lekovima a microtse 1500.
    Mi smo lekove placali na licu mesta i to kostalo negde oko 450 evra ali su nam bez obzira na to naplatili celih 2500 iako sam ja pitala nekoliko puta.
    Oni kazu lekove placate sami.
    I onda kao necemo vam naplatiti sad ovo zaledjivanje, kad dodjete transfer je 200-250 eura, a neko rece da je platio 900, mozda bas ti.
    Nije da nam je do novca, ali nisu to male cifre i razlike da se to ne bi napomenulo.

Datum pristupanja
    Jan 2020

Početno

Citiraj Bicesuper prvotno napisa Vidi poruku
    Pa kad se setim samo kako smo krenuli a dokle smo stigli i to bez operacije je neverovatno.
    Ja se trudim da pišem svaki korak pogotvo sto je za sada dobro, pa da eto svi znaju da ima šanse.
    Pitala sam bas doktora kako se zaledjuje i rekao mi je da se ne lede jedan po jedan iz dva razloga - prvi razlog je zato sto kod lose sperme oni preferiraju da se vrate dva embriona ali to svakako nije pod moranje ako zena neće (video je moju facu
    jeste, babymib je u pravu. Ja znam dve devojke kojima je uspelo sa mTESE, i moja drugarica koja je uspela u Srbiji, tako da to nije uopste beznacajno.
    Samo se ti opusti i ne razmisljaj o statistici. Mozda si pogresno shvatila moj komentar, nisam rekla da ne treba raditi vto ako se nadje u uzorku, vec da bih ja isla na mTESE ako ne uspeva sa spermom iz uzorka, a oni mi nude donaciju. Po meni prvo treba pokusati sve sto postoji od opcija za muskarca pa tek onda se okrenuti donaciji. Ali to je samo moje shvatanje stvari, treba svi da se vodimo svojim osecajima.
    I kod mene su zaledili po vise embriona. Imali smo 19 jajnih celija, 18 zrelih, 14 se oplodilo, a 9 je stiglo do stupnja blastocite. Zaledili su 3x3. Prilikom prvog feta odledili su 3, a dva su vratili…za onaj jedan nisam ni pitala ali kapiram da ne zalede ponovo. Sada nam je ostalo jos 2x3 embriona, znaci za jos dva pokusaja. I deo tkiva sa spermom je posebno zaledjen.
    Nego, koliko inace kosta fet? Mi smo sve u prvoj turi odmah platili i nemam pojma koliko je sta na kraju kostalo.

Datum pristupanja
    Sep 2020

Početno

Nisam ništa pogrešno shvatila, naprotiv ja bas isto mislim kao ti.
    Našli su u uzorku i zašto bi čovek išao na operaciju.
    Nego svi koji su uspeli uspeli su posle microtese pa me to malo obeshrabrilo.
    Ja svakako bar zasada nisam u fazonu više dece, nadam se da će ovo ispasti sve na kraju ok i da će dovoljan broj stići do blastociste.
    Ja ne znam koliko košta FET, babymib je napisala da su platili 900 a nama je dr rekao da ćemo platiti oko 200-250.
    Možda jer sada nismo imali transfer.
    Sve ovo nije jeftino i naravno da se ne može kalkulisati u evro, ali svima su dali info da je ISCI 2500 sa lekovima, a sad se lekovi posebno plaćaju.
    Više sam htela da to napišem zbog parova koji tek idu, da se raspitaju tačno i da znaju.
    A koliko je FET, to sigurno znaju babymib i carica.
    Da li ćete vi ići ponovo, ako nije indiskretno?

Datum pristupanja
    Jan 2020

Početno

Mi smo fet svaki put placali 900e

Datum pristupanja
    Sep 2020

Početno

Citiraj babymib prvotno napisa Vidi poruku
    Mi smo fet svaki put placali 900e
    A nama rekao 200-250.
    Pa ti je stvarno ogromna razlika.
    Napominjem da je to možda zato sto ja nisam imala sad odmah transfer

Datum pristupanja
    Jan 2020

Početno

Nisam ništa pogrešno shvatila, naprotiv ja bas isto mislim kao ti.
    Našli su u uzorku i zašto bi čovek išao na operaciju.
    Nego svi koji su uspeli uspeli su posle microtese pa me to malo obeshrabrilo.
    Ja svakako bar zasada nisam u fazonu više dece, nadam se da će ovo ispasti sve na kraju ok i da će dovoljan broj stići do blastociste.
    Ja ne znam koliko košta FET, babymib je napisala da su platili 900 a nama je dr rekao da ćemo platiti oko 200-250.
    Možda jer sada nismo imali transfer.
    Sve ovo nije jeftino i naravno da se ne može kalkulisati u evro, ali svima su dali info da je ISCI 2500 sa lekovima, a sad se lekovi posebno plaćaju.
    Više sam htela da to napišem zbog parova koji tek idu, da se raspitaju tačno i da znaju.
    A koliko je FET, to sigurno znaju babymib i carica.
    Da li ćete vi ići ponovo, ako nije indiskretno?

