Stranica 42 od 45 PrviPrvi ... 324041424344 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 2,051 do 2,100 od 2240

Tema: "azoo statistika" 2

Datum pristupanja
    Feb 2020

Početno

Danas sam krenula sa progesteronom, endometrij je dobar kaže doktor. U utorak transfer.
    Nakon transfera mi je uveo ovaj put injekcije clexane, kaže da bi htio tim probati jer je bio pobačaj prošli put da možda može pomoći.
    Vidjet ćemo, javljati ću vam.
    Babymib da zaista ima previše faktora koji utječu ali jedan veliki ste eliminirali i gledaj to kao veliki korak naprijed.
    Sretno i javljate se.

Datum pristupanja
    Jan 2020

Početno

Super!!! I dobro je sto ti je uveo clexan jer to moze zaista da ima veze... drzimo palceve

Datum pristupanja
    Sep 2020

Početno

Citiraj Carica prvotno napisa Vidi poruku
    Danas sam krenula sa progesteronom, endometrij je dobar kaže doktor. U utorak transfer.
    Nakon transfera mi je uveo ovaj put injekcije clexane, kaže da bi htio tim probati jer je bio pobačaj prošli put da možda može pomoći.
    Vidjet ćemo, javljati ću vam.
    Babymib da zaista ima previše faktora koji utječu ali jedan veliki ste eliminirali i gledaj to kao veliki korak naprijed.
    Sretno i javljate se.
    Ne znam šta je taj clexane ali verujem da dr rade sve da bi bilo sto uspešnije.
    Držim fige i javljaj kako prolazis…

Datum pristupanja
    Jan 2020

Početno

Clexan su inekcije slicne fraxiparinu, sprecavaju zgrusavanje krvi, a pretpostavljam da ona ili ima neke trombofilije ili ih nije radila pa su joj preventivno dali da probaju. Ja sam ga koristila i sad i prethodni put kad smo radi FET jer imam utvrdjenw trombofilije

Datum pristupanja
    Sep 2020

Početno

Citiraj babymib prvotno napisa Vidi poruku
    Clexan su inekcije slicne fraxiparinu, sprecavaju zgrusavanje krvi, a pretpostavljam da ona ili ima neke trombofilije ili ih nije radila pa su joj preventivno dali da probaju. Ja sam ga koristila i sad i prethodni put kad smo radi FET jer imam utvrdjenw trombofilije
    Aha jasno.
    Ja nisam radila te trombofilije.
    RAdila sam samo ddimer zbog korone i kasnije jos jednom mada ne znam da li to ima ikakve veze.
    Vidim da dosta zena muci muku sa tim trombofilijama.
    Gde si ti radila tu analizu i koliko to kosta, posto kontam da o trosku drzave ne moze

Datum pristupanja
    Jan 2020

Početno

Pa mislim da nesto moze da se uradi i drzavno ali ja sam privatno odradila sve odjednom i bilo je nesto oko 30hiljada sve ...
    Puno srece danas Carici na transferu cekamo lepe vesti

Datum pristupanja
    Feb 2020

Početno

Nisam radila pretrage već mi je doktor dao preventivno.
    Transfer je uspješno prošao, vratili smo dva embrija. Sada čekamo. Javiti ću vam svakako

Datum pristupanja
    Jan 2020

Početno

Transfer je uspješno prošao, vratili smo dva embrija. Sada čekamo. Javiti ću vam svakako
    Pretpostavila sam...a jesi uopste proveravala u prethodnoj trudnoci d dimer?
    Do kad ste u Istanbulu, cujem da je pao sneg

Datum pristupanja
    Sep 2020

Početno

Hvala na odgovoru.
    Mislim da drzavno daju samo u postupku vto i to posle nekoliko neuspesnih.
    Dosta zena ima problema sa tim, nekima bas kasno provale... mojoj drugarici tek u 7 mesecu.
    Ali sve je na kraju dobro proslo.
    Carice bas sam srecna.
    Nadam se i drzim fige da sve bude u redu...
    Ja se mnogo dvoumim oko vracanja, u smislu kliko da mi vrate.
    Iskreno zaledili su mi po tri mada ja nisam bila za to, ali me niko ni ne pita. Mislila sam bolje da zalede po dva, da imam za vise pokusaja ako prvi ne uspe.
    Nisam sigurna da mi je najjasnije zasto praktikuju vracanje 2, kad su blizanacke trudnoce i rizicnije.
    Kao valjda ako jedan ne uspe da ostane drugi.
    Jasno mi je da je odluka na meni, ali bih volela da znam zasto je to tako...

Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Puno klinika ima praksu vraćanja po 2 embrija zbog logistike, cene postupka, nekada su pacijentice malo starije pa žele požuriti,... Imam puno faktora, naravno je bitna i kvaliteta embrija, gradja buduće majke - sitnije žene teže iznesu blizanaćku trudnoći i slično.

Mislim, da o tome treba pričati sa dr. i sve razjasniti, još posebno ako sve sami plaćate, jer nisu mali novci u pitanju. Sretno svima!

Datum pristupanja
    Sep 2020

Početno

Citiraj tinkilinkixyz prvotno napisa Vidi poruku
    Puno klinika ima praksu vraćanja po 2 embrija zbog logistike, cene postupka, nekada su pacijentice malo starije pa žele požuriti,... Imam puno faktora, naravno je bitna i kvaliteta embrija, gradja buduće majke - sitnije žene teže iznesu blizanaćku trudnoći i slično.

Mislim, da o tome treba pričati sa dr. i sve razjasniti, još posebno ako sve sami plaćate, jer nisu mali novci u pitanju. Sretno svima!
    Pa ja sam pitala jer ja nisam u fazonu više dece. Svakako da bih pristala na vracanje 2 ukoliko to povećava šansu za uspeh. U tom slučaju ne bih imala dilemu.
    Ali nikada nisam ni od koga, pa čak ni pre nego sto je nas zadesilo ovo saznanje i postupak, saznala tj dobila informacije koje bi me zadovoljile.
    Od ljudi koji su ovde radili kao pa eto ako jedan ne uspe da ostane drugi.
    Neko mi rekao da kao ako se vrate dva oni se bore.
    Dr u Turskoj mi je rekao kao pa dva vraćamo ako jedan ne uspe ali na vama je izbor.
    Nije to lak izbor da bi me zadovoljio odgovor kako vi odlučite

Datum pristupanja
    Jan 2020

Početno

Citiraj Bicesuper prvotno napisa Vidi poruku
    Pa ja sam pitala jer ja nisam u fazonu više dece. Svakako da bih pristala na vracanje 2 ukoliko to povećava šansu za uspeh. U tom slučaju ne bih imala dilemu.
    Ali nikada nisam ni od koga, pa čak ni pre nego sto je nas zadesilo ovo saznanje i postupak, saznala tj dobila informacije koje bi me zadovoljile.
    Od ljudi koji su ovde radili kao pa eto ako jedan ne uspe da ostane drugi.
    Neko mi rekao da kao ako se vrate dva oni se bore.
    Dr u Turskoj mi je rekao kao pa dva vraćamo ako jedan ne uspe ali na vama je izbor.
    Nije to lak izbor da bi me zadovoljio odgovor kako vi odlučite
    Evo ja cu ti reci kako je meni dr.Bayazit objasnio, nama su bili zaledjeni po 2 embriona ja sam pitala da li vracanje 1 ili 2 povecava sanse za uspeh, a on mi je rekao da vracanjem 2 embriona se povecavaju statisticki sanse za uspeh (prosto ima duplo veca sansa da se bar jedan zakaci). Takodje nama su rekli ako se odlucimo za 1 ovaj drugi se ne zamrzava, medjutim vrlo je moguce da se to promenilo jer tada nije postojala opcija ni ovog genetskog ispitivanja na zamrznutim embrionima a sad postoji.
    S druge strane sada kada smo dobili ispitivanjem 2 genetski zdrava rekao nam je da je preporuka da vratimo jedan jer je samim tim testom utvrdjemo da su oni zdravi pa je tim veca sansa za uspeh. Da mozemo da vratimo i 2 embriona ali da budemo svesni da su blizanacke trudnoce rizicnije.
    Ali najbolje je da sednes sa suprugom i sa doktorom i da razmotrite opcije kao i sta se radi sa ostalim embrionima.

Datum pristupanja
    Sep 2020

Početno

Citiraj babymib prvotno napisa Vidi poruku
    Evo ja cu ti reci kako je meni dr.Bayazit objasnio, nama su bili zaledjeni po 2 embriona ja sam pitala da li vracanje 1 ili 2 povecava sanse za uspeh, a on mi je rekao da vracanjem 2 embriona se povecavaju statisticki sanse za uspeh (prosto ima duplo veca sansa da se bar jedan zakaci). Takodje nama su rekli ako se odlucimo za 1 ovaj drugi se ne zamrzava, medjutim vrlo je moguce da se to promenilo jer tada nije postojala opcija ni ovog genetskog ispitivanja na zamrznutim embrionima a sad postoji.
    S druge strane sada kada smo dobili ispitivanjem 2 genetski zdrava rekao nam je da je preporuka da vratimo jedan jer je samim tim testom utvrdjemo da su oni zdravi pa je tim veca sansa za uspeh. Da mozemo da vratimo i 2 embriona ali da budemo svesni da su blizanacke trudnoce rizicnije.
    Ali najbolje je da sednes sa suprugom i sa doktorom i da razmotrite opcije kao i sta se radi sa ostalim embrionima.
    Mislim da i dalje kad se odledi ne može dalje da se ledi, dakle kad odlede paket, koliko god da vratis ostali propadaju.
    Tim pre sam ja poludela jer su nam ledili po 3 i time nam smanjili broj potencijalnih pokušaja.
    Uopšte mi nije to bilo ni jasno, a pravo da vam kažem ni pravo.
    Tim pre sto smo mi imali 6 odličnih a 3 vrlo dobra.
    Ali niko nas nije ni pitao.
    Da li se ta ispitivanja koja su radili rade na zaleđenim? Mislim da je tako jer kad se odrede nema nazad, tako nam je rekao dr.
    Sve si mi pojasnila ja sam isto tako mislila. Svakako je dva vece od jedan, ali je i dva potencijalno veći rizik. I spontanih i ostalog.
    Uopšte nisam pametna…

Datum pristupanja
    Sep 2020

Početno

Carica, kako napredujes?

Datum pristupanja
    Feb 2020

Početno

Hej drage moje. Nažalost nemam dobre vijesti. Negativna beta....

Datum pristupanja
    Sep 2020

Početno

Hej drage moje. Nažalost nemam dobre vijesti. Negativna beta....
    Polako. Imate još materijala za pokušaj?
    Samo pozitivno

Datum pristupanja
    Aug 2021

Početno

Pozdrav svima, nisam se neko vreme javljala. Suprug je pre dva meseca imao M Tese, koja je nažalost prošla neusoešno. Patološki nalaz pokazuje samo postojanje Sertoli celija. Mi naravno ne odustajemo, vec nastavljamo da kopamo, trazimo, citamo. Kontaktirali smo doktora Tansela i dr Celaletin Peru. Obojica daju hormonsku terapiju, s tim da se dr Peru bavi i fitomedicinom. I obojica imaju uspeha i sa ovakvim slucajevima. Da li neko ima iskustva sa nekim od njih? Pozdrav svima

Datum pristupanja
    Sep 2020

Početno

Citiraj Sanjalica123 prvotno napisa Vidi poruku
    Pozdrav svima, nisam se neko vreme javljala. Suprug je pre dva meseca imao M Tese, koja je nažalost prošla neusoešno. Patološki nalaz pokazuje samo postojanje Sertoli celija. Mi naravno ne odustajemo, vec nastavljamo da kopamo, trazimo, citamo. Kontaktirali smo doktora Tansela i dr Celaletin Peru. Obojica daju hormonsku terapiju, s tim da se dr Peru bavi i fitomedicinom. I obojica imaju uspeha i sa ovakvim slucajevima. Da li neko ima iskustva sa nekim od njih? Pozdrav svima
    Pozdrav.
    Zao mi je za neuspesnu M Tese ali nije kraj ništa.
    I treba da probate sva dostignuća medicine.
    Ja ne znam previše o tome osim sto su na forumu pominjali dr Tansela u smislu da se on bavi i tom rosi tehnikom u slučaju da ne nadju spermatozoide…
    Želim Vam svu sreću ❤️

Datum pristupanja
    Aug 2021

Početno

Hvala ti puno❤ Obe lekara su mi rekla da se pre m tese trebalo krenuti sa terapijom, ali nama dr Emre nije dao nikakvu terapiju. Čak je rekao da suprug proveri testosteron posle m tese,da bi mu dao terapiju ako bude nizak, on uradi, pošaljemo mu nalaz, koji nije dobar (oko 1.5) da bi on na kraju rekao da ce se to samo regulisati.

Datum pristupanja
    Oct 2019

Početno

Hvala ti puno❤ Obe lekara su mi rekla da se pre m tese trebalo krenuti sa terapijom, ali nama dr Emre nije dao nikakvu terapiju. Čak je rekao da suprug proveri testosteron posle m tese,da bi mu dao terapiju ako bude nizak, on uradi, pošaljemo mu nalaz, koji nije dobar (oko 1.5) da bi on na kraju rekao da ce se to samo regulisati.
    Mi smo radili mtese kod dr Tansela, pronasao je spermatozoide. Pre toga je muz koristio terapiju 8 meseci i svakog meseca radio hormonske analize. Mi smo zadovoljni njegovim pristupom.

Datum pristupanja
    Aug 2021

Početno

Mene sada grize savest sto nismo i mi prvo poiusali sa dr Tanselom, znajuci da on daje terapiju pre operacije, ali valjda je tako moralo biti. Imamo vremena do leta da se odlucimo, pa idemo dalje.

Datum pristupanja
    Sep 2020

Početno

Mene sada grize savest sto nismo i mi prvo poiusali sa dr Tanselom, znajuci da on daje terapiju pre operacije, ali valjda je tako moralo biti. Imamo vremena do leta da se odlucimo, pa idemo dalje.
    Ja iskreno nisam razmatrala dr Tansela jer sam iz iskustava ljudi kod njega videla da je često pronalazio sprematide i predlagao rosi tehniku… a kontala sam Mtese će pokazati šta ima i kakva je situacija.
    Dr Emre je mom suprugu prvo rekao ne treba terapija, posle je rekao ipak malo da probamo…
    Njemu su nađeni u samom spermogramu.
    Sad da li je do terapije ili ne, to ne možemo znati.
    Doduše njemu je jedan spermogram u Srbiji isto pokazao neke spermatozoide.
    Neka proba tvoj suprug sa terapijom ništa ga ne košta… može samo da pomogne…
    Placicamala šta se kod vas dešava, imate li embrione?

Datum pristupanja
    Oct 2019

Početno

Citiraj Bicesuper prvotno napisa Vidi poruku
    Ja iskreno nisam razmatrala dr Tansela jer sam iz iskustava ljudi kod njega videla da je često pronalazio sprematide i predlagao rosi tehniku… a kontala sam Mtese će pokazati šta ima i kakva je situacija.
    Dr Emre je mom suprugu prvo rekao ne treba terapija, posle je rekao ipak malo da probamo…
    Njemu su nađeni u samom spermogramu.
    Sad da li je do terapije ili ne, to ne možemo znati.
    Doduše njemu je jedan spermogram u Srbiji isto pokazao neke spermatozoide.
    Neka proba tvoj suprug sa terapijom ništa ga ne košta… može samo da pomogne…
    Placicamala šta se kod vas dešava, imate li embrione?
    Nemamo embrione, imamo spermatozoide jos za dva pokusaja. Radili smo jedan transfer nije uspeo.

Datum pristupanja
    May 2018

Početno

Ljudi,upravo gotova operacija. Pronasao mi tansel spermatozoide. Evo da javim da vas obradujem da ima nade,posle 2 neuspesne micro tese.

Datum pristupanja
    Oct 2019

Početno

Citiraj Sinbad prvotno napisa Vidi poruku
    Ljudi,upravo gotova operacija. Pronasao mi tansel spermatozoide. Evo da javim da vas obradujem da ima nade,posle 2 neuspesne micro tese.
    Bravo! Samo napred!

Datum pristupanja
    Aug 2021

Početno

Divna vest, Sindab. Poslala sam ti pp, pa kad se oporaviš da nam daš par informacija. Pozdravv

Datum pristupanja
    Sep 2020

Početno

[QUOTE=Sinbad;3235936]Ljudi,upravo gotova operacija. Pronasao mi tansel spermatozoide. Evo da javim da vas obradujem da ima nade,posle 2 neuspesne micro tese.[/QUOTE

Bravoooooooooo
    Toliko dugo nema nikog ovde...
    Konacno dobre vesti.
    Ne mogu da verujem da si imao dve neuspesne ... Svaka cast za neodustajanje.

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Da li moze neko da mi kaze gde se rade donatorske oplodnje na Balkanu? Da li imate email adresu od klinike ili kako se zovu? Hvala!

Datum pristupanja
    Oct 2019

Početno

Citiraj zasto_bas_mi prvotno napisa Vidi poruku
    Da li moze neko da mi kaze gde se rade donatorske oplodnje na Balkanu? Da li imate email adresu od klinike ili kako se zovu? Hvala!
    Mislim da rade u Pragu, Solunu.. Mozda moze neko detaljnije o tome da Vam kaze.

Datum pristupanja
    Feb 2020

Početno

Sinbad bravo, čestitam i sretno dalje

Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Donacije se rade i u Makedoniji - npr. Siština. Znam da im je material bio iz UK, ali za sada ga ima i sve je OK.
    Sretno svima

Datum pristupanja
    May 2018

Početno

Da li nekome treba lek pregnyl 500iu. Imam 3komada . Poklonio bih. Pozdrav.

Datum pristupanja
    May 2022

Početno

Pozdrav svima, dugo Vas već čitam pa evo da se malo uključim. Skratit ću maskimalno. Nakon 2 godine pokušavanja te praktički gubljenja vremena jer sam mislila da je problem u meni ( policistični, hiperprolaktinemija-dovela u red sve u međuvremenu) mm ide na prvi spermiogram u 09/2021 te nalaz šok. U cijelom uzorku samo 0,2 mil/ml. Ustanovljena i ureaplazma, urologu nije išao već popio turu antibiotika, biastin 3 mjeseca vitamini , manji fizički napori. Nakon urenih briseva ponovili spermiogram u 01/2022. Nalaz čista 0, azoospemija- ono čega sam se najviše bojala. Trebalo nam je vremena da dodemo sebi, i imali smo svašta nešto što nas je zaokupilo. Urologu je naručen danas, te smo prošli tjedan napravili fsh, lh,testosteron i prilaktin. Sve je dobro osim FSH koji je 18.6. Po ovome što čitam sve to ne izgleda dobro, ali u meni se sa svime time budi lavica. Klonem naravno, ali se odma dignem. Mm se zasad dobro drži, nekako ja to sve nosim. Imate li kakav savjet da ne gubimo vrijeme jer oboje uskoro navršavamo 33. Pozdrav svim lavicama

Datum pristupanja
    May 2022

Početno

Pozdrav svima! Kao i svi, neko vrijeme pratim forum i sve što sam saznala o ovom našem zajedničkom problemu saznala sam od svih vas koji ste nesebično dijelili i još uvijek dijelite svoja iskustva i hvala vam puuno na tome :heart
    Mi smo saznali za azoo prije dva mjeseca, nakon čega smo uradili sve analize koje su manje više u redu osim povišenog FSH 23. Preporučena nam je TESE intervencija koju nismo prihvatili zahvaljujući vašim iskustvima . Kontaktirala sam dr. Emrea i dr. Tansela.
    Dr. Emre je rekao da nije potrebna terapija i da možemo doći na Mikrotese dok je dr. Tansel rekao da prvo dodjemo na konsultacije i spermogram nakon čega će vjerovatno odrediti terapiju koja bi trajala 3 mjeseca i daje šanse 52% da nadje spermatozoide. Takođe konsultovali smo Acibadem (jer fond CG pokriva jedan pokušaj Mikro tese a sa njima imaju ugovor) gdje je naše analize pregledao dr. Ali Tekin koji je rekao da smo u prednosti jer su analize hromozoma u normali i daje šansu 20-30%.
    Danima vagamo za koga da se odlučimo, sutra još treba da se čujemo sa asistentkinjom dr. Tansela i konačno odaberemo.
    @sinbad Da li ste i vi išli prvo na konsultacije kod dr. Tansela ili vam je dao terapiju na osnovu nalaza koje ste mu slali?

Datum pristupanja
    May 2022

Početno

Pozdrav svima, zanima me da li je neko prošao kroz ROSI tretman od pocetka do kraja i da li je dalo neke rezultate. Mi planiramo u maju u Ankaru, dr. Emre nam je rekao da muz treba da radi micro tese (radio je vec jednom bez uspjeha, sertoli cells only sindrom dijagnoza) i s obzirom da je onkoloski pacijent ne mogu mu nikakvu terapiju dati jer bi mu ugrozilo zdravlje. Svaka informacija o ovome je dobro dosla, bas sam preplasena jer je sve to novo i zaista sam skepticna u vezi toga.

Datum pristupanja
    May 2022

Početno Rosi

Pozdrav svima. Da li je neko prosao kroz Rosi tretman od pocetka do kraja i kako to izgleda. Mi krecemo u maju i zaista ne znamo sta da ocekujemo. Svaka informacija je dobro dosla. Lp

Datum pristupanja
    Oct 2019

Početno

Citiraj @nada prvotno napisa Vidi poruku
    Pozdrav svima! Kao i svi, neko vrijeme pratim forum i sve što sam saznala o ovom našem zajedničkom problemu saznala sam od svih vas koji ste nesebično dijelili i još uvijek dijelite svoja iskustva i hvala vam puuno na tome :heart
    Mi smo saznali za azoo prije dva mjeseca, nakon čega smo uradili sve analize koje su manje više u redu osim povišenog FSH 23. Preporučena nam je TESE intervencija koju nismo prihvatili zahvaljujući vašim iskustvima . Kontaktirala sam dr. Emrea i dr. Tansela.
    Dr. Emre je rekao da nije potrebna terapija i da možemo doći na Mikrotese dok je dr. Tansel rekao da prvo dodjemo na konsultacije i spermogram nakon čega će vjerovatno odrediti terapiju koja bi trajala 3 mjeseca i daje šanse 52% da nadje spermatozoide. Takođe konsultovali smo Acibadem (jer fond CG pokriva jedan pokušaj Mikro tese a sa njima imaju ugovor) gdje je naše analize pregledao dr. Ali Tekin koji je rekao da smo u prednosti jer su analize hromozoma u normali i daje šansu 20-30%.
    Danima vagamo za koga da se odlučimo, sutra još treba da se čujemo sa asistentkinjom dr. Tansela i konačno odaberemo.
    @sinbad Da li ste i vi išli prvo na konsultacije kod dr. Tansela ili vam je dao terapiju na osnovu nalaza koje ste mu slali?
    Mi smo isli kod dr Tansela, ali obavezno prvo konsultacije.

Datum pristupanja
    May 2022

Početno

Citiraj placicamala prvotno napisa Vidi poruku
    Mi smo isli kod dr Tansela, ali obavezno prvo konsultacije.
    Hvala na odgovoru.
    Pokušavamo čitav dan da se dogovorimo oko termina konsultacija. Jako teško ide komunikacija sa njegovom asistentkinjom, mislim da ne govori dobro engleski ili nema vremena pa šturo odgovara na pitanja. Npr kada sam je pitala za cijene pregleda, spermograma, mikrotese..., rekla je samo cijenu pregleda 100eur a ostale je ignorisala. Ako se uspijemo dogovoriti vjerovatno idemo za 10 dana.

Interesuje me da li si i ti radila ginekološki pregled kod njih kada ste prvi put isli na konsultacije i da li ste terapiju koju je prepisao vašem suprugu kupili kod njih ili kod vas?

Datum pristupanja
    May 2022

Početno

Dobar dan svima. Po prvi put se javljam ovde na forumu sa ciljem da vam prenesem svoje iskustvo i ohrabrim u barem jednom delu cele ove životne priče. SVE ovo sam napisao i na rigneraja, gde sam zapravo najviše informacija i ja sam dobio, ali želim da i ovde stoji tekst kako bih svima preneo svoje iskustvo.

Krajem avgusta 2021. sam prvi put saznao da imam azoospermiu, a već krajem novembra završio uspešno sa pronađenim spermatozoidima operaciju u Istanbulu.
    U rešavanju tog problema mi je delom pomogao ovaj forum, koji vidim da više navija za zapadnu medicinu i vaši saveti i osećam kao obavezu i životnu dužnost da sa vama detaljnije podelim priču. Ali mi je više značio forum Ringeraja, kao što sam i napisao. Ako ste tamo čitali moj tekst, sada preskočite, jer je isti.

Mi ćemo tek na jesen ići na aspiraciju, tako da se još ne možemo pohvaliti uspehom celog procesa i uspešnom trudnoćom, ali bih želeo već sada da ohrabrim mnoge parove koji ovo čitaju, jer znam kroz kakav sam šok i emotivni rolekoster ja prošao.

Supruga i ja smo oko godinu dana pokušavali da zatrudnimo, namenski. Smatrali smo da za prirodni način ne treba pokušavati duže od toga i gubiti vreme, nego smo odmah krenuli na "dijagnostiku". Tu dolazimo do prve greške: UVEK TREBA KRENUTI OD MUŠKARCA, jer je nama zaista lakše da damo spermogram i vidimo rezultate. U našem slučaju supruga je prošla sve moguće ginekološke i hormonske preglede, da bi ustanovili da je odlična, mlada i plodna, a da je problem zapravo na drugoj strani.

Ja sam spermogram odlagao par meseci i onda napokon krajem avgusta skupio volje da to odradim u jednoj lab u Beogradu. Gde god da to muškarac radi u Beogradu, niti je prirodno, niti je zabavno, više je stresno. Tek sam kasnije u Istanbuli uvideo koliko oni ozbiljno gledaju na to sa sve posebnom udobnom sobom i pornićima na tvu. Kod nas te bukvalno ubace u wc dok ispred slušaš galamu. Vrlo "inspirativno" da ti se digne i da odradiš to što treba.. kako da ne.

Elem, stižu rezultati na email i dolazim do podatka BR Spermatozoida: NULA!! Šok! U narednih 5 sati sam guglao, istraživao, analizirao. čitao.. ma bukvalno sam sutradan na ispit na medicinskom faksu mogao da izađem. Logika je jednostavna, ako je spermogram NULA, preporučuje se analiza hormona FSH i Testosteron! To je ključno. Ne bacajte pare na Inhibin B, jer je u korelaciji sa FSH i to vam ne treba.

U celom tom čitanju uviđam nešto jako bitno: DA SAM JA KAO MALI IMAO OPERACIJU SPUŠTANJA TESTISA.. i da je verovatno to problem, iako ceo život imam normalnu seksualnu funkciju, da se ne hvalim sada. Malo šale, da sam znao da je tako možda bih manje novca dao na kondome, ali ne lezi vraže..

Uradim FSH i Testosteron, i vidim da je FSH povišen.. nije bitno koliko.. ali kažu da je bolje da je visok nego da je nizak. To uliva nadu. Testosteron je bio perfekat, tačno na sredini skale, i to je JAAAKO bitno. Ako je niži, nije dobro. Idealna situacija je normalan Testosteron i što viši FSH. To znači da postoji neka proizvodnja spermatozoida i da fabrika radi, ali je poslednji momenat proizvodne trake pokvaren, da tako kažemo..

Emotivno.. rolektoster! Svet mi se srušio, dve nedelje pakla u glavi.. onda čitam sve ovo što ste pisali i krenem da se hrabrim da ima nade.. što neko reče: NIJE IZLEČIVO ALI IMA REŠENJA.

Čitam da postoje Istanbul, Solun, Prag.. al i mi ime DR. Emre posebno upada u oko. Pronalazim čoveka na Instagramu i kao da sam ugledao ISUSA (iako je turčin). Neka dobra intuicija i spokoj su me u tom momentu spopali, saznajem za MicroTese. KLJUČNO, to ste često pisali:

NE TREBA GUBITI VREME NA bilo kakve terapije u Srbiji! NE pomaže ovde terapija. Ovo se ne leči. Samo gubite vreme. Azoospermija se rešava samo operacijom MicroTese i od toga vas deli 1.500 eur plus prevoz i smeštaj do Istanbula (možda je sad cena veća). I to je rešenje.. Iskulirajte čajeve, punkcije ili nedaj Bože biopsije!! Nudli su mi privatno da radim biopsiju da bi me sekli gde ONI MISLE da treba da samo konstatuju ima nema! Microtese je milenijum ispred jer je prvo Dr. Emre secne gde ZNA da su najveće šanse da se pronađe, a zatim koristi Micro(skop) da pronađe plivače, a kad ih pronađe, idu u friz! Znači zaboravite biopsiju to je bacanje para. Ja bih to zakonom zabranio za ovaj naš problem.

Urolog na VMA mi potrđuje da sam azoospermičan i da je jedino rešenje MicroTese i respect za te lekare jer nisu prodavali maglu. Javio sam im se posle operacije da im potvrdim da je MicroTese rešenje i da nastave sa tako dorbim preporukama. Nisu mi rekli za Dr. Emrea, ali su rekli Istanbul, što se poklopilo sa ovim što sam čitao baš na ovom forumu.

Operaciju sam zakazao nikad lakše, dokrot ima sajt i odgovara na emailove brzo. Sjajan čovek. Neću dužiti oko operacije mnogo, samo ću reći da je toliko rutinska da sam odmah posle 3 sata hodao. Samo blagi bol u stomaku u stilu "imam proliv pa me malo seče" i to je to, posle 2 dana ko nov. Posle 20 dana nisam mogao ni ožiljak da pronađem. Testisi su mnogo zahvali za seckanje, neverovatno kako to lepo zaraste.

NAJVAŽNIJE: operacija trajala oko sat i 15 min, pronašli su kaže DR.Emre toliko spermatozoida da ćemo imati za 3 veštačke oplodnje. Nismo hteli da idemo paralelno jer ja nisam bio optimista da će nešto naći i nisam hteo da mučim svoju suprugu. DR Emre mi je posle operacije rekao da su šanse da se nađe kod mene 80% ali da nije smeo da to priča unapred. Problem sa nespuštenim testisima (u mom slučaju 6ta godina, što je kasno, ali oper korektno da se pronađe) je najlakši problem i u glavnom bude pozitivan rezultat. Eto ohrabrenja za ostalu braću!

Još podatak da nama sa nespuštenim je u glavnom kariotip odličan i to je isto dobar znak.

NAJVAŽNIJE:

Ne gubite vreme u Srbiji ni na kakve punkcije, čajeve, TESE, biopsije nedaj Bože..
    Ako je spremogram NULA, pravac Istanbul sa kariotipom i hormon analizama odavde

Biće kako je zapisano, na nama je da se trudimo i da damo sve od sebe, da nam savest bude mirna.
    Polako i bez opterećenja.

Uzdravlje!

Datum pristupanja
    May 2022

Početno

@placicamala Hvala na odgovoru.
    Zakazali smo pregled ali je teško komunicirati sa njegovom asistentkinjom, imam osjećaj ili da je previše zauzeta ili slabo govori engleski jezik pa zbog toga daje jako šture odgovre. Na neka pitanja mi uopšte nije dala nikakav odgovor, npr. kada sam pitala za cijene samo mi je napisala da je pregled 100eur. Malo neprofesionalno, više sam informacija dobila od doktora nego od nje.
    Interesuje me da li si ti radila ginekološki pregled kada ste bili prvi put na konsultacijama i koliko dugo je tvoj suprug uzimao terapiju prije mikro tese?

Datum pristupanja
    May 2022

Početno

Citiraj Sinbad prvotno napisa Vidi poruku
    Da li nekome treba lek pregnyl 500iu. Imam 3komada . Poklonio bih. Pozdrav.
    Ako može kontakt neki, upravo sam se prijavio i novi sam na forumu...pozdrav.

Datum pristupanja
    Oct 2019

Početno

Citiraj @nada prvotno napisa Vidi poruku
    @placicamala Hvala na odgovoru.
    Zakazali smo pregled ali je teško komunicirati sa njegovom asistentkinjom, imam osjećaj ili da je previše zauzeta ili slabo govori engleski jezik pa zbog toga daje jako šture odgovre. Na neka pitanja mi uopšte nije dala nikakav odgovor, npr. kada sam pitala za cijene samo mi je napisala da je pregled 100eur. Malo neprofesionalno, više sam informacija dobila od doktora nego od nje.
    Interesuje me da li si ti radila ginekološki pregled kada ste bili prvi put na konsultacijama i koliko dugo je tvoj suprug uzimao terapiju prije mikro tese?
    Asistentkinja ne zna bas dobro engleski jezik, prvi pregled placate 100e plus placate spermogram koji je oko 50e ( nisam bas sigurna). Nisam isla na pregled, tek kad sam krenula sa stimulacijom, jer smo uporedo radili stimulaciju i micro tese. Koristio je 8 meseci zbog korone, inace je trebao 6. Ako Vas bilo sta interesuje slobodno pitajte.

Datum pristupanja
    Feb 2020

Početno

Bicesuper i babymib ima li kod vas kakvih novosti. Sjetim vas se pa pogledam jeste li nešto pisale, ali se ne javljate baš

Datum pristupanja
    Sep 2020

Početno

Bicesuper i babymib ima li kod vas kakvih novosti. Sjetim vas se pa pogledam jeste li nešto pisale, ali se ne javljate baš
    Odavno se slabo javljaju na ovom forumu.
    Ja pišem i na ringeraja, tamo je dosta aktivnijih članova.
    Nažalost ni moja priča se nije završila dobro, sve je išlo kako treba do 10 nedelje.
    Onda prestanak srčane radnje i kiretaza.
    Bas sam teško podnela.
    Milsim to se događa često, plašila sam se toga bas…
    I eto nije ni mene zaobislo.
    Posle leta ćemo ponovo na transfer.

Datum pristupanja
    Sep 2020

Početno

Jesi li ti dobila neke rezultate posle spontanog?
    Kontam da nisi, kod nas se šalje na patohistologiju ali se iz toga ne saznaje ništa jer ne ispituju genetski?
    Kakvi su vam planovi za dalje

Datum pristupanja
    Sep 2019

Početno

Srculence da li mozes privatno da mi se javis?

Datum pristupanja
    May 2022

Početno

Citiraj Samra.emir prvotno napisa Vidi poruku
    Srculence da li mozes privatno da mi se javis?
    Pozdrav, rado bi se javila privatno ali nova sam i treba nekoliko postova (čini mi se 10) skupiti da bi imala opciju privatne poruke

Datum pristupanja
    Sep 2019

Početno

Sad kontam, ne mogu ni ja tebi poslati poruku.

Datum pristupanja
    Sep 2019

Početno

Da li ste nesto radili u medjuvremenu, kakvi su hormonski nalazi tvom muzu

Datum pristupanja
    May 2022

Početno

Citiraj Samra.emir prvotno napisa Vidi poruku
    Da li ste nesto radili u medjuvremenu, kakvi su hormonski nalazi tvom muzu
    Od hormona smo napravili prolaktin, testosteron, lh i fsh. Svi su u uredni osim FSH koji je 18.6, bio je na pregledu kod urologa i sve mu je uredu. Sljedeći tjedan smo naruceni za konzultacije za MPO, oni će još sigurno raditi dosta pretraga. Kakva je situacija kod vas draga?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •