Stranica 44 od 45 PrviPrvi ... 3442434445 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 2,151 do 2,200 od 2240

Tema: "azoo statistika" 2

Datum pristupanja
    Jun 2022

Početno

pa ima svasta nesto od nalaza da napravimo jos... kariogram, mikrodelicije, KKS, PV,APTV, TV, fibrinogen, cervikalni brisevi, mikrobiološka analiza ejakulata, KG i Rh faktor, TPHA, markeri hepatitisa, urinokultura, i ponovo svi hormoni...
    i ja tako kao Srculence, potonem pa isplivam, i tako u krug se smjenjuju depra i normalno raspolozenje.
    ja sam toliko jadna da se i dalje nadam svaki mjesec da je kod njega pocela neka proizvodnja i da sam mozda trudna...eto. prestat cu i s tim. muka me hvata od drugog spermiograma na koji ce uskoro ici jer se nadam cudu i da ce ih biti bar par

Datum pristupanja
    Feb 2020

Početno

Vera, da te utješim da nisi jadna. I ja svaki put kad mi menga zakasni jedan dan onako u dubini srca pomislim da sam možda trudna iako znam da nisam i da ne mogu biti. Ali eto to je valjda jače od nas...
    Eto drago mi je da postoji ovaj forum za nas azoospermične, da se bar možemo jedna drugoj pojadati. Jer ova dijagnoza je baš specifična i ne razumije ju svatko.

Datum pristupanja
    Jun 2022

Početno

i jesi me utjesila. nekad kad citam tvoje, pa postove od Srculence...kao da pisete sto ja osjecam, sta ja mislim, zelim... savrseno se razumijemo, nazalost.
    hvala ti, stvarno si Carica

Datum pristupanja
    May 2022

Početno

Drage moje, svaku ovulaciju svaki sekund izostanka menstruacije pomislim možda se dogodi čudo. I koliko god zvučalo jadno, mene to drži na životu. Vjerovati u čuda, ako čudo želiš nije tako nelogično Mi planiramo kroz mjesec dana ići na spermiogram, i čak se veselim tome, jer realno gore od nule ne može a to već imamo Vera i vas čekaju mikrodelencije i kariogram, ni mi to još nismo napravili. Za kariogram sam dobila termin tek 19.12. , spada ponedjeljak pa ćemo iskoristiti za advent u Zagrebu. A što reći, ovo je ono when life gives you lemons... Jeste vi dobili termin?

Datum pristupanja
    Feb 2020

Početno

Srculence
    Točno to, gore od nule ne može
    Posljednje uređivanje od Carica : 21.09.2022. at 09:34

Datum pristupanja
    Feb 2020

Početno

Čudi me jedino da su vam radili microTese bez nalaza za kariogram i mikrodelecije. Ali više me ništa ne može iznenaditi.
    Mi smo te nalaze davno odradili i isto se dugo čekalo. Najkraće se čeka u Kljajićevoj

Datum pristupanja
    May 2022

Početno

Citiraj Carica prvotno napisa Vidi poruku
    Čudi me jedino da su vam radili microTese bez nalaza za kariogram i mikrodelecije. Ali više me ništa ne može iznenaditi.
    Mi smo te nalaze davno odradili i isto se dugo čekalo. Najkraće se čeka u Kljajićevoj
    To je i mene čudilo, ali doktorica je tvrdila da po sadašnjem stanju ne treba čekati sve te nalaze nego raditi odmah. Doslovno mi je rekla ako napravimo odmah pronaći će ih sigurno, jer je u spermiogramu tada bio pronađen 1 spermij. I to sam joj jako zamjerila i rekla zadnji put na razgovoru, ali s druge strane i da su kariogram i mikrodelencije jako loši nalazi mi bi opet vjerojatno probali M-tese jer kod azoospermije apsolutnog nikakvog pravila nema. Mi smo po svemu bili kandidat za pronaći mnoštvo dobrih spermija, nakraju aposolutno ništa. Tada. Imam si za vjerovati da je to trenutno bilo.

Datum pristupanja
    Jun 2022

Početno

on meni rece da je kariogram i mikrodelicije odradio i da ce dobiti nalaze za mjesec dana. sad ste me zbunile s tim da se to dugo ceka.

zaboravila sam reci da je dr. Emre rekao na toj video konferenciji da je bolja varijanta imati visok FSH i nizak testosteron nego da je testosteron normalan. tada daje terapiju i nalazi spermatozoide.
    to je sve sto sam uspjela zapamtiti od cijelog predavanja...

Datum pristupanja
    May 2022

Početno

Citiraj vera je prvotno napisa Vidi poruku
    on meni rece da je kariogram i mikrodelicije odradio i da ce dobiti nalaze za mjesec dana. sad ste me zbunile s tim da se to dugo ceka.

zaboravila sam reci da je dr. Emre rekao na toj video konferenciji da je bolja varijanta imati visok FSH i nizak testosteron nego da je testosteron normalan. tada daje terapiju i nalazi spermatozoide.
    to je sve sto sam uspjela zapamtiti od cijelog predavanja...
    Hm, kad pomisliš ajde bar mu je testosteron ok pročitaš da je to gora varijanta. Znam za slučaj u nebo visokog FSH, i niskog testosterona. Terapija 3 mjeseca pa M-TESE. Zahvat odlično prošao, našli mnoštvo pravilnih spermija u lijevom testisu, desni nisu morali ni dirati.

Datum pristupanja
    Feb 2020

Početno

Vera,
    U Zagrebu se dugo čeka na tu pretragu. Možda gdje ste vi nema čekanja.
    Mm ima testosteron na donjoj granici, a fsh na gornjoj. Pije klomifen već 4 mjeseca i sad mu je testosteron na gornjoj granici, a fsh je otišao u nebesa.

Datum pristupanja
    May 2022

Početno

Vera,
    U Zagrebu se dugo čeka na tu pretragu. Možda gdje ste vi nema čekanja.
    Mm ima testosteron na donjoj granici, a fsh na gornjoj. Pije klomifen već 4 mjeseca i sad mu je testosteron na gornjoj granici, a fsh je otišao u nebesa.
    Nama je urologica u Cita tražila ponovo nalaze hormone kako bi ga mogla staviti na terapiju. Spominjala je klomifen, ako se ne pokrene s njim onda brevactid. Jeste u ta 4 mjeseca išli ikako provjeriti spermiogram? Ima li tvoj muž nekakovih nuspojava fizičkih/psihičkih od klomifena?

Datum