E pa to da nije uspelo nikome sa spermom u uzorku je samo statistika, toliko mali broj parova je uspeo da prodje bez operacije da kada bi uporedila sa onima koji su imali operaciju videla bi da to nije tako sve crno i belo.
    Naravno da nije indiskretno, planiramo da idemo opet na fet, imamo jos 6 dece u zamrzivacu

Datum pristupanja
    Jan 2020

Početno

Citiraj Detelina prvotno napisa Vidi poruku
    E pa to da nije uspelo nikome sa spermom u uzorku je samo statistika, toliko mali broj parova je uspeo da prodje bez operacije da kada bi uporedila sa onima koji su imali operaciju videla bi da to nije tako sve crno i belo.
    Naravno da nije indiskretno, planiramo da idemo opet na fet, imamo jos 6 dece u zamrzivacu
    Opet sece poruke
    Posto sam imala cr preporuka je da se saceka. Trenutno imam koronu, pa planiram posle odredjenog vremena da idem po trecu dozu vakcine, pa tek onda

Datum pristupanja
    Jan 2020

Početno

[QUOTE=Detelina;3224477]Opet sece poruke
    Posto sam imala cr preporuka je da se saceka. Trenutno imam koronu, pa planiram posle odredjenog vremena da idem po trecu dozu vakcine, pa tek onda

. Godine mi bas i ne idu u prilog ali planiramo da pokusamo, pa sta bude.

Datum pristupanja
    Sep 2020

Početno

Ja se nisam vakcinisala, ali cu odmah sada maltene cim sletim.
    Imala sam i dalje antitela, ali sad svakako hocu, u trudnocu ne bih ulazila nevakcinisana (nemam nsta protiv sve je stvar izbora) ali ja psihicki ne znam kako nekom mozeda bude svejedno pored ovakvih statstika.
    Kako si ti, znam da i primila vakcinu pa verujem da su blazi simptomi?
    Da li znas mozda koliko posle vakcine treba cekati, mad ja verujem da je sve to na nivou nekih pretpostavki?
    Neke zene se vakcinisu ne znajuci da su u drugom stanju pa sve bude kako treba, ali posto mi mozemo da biramo onda bih ja sad odmah primila pa bih nede u februaru isla na transfer.
    Ako zelite jos beba, sto da ne? Niko od nas nije bas u najsjajnijim godinama, ali to ne znaci da necete uspeti.
    Sada vidim da si pisala, mozda si i ranije ali nisam primetila, da su ti vratili dva embriona, a nisi rodila blizance
    Meni je dr rekao da preferiraju da vrate 2 ali da je to stvar izbora.
    Neko kaze da su vece sanse, nemam pojma nisam pametna

Datum pristupanja
    Jan 2020

Početno

Ja se nisam vakcinisala, ali cu odmah sada maltene cim sletim.
    Imala sam i dalje antitela, ali sad svakako hocu, u trudnocu ne bih ulazila nevakcinisana (nemam nsta protiv sve je stvar izbora) ali ja psihicki ne znam kako nekom mozeda bude svejedno pored ovakvih statstika.
    Kako si ti, znam da i primila vakcinu pa verujem da su blazi simptomi?
    Da li znas mozda koliko posle vakcine treba cekati, mad ja verujem da je sve to na nivou nekih pretpostavki?
    Neke zene se vakcinisu ne znajuci da su u drugom stanju pa sve bude kako treba, ali posto mi mozemo da biramo onda bih ja sad odmah primila pa bih nede u februaru isla na transfer.
    Ako zelite jos beba, sto da ne? Niko od nas nije bas u najsjajnijim godinama, ali to ne znaci da necete uspeti.
    Sada vidim da si pisala, mozda si i ranije ali nisam primetila, da su ti vratili dva embriona, a nisi rodila blizance
    Meni je dr rekao da preferiraju da vrate 2 ali da je to stvar izbora.
    Neko kaze da su vece sanse, nemam pojma nisam pametna
    Simptomi su smesni, zapusio mi se nos i bolela me glava, pocelo sve u cetvrtak, u subotu bila pozitivna danas kao da se nista nije desilo. A muz bukvalno ni jedan simptom, a po ceo dan zajedno (on je primio 3 doze).
    Jeste, vratili su 2, bili su blizanci ali je jedan ferus imao daunov sindrom pa ke zaustavljena srdana radnja u 13 nedelji. Ti sama mozes da biras koliko da vrate. Ja bih da ima malo embriona isla po jedan, ovako mi je bilo ok da se iskoristi 2 za jedan pokusaj.
    Na vto mozes odmah posle druge doze, mada bih ja licno sacekala jedno 2-3 nedelje da se razviju antitela. U svakom slucaju vakcina nije problem ni za vto, ni trudnocu ni dojenje. Drugarica se vakcinisala u 7 mesecu trudnoce, a rodjak joj je jedan nas cuveni ginekolog.
    Sada lepo kuci da se odmorite i opustite od svih stresova pa u nove pobede sledece godine

Datum pristupanja
    Sep 2020

Početno

Super sto je bez simptoma, verujem da ste primili Pfizer. Tako i ja mislim za vakcinu, ipak bih da budem mirna, ovo ludilo od korone nikako da se smiri.
    Nisam znala to za daunov, bas mi je zao, mora da si bila pod stresom, ali na kraju sve se dobro zavrsilo.
    Pa problem je jer oni lede po minimum 2 embriona, i ako ja necu da mi vrate 2, taj jedan propada. To mi je malo bezveze.
    Nadam se da ce se razviti vise njih u blastocistu pa da imamo za vise pokusaja ako prvi ne uspe.
    Ja sam se sad malo uplasila za ovaj moj bol, danas je bas ogroman, kao i stomak. Nadam se da ce da stane malo. Ostajemo ovde jos 5 dana pa da sto vise uzivamo.

Datum pristupanja
    Oct 2021

Početno

Pozdrav bice super,
    vidim da su ti druge devojke vec pisale i da si dobila odgovore na pitanja.Sad polako, odmaraj, pa za koji mesec na transfer.Fet transferi su po meni, manje stresni nego stimulacija.Bitno je da sve dalje prodje u najboljem redu.Cuvajte se i svako dobro vam zelim.Pozdrav ❤❤❤
    vidim da su ti devojke vec pisale.
    Super sto je bez simptoma, verujem da ste primili Pfizer. Tako i ja mislim za vakcinu, ipak bih da budem mirna, ovo ludilo od korone nikako da se smiri.
    Nisam znala to za daunov, bas mi je zao, mora da si bila pod stresom, ali na kraju sve se dobro zavrsilo.
    Pa problem je jer oni lede po minimum 2 embriona, i ako ja necu da mi vrate 2, taj jedan propada. To mi je malo bezveze.
    Nadam se da ce se razviti vise njih u blastocistu pa da imamo za vise pokusaja ako prvi ne uspe.
    Ja sam se sad malo uplasila za ovaj moj bol, danas je bas ogroman, kao i stomak. Nadam se da ce da stane malo. Ostajemo ovde jos 5 dana pa da sto vise uzivamo.

Datum pristupanja
    Sep 2020

Početno

hvala devojk, divne ste...

Datum pristupanja
    Sep 2020

Početno

Od 10 oplođenih 9 je stiglo do blastociste, od toga je 6 vrhunskog kvaliteta a 3 su dobrog kvaliteta.
    Mislim da je to fantastičan skor i nadam se daljem uspehu u narednim mesecima.
    Pitaću dr kako su ih zaledili, tj po koliko njih…
    Ovo mi je iznad očekivanja, stvarno nisam mislila da će od 10 uspeti 9…

Datum pristupanja
    Jan 2020

Početno

Vidis da se ne uklapas u statistiku ... budi tako pozitivna i za trudnocu...ja vam cestitam i jedva cekam lepe vesti
    Posljednje uređivanje od babymib : 11.11.2021. at 13:03

Datum pristupanja
    Oct 2021

Početno

Pozdrav, jako mi je drago zbog vas, odlican broj imate embriona, koji su stigli do blastociste. Vidis i sama, da se vi po statistici ne uklapate. Bez obzira koliko su dijagnozr slicne ili iste, svaki par je prica za sebe, to sve mozemo da vidimo.Puno uspeha van dalje zelim.
    Od 10 oplođenih 9 je stiglo do blastociste, od toga je 6 vrhunskog kvaliteta a 3 su dobrog kvaliteta.
    Mislim da je to fantastičan skor i nadam se daljem uspehu u narednim mesecima.
    Pitaću dr kako su ih zaledili, tj po koliko njih…
    Ovo mi je iznad očekivanja, stvarno nisam mislila da će od 10 uspeti 9…

Datum pristupanja
    Sep 2020

Početno

Citiraj nada22 prvotno napisa Vidi poruku
    Pozdrav, jako mi je drago zbog vas, odlican broj imate embriona, koji su stigli do blastociste. Vidis i sama, da se vi po statistici ne uklapate. Bez obzira koliko su dijagnozr slicne ili iste, svaki par je prica za sebe, to sve mozemo da vidimo.Puno uspeha van dalje zelim.
    Hvala puno devojke, nadam se da će se sve dobro završiti… za sve nas…
    Ja ću posle nove godine na transfer- januar, februar, zavisi i od ciklusa.
    Taman da se malo oporavim i vratim u formu.
    Ipak smo sada dosta rastereceniji

Datum pristupanja
    Dec 2021

Početno

Cao djevojke, nova sam na ovom forumu. Pisem iz Toronta. Idemo na 3. godinu ( ovde je inace sve tako sporo a pogotovo sad zbog Korone) u iztrazivanje diagnoze mm i na kraju, idiopatska azoospermia/cryptozoospermia. Hormoni su uredu s tim da je FSH blize gornjoj granici, genetika uredu, ultrazvuk nije pokazao blokadu, radjena je percutaneous (coravi ubod) biopsija da se skonta da li je OA ili NOA, zakljucili zu NOA jer je biopsija pokzala spermatocite prvog stadija...eh sad sto me buni je da je napocetku imao cryptozoospermiu, a sada azoospermiu. Pio je clomid i femaru ukupno oko 6 mjeseci - nije nista poboljsalo. Primjetila sam da zadnja dva spermograma su pokazala PH vrijednost ispod 7 (6.8) sto sam citala da bi moglo ukazivati na blokadu. Pitala sam urologa da li je kod njega mozda u pitanju i blokada, kao nije iskljuceno...Da sam u Americi radila bih ESSM (extended sperm.search microfreeze) koji se radi u Maze klinici u NY ili mapiranje testisa kod Dr. Tureka (juce sam imala zoom konusltaciju s njim) - dosta je skup al cini mi se da zna sta radi...ja sam rekla da trenutno nemozemo u Ameriku iz dva razloga, muz nema Kanadski pasos ni Americku Vizu (koja se ceka otprilike godinu dana) a nismo ni vakcinisani. Trenutno nam ostaju dvije opcije ovde u Torontu da proba da probamo MTESE ili da pokusujaju poboljsati stanje varikocele operacijom (ima bilateralne varikocele 4mm i 5mm - fertility klinike ovde misle da to nece nista pomoci, Dr. Turek misli da mozda i poboljsa stanje al kao dok ga ne vidi ne moze reci u koju kategoriju spadaju to jest 1.2. Ili 3.Ja sam citala da ako biopsija pokaze sertoli cell, ili spermatocyte najvjerovatnije nece pomoci). Fertility klinike naginju na MTESE uz to da se spremi i donor sperma kao plan B (ponekad kontam pa sta moze i donor na kraju krajeve, a ponekad mi je to totalno cudno). Kod mene sad za sad je sve ok, imam 35 god, muz 34 i ne znam vise sta da radimo. Sta biste vi preporucili , ima li iko slicnu pricu...hvala unaprijed

Datum pristupanja
    Dec 2021

Početno

Provjeravam - da li moji komentari stizu na ovaj post

Datum pristupanja
    Sep 2020

Početno

Citiraj WhiteDaisy prvotno napisa Vidi poruku
    Cao djevojke, nova sam na ovom forumu. Pisem iz Toronta. Idemo na 3. godinu ( ovde je inace sve tako sporo a pogotovo sad zbog Korone) u iztrazivanje diagnoze mm i na kraju, idiopatska azoospermia/cryptozoospermia. Hormoni su uredu s tim da je FSH blize gornjoj granici, genetika uredu, ultrazvuk nije pokazao blokadu, radjena je percutaneous (coravi ubod) biopsija da se skonta da li je OA ili NOA, zakljucili zu NOA jer je biopsija pokzala spermatocite prvog stadija...eh sad sto me buni je da je napocetku imao cryptozoospermiu, a sada azoospermiu. Pio je clomid i femaru ukupno oko 6 mjeseci - nije nista poboljsalo. Primjetila sam da zadnja dva spermograma su pokazala PH vrijednost ispod 7 (6.8) sto sam citala da bi moglo ukazivati na blokadu. Pitala sam urologa da li je kod njega mozda u pitanju i blokada, kao nije iskljuceno...Da sam u Americi radila bih ESSM (extended sperm.search microfreeze) koji se radi u Maze klinici u NY ili mapiranje testisa kod Dr. Tureka (juce sam imala zoom konusltaciju s njim) - dosta je skup al cini mi se da zna sta radi...ja sam rekla da trenutno nemozemo u Ameriku iz dva razloga, muz nema Kanadski pasos ni Americku Vizu (koja se ceka otprilike godinu dana) a nismo ni vakcinisani. Trenutno nam ostaju dvije opcije ovde u Torontu da proba da probamo MTESE ili da pokusujaju poboljsati stanje varikocele operacijom (ima bilateralne varikocele 4mm i 5mm - fertility klinike ovde misle da to nece nista pomoci, Dr. Turek misli da mozda i poboljsa stanje al kao dok ga ne vidi ne moze reci u koju kategoriju spadaju to jest 1.2. Ili 3.Ja sam citala da ako biopsija pokaze sertoli cell, ili spermatocyte najvjerovatnije nece pomoci). Fertility klinike naginju na MTESE uz to da se spremi i donor sperma kao plan B (ponekad kontam pa sta moze i donor na kraju krajeve, a ponekad mi je to totalno cudno). Kod mene sad za sad je sve ok, imam 35 god, muz 34 i ne znam vise sta da radimo. Sta biste vi preporucili , ima li iko slicnu pricu...hvala unaprijed
    Iskreno nisam pametna.
    Toliko toga si napisala da više ne znam ni šta je u pitanju.
    Ako je nekad imao neki spermatozoid a verovatno jeste čim je imao crypto (ako su spermogramu bili dobri) onda će se na microtese nešto naci 100 posto.
    Ako ima variocele onda je to opstruktivna…
    Mislim da to mapiranje nije neophodno, pisala je jedna clanica o tome.
    Buni me to sto si napisala da su nađeni spremiji prvog stepena???
    U svakom slučaju microtese će naci nešto ako ima necega
    Nema potrebe trošiti vreme energiju i finansije na nekih sto analiza

Datum pristupanja
    Jan 2020

Početno

Cao, ja takodje mislim da je microTese logican sledeci korak. Koliko sam shvatila trenutna dijagnoza je azoospermia, ranije je bila crypto, tako da pretpostavljam da cete vi uz pomoc microTese uspeti da nadjete spermatozoide. U prilog dobrom ishodu ide i to da su mu genetika i nalazu dobri. Mapiranje je dobra stvar ali samo kao pomoc da se vidi da li ima spermatozoida, ali svakako i tu na kraju radite microTese. Koliko sam cula od ostalih clanica taj zahvat nije uopste nesto sto se tesko podnosi, tako da ne vidim sto ne bi probali.

Datum pristupanja
    Dec 2021

Početno

Iskreno nisam pametna.
    Toliko toga si napisala da više ne znam ni šta je u pitanju.
    Ako je nekad imao neki spermatozoid a verovatno jeste čim je imao crypto (ako su spermogramu bili dobri) onda će se na microtese nešto naci 100 posto.
    Ako ima variocele onda je to opstruktivna…
    Mislim da to mapiranje nije neophodno, pisala je jedna clanica o tome.
    Buni me to sto si napisala da su nađeni spremiji prvog stepena???
    U svakom slučaju microtese će naci nešto ako ima necega
    Nema potrebe trošiti vreme energiju i finansije na nekih sto analiza
    Hvala puno na odgovoru. Upravo sam i ja zbunjena nalazima:
    1. Ima Varikocele (ustanovljeno ultrazvukom, na fizickom pregledu nisu nista primjetili)
    2. Neki spermogrami pokazu spermatozoide al veoma malo (bez ikakvih brojki). Neki ne pokazu nista. Predzadnji je pokazao samo 1 i kao ne zele da zalede.
    3. Radjena je biopsija (coravi ubod) da se vidi u cemu je problem: proizvodnja ili blokada - biopsija nije pokazala zrele spermatozoide NEGO spermatocite....

Ne znam da li vrijedi imati operaciju varikocela prije MTESEa ...

Datum pristupanja
    Dec 2021

Početno

Uz taj moj odgovor idu i cestitke za blastocite. To mi daje nadu da ne treba odustajati iako ponekad bas padnem u depresiju. Samo naprijed, i aBd uskoro ce te imati svoju bebicu.

Datum pristupanja
    Dec 2021

Početno

Pozdrav drage devojke!
    Nažalost, nova sam ovde, više ne znam šta sam sve pročitala. MM azoospermija, visok fsh, sa nekom terapijom spušten, ali ne dovoljno. Sada je primao pregnil i pije proksid .Navodno je punkcijom nešto nađeno. Idemo kod onog dr za koji pričaju da je prevarant, ali naši kumovi su kod njega dobili blizance. Nakon svega što sam pročitala, kontaktirala sam dr Emrea i dr Reljića. Sve moram sama, jer moj dragi msili da će doći dobra vila i sve nam srediti. A, na sve ja se lepim od anksioznosti. Da li je neko išao i Maribor?
    Vrv će nam sledećeg meseca trebati i pomoć tehničke prirode, koji hotel u Istanbulu i slično.
    Hvala vam mnogo unapred

Datum pristupanja
    Jan 2020

Početno

1. Ima Varikocele (ustanovljeno ultrazvukom, na fizickom pregledu nisu nista primjetili)
    2. Neki spermogrami pokazu spermatozoide al veoma malo (bez ikakvih brojki). Neki ne pokazu nista. Predzadnji je pokazao samo 1 i kao ne zele da zalede.
    3. Radjena je biopsija (coravi ubod) da se vidi u cemu je problem: proizvodnja ili blokada - biopsija nije pokazala zrele spermatozoide NEGO spermatocite....

Evo odgovora od mene :
    Ukoliko cete raditi microTESE ne vidim razlog da radi operaciju varikocele jer se tu spermatozoidi uzimaju direktno iz testisa gde se i stvaraju. Ako je u spermogramu imao nekad spermatozoid velika je verovatnoca da ce ih naci, s tim da je moguce da ih nadju i u ejakulatu.
    Kod biopsije, koliko sam ja razumela uzima se uzorak nasumicno pa je to losa opcija jer se cesto desava da se uzme uzorak sa mesta gde ih nema.

Datum pristupanja
    Jan 2020

Početno

Cao, nije mi bas jasno jel su vama nesto nasli i zaledili ili...? I sta su vas savetovali dr Emre i Reljic?
    Vecini muskaraca sa azo dijagnozom je FSH visok, cisto da znas. A ukoliko su punkcijom nesto nasli sigurna sam da bi tek pomocu microTESE nasli.

Datum pristupanja
    Sep 2020

Početno

Meni je malo čudno da je nekad imao spermatozoide a da su punkcijom utvrdilo da ima samo spermocite ( ne znam šta je to tačno ja sam čula za spermatične).
    Nema potrebe za operacijom varicele.
    Pravac microtese ako ih ima tako će ih naci i ne gubite vreme. A možda ih nadju i u ejakulatu.
    Srecno

Datum pristupanja
    Sep 2020

Početno

Ćao. Često je FSH visok i ne mora ništa da znaci u odnosu na uspeh pronalaženja.
    Ne znam šta znaci navodno je punkcijom nađeno - jeste ili nije, gde je rađena? Da li je zaleđeno. Ako jeste onda tako pokušajte nema razloga da to procerdate.
    Ne znam koji je doktor prevarant ja nisam čula takve priče ovde na forumu, ali da ima svakavih doktora ima…
    Vinka je super ali nama je rekla da radi microtese iako svi dobro znamo da ne radi.
    Sto se tiče Turske moja topla preporuka, ali samo ako ovde nemate zaleđeno i nađeno.
    Ne znam ko je dr Reljic.
    Za Istanbul ako ćete duže praktičnije vam je stan.
    Imaš u mojim postovima bas detaljno gde bi nilo najbolje smestiti se u odnosu na klinku ali da i ovako bude lepo.

Datum pristupanja
    Dec 2021

Početno

Ćao. Često je FSH visok i ne mora ništa da znaci u odnosu na uspeh pronalaženja.
    Ne znam šta znaci navodno je punkcijom nađeno - jeste ili nije, gde je rađena? Da li je zaleđeno. Ako jeste onda tako pokušajte nema razloga da to procerdate.
    Ne znam koji je doktor prevarant ja nisam čula takve priče ovde na forumu, ali da ima svakavih doktora ima…
    Vinka je super ali nama je rekla da radi microtese iako svi dobro znamo da ne radi.
    Sto se tiče Turske moja topla preporuka, ali samo ako ovde nemate zaleđeno i nađeno.
    Ne znam ko je dr Reljic.
    Za Istanbul ako ćete duže praktičnije vam je stan.
    Imaš u mojim postovima bas detaljno gde bi nilo najbolje smestiti se u odnosu na klinku ali da i ovako bude lepo.
    Izvinite ako sam konfuzno napisala. Punkcijom je nađeno nešto spermatozoida i trebalo bi ovih dana da ih zaledimo. Dr je neodređen, ne daje nam nikakva uputstva šta dalje. Pročitala sam nekoliko priča o tom dr da je ljude nasamario, i ovde je jedan član pisao. Kontaktirala sam dr Emrea i on misli da je terapija pogrešna i da se punkcijom neće ništa dobiti. Dr Reljić je iz Maribora. A, dr Vinka je i nama rekla da bi radila mTese, koliko sam shvatila i to baš nije istina. Tako da sam se u svemu tome izgubila.

Datum pristupanja
    Dec 2021

Početno

Izvinite ako sam konfuzno napisala. Punkcijom je nađeno nešto spermatozoida i trebalo bi ovih dana da ih zaledimo. Dr je neodređen, ne daje nam nikakva uputstva šta dalje. Pročitala sam nekoliko priča o tom dr da je ljude nasamario, i ovde je jedan član pisao. Kontaktirala sam dr Emrea i on misli da je terapija pogrešna i da se punkcijom neće ništa dobiti. Dr Reljić je iz Maribora. A, dr Vinka je i nama rekla da bi radila mTese, koliko sam shvatila i to baš nije istina. Tako da sam se u svemu tome izgubila.

Datum pristupanja
    Dec 2021

Početno

Meni je malo čudno da je nekad imao spermatozoide a da su punkcijom utvrdilo da ima samo spermocite ( ne znam šta je to tačno ja sam čula za spermatične).
    Nema potrebe za operacijom varicele.
    Pravac microtese ako ih ima tako će ih naci i ne gubite vreme. A možda ih nadju i u ejakulatu.
    Srecno
    Spermatocytes su nezreli spermatozoidi...znaci putem biopsije (coravi ubod) nisu nasli zrele spermatozoide...al neki spermogrami ookazu ih veoooma malo...receno mi je da mozda operacija varikocela poboljsa stanje u smislu poveca broj ih al naravno niko nista ne granatuje i na nama je da odlucimo da li da pristanemo na tu operaciju varikovela ili da idemo direkt na MTESE

Datum pristupanja
    Jan 2020

Početno

Upravo je to stvar, odluka je vasa. Verovatno vam je predlozena operacija varikocele kako bi se spermogram popravio i eventualno doslo do prirodne trudnoce ako je moguce.

Datum pristupanja
    Jan 2020

Početno

Ne znam na kog dr mislis mozda na onog na M?
    Kako mislis ovih dana da zaledite? Zar se uzorak ne zamrzava isti dan? Da li umate mogucnost da sa tim uzorkom ovde radite vto?

Datum pristupanja
    Sep 2020

Početno

Citiraj Malena233 prvotno napisa Vidi poruku
    Ja ne znam koji je dr u pitanju ali ako je to istina to je zaista strasno.
    U pravu je babymib mora odmah da se zaledi ako se nadju nema to za nekoliko dana.
    Mi smo iz ejakulata nekoliko puta davali i odmah se zalede (u Turskoj).
    Nadam se da ima šanse da se ovde uradi vto sa tim sto su navodno našli. Ako nema vi brze bolje zakazite microtese. Sad sto se tiče njegove terapije nisam pametna.
    Nama je npr Emre prvo rekao nema terapije a onda je rekao ajde da probamo… hormoni su bili bolji j našli su se spermatozoidi u ejakulatu.
    E sad da li je to od terapije ili bi se i ovako našli to niko ne zna.
    I vodite računa mislim da od operacije do druge mora da prođe neko vreme.
    Piši šta god te zanima.

Datum pristupanja
    Sep 2020

Početno

I da Vinka radi nešto ali to nije prava microtese iako je ona tako naziva. To je pod lupom koja uvecava samo 5 puta. Ne kažem da to nije dovoljno ali mislim da se u Turskoj uvecava npr 40 puta. Ne znam tačno ali svakako dosta više.
    Nigde nećeš naci da se radi microtese, nema ni zvanično na sajtu, ona to tako naziva i to je bas bezveze.

Datum pristupanja
    Sep 2020

Početno

Ja sam čula za spermatide i shvatila sam da kad to nadju znaci da nema spermatozoida, da se stigne do nekog nivoa razvoja i tu se stane.
    Koliko shvatam to kod vas nije slučaj jer ih je bilo na spermogramu, nije bitno koliko…
    Vasa je odluka. Iskreno zavisi koliko imate godina i koliko vam se čeka, sve to predugo traje.
    Ja bih isla odmah na microtese tj pravac Turska.
    Moj suprug na kraju nije radio microtese (našli su mu dovoljno u ejakultay)
    Možda bih sad iz ove perspektive bez obzira na to rekla da se uradi i microtese tu ej bolji materijal.
    Ali imamo i ovako dovoljno

Datum pristupanja
    Dec 2021

Početno

Navodno je nešto nađeno punkcijom, onda je dobio injekcije pregnila i nastavio sa proksidom i sl.put dolazimo na punkciju i ako se nađe na zamrzavanje. To bi nam kao bila rezerva, ako ne bude ništa sveže kad budemo spremni za vto. Kada sam na nekoliko foruma pročitala identične priče kao naše, premrla sam. Nama je nula na svim spermogramima, nismo baš mladi, kasnije smo se i odlučili za decu, kad ono ... Sad smo nešto bolesni, trebalo je za vikend da idemo. Ja sam već napravila plan za Tursku, ako ovo sve propadne. Tu vi upadate

Datum pristupanja
    Feb 2020

Početno

Bicesuper
    Jeste odlučili kada idete ponovno u Tursku?

Datum pristupanja
    Sep 2020

Početno

Citiraj Carica prvotno napisa Vidi poruku
    Bicesuper
    Jeste odlučili kada idete ponovno u Tursku?
    E ćao. Konačno se neko javlja. Jao trebalo je sad kad dobijem u januaru pa negde 15 dan, kupila sam sve lekove tamo, ovde bih odradila ultrazvuk i onda ako je u redu endometrijum otišla. Meni je kasnilo dosta u decembru tako da bi to bio februar.
    Ali smo dobili koronu ponovo. Iako sam se pre mesec dana vakcinisala, da budem mirna zbog potencijalne trudnoće.
    Ok smo skroz ali sam pisala dr i on je rekao da sačekamo onda još jedan ciklus.
    Tako da računam da je to pocetak marta, kraj februara.
    Kakva je sutuacija kod vas?

Datum pristupanja
    Feb 2020

Početno

Mi sutra putujemo na FET. Isto se jako bojim da ne dobijemo koronu kad dođemo tamo. Iako sam ja već imala koronu i cijepljena sam u međuvremenu, ali opet...
    Što je sa babymib, kad ona ide?
    Posljednje uređivanje od Carica : 15.01.2022. at 15:07

Datum pristupanja
    Sep 2020

Početno

Mi sutra putujemo na FET. Isto se jako bojim da ne dobijemo koronu kad dođemo tamo. Iako sam ja već imala koronu i cijepljena sam u međuvremenu, ali opet...
    Što je sa babymib, kad ona ide?
    Nemoj se plašiti, ako je nisi sad oko praznika pokupila nećeš sigurno…
    Jao divno, koliko ostajete? Verovatno si pila pripremu kod kuće, tamo ideš samo na FET?
    Ja sam bas danas gledala kako teče priprema, tj da li od prvog ili drugog dana ciklusa se kreće sa tabletama, ali je fet neki 18 dan…
    Mislim da babymib čeka rezultate embriona pa od toga zavisi da li idu na FET. Niko se ne javlja dugo…

Datum pristupanja
    Feb 2020

Početno

Nemoj se plašiti, ako je nisi sad oko praznika pokupila nećeš sigurno…
    Jao divno, koliko ostajete? Verovatno si pila pripremu kod kuće, tamo ideš samo na FET?
    Ja sam bas danas gledala kako teče priprema, tj da li od prvog ili drugog dana ciklusa se kreće sa tabletama, ali je fet neki 18 dan…
    Mislim da babymib čeka rezultate embriona pa od toga zavisi da li idu na FET. Niko se ne javlja dugo…
    Da evo nas već treći dan uživamo u ljepotama Istanbula. Krenula sam s estrofemom kod kuće i došla ovdje 13ti dan, međutim endometrij mi još nije dosta zadebljao pa sam nastavila sa terapijom ovdje. Izgleda da će FET biti u ponedjeljak 20ti dan. Nadam se.

Datum pristupanja
    Sep 2020

Početno

Da evo nas već treći dan uživamo u ljepotama Istanbula. Krenula sam s estrofemom kod kuće i došla ovdje 13ti dan, međutim endometrij mi još nije dosta zadebljao pa sam nastavila sa terapijom ovdje. Izgleda da će FET biti u ponedjeljak 20ti dan. Nadam se.
    Jao ja sam se zaljubila u Istanbul.
    Obišla sam svašta prošli put… ali jedva čekam da se vratim. Jesi počela progesteron?
    Znaci ti si došla tu tačno u Istanbul na merenje, je l to bio tvoj izbor? Ja sam kontala da to uradim ovde pa ako je ok da krenemo, tako mi je on objasnio. Jel estrofem od prvog dana ciklusa?
    Biće to sve super zadebljano, ne brini se…
    Držimo palčeve, javljaj se…

Datum pristupanja
    Jan 2020

Početno

Cao devojke, evo da se javim posto vidim da pisete. Nama su stigli rezultati genetske analize i srecom 2 embriona su genetski ispravna tako da planiramo da idemo verovatno februar ili pocetak marta.

Datum pristupanja
    Feb 2020

Početno

Bicesuper
    Ja sam prošli put išla kod kuće na prvi ultrazvuk i došla ovdje tek kad sam počela progesteron. Ovaj put mi je doktor rekao da dođem kod njega na prvi ultrazvuk ako ikako mogu. Pa smo odlučili da dođemo ranije.
    S estrofemom sam počela drugi dan ciklusa, a s progesteronom nisam još.. Nadam se da ću danas poslije ultrazvuka.
    Babymib pa to je odlično. Sad bar znaš da su enbrioni dobri, sigurna sam da će ovaj put uspjeti. Javljaj nam

Datum pristupanja
    Jan 2020

Početno

Eto od 5 je zapravo bilo 2 genetski ispravna sto je super ali eto ima tu toliko faktora, i mi se nadamo da ce sve biti super! Drzim vam palceve i javljajte kako ide

Datum pristupanja
    Sep 2020

Početno

Bicesuper
    Ja sam prošli put išla kod kuće na prvi ultrazvuk i došla ovdje tek kad sam počela progesteron. Ovaj put mi je doktor rekao da dođem kod njega na prvi ultrazvuk ako ikako mogu. Pa smo odlučili da dođemo ranije.
    S estrofemom sam počela drugi dan ciklusa, a s progesteronom nisam još.. Nadam se da ću danas poslije ultrazvuka.
    Babymib pa to je odlično. Sad bar znaš da su enbrioni dobri, sigurna sam da će ovaj put uspjeti. Javljaj nam
    Da da, nisam bila sigurna da li se pocinje prvi ili drugi dan ciklusa ali znam da se negde posle 12-13 dana meri endometrijum i kao tad se pocinje progesteron.
    Verovatno cekate da se jos zadeblja. Bice to sve dobro. Javljaj svakako.
    Babymib super vesti. Ima stvarno milion faktora, ali eto sad znate. I mi cemo pocetak marta…

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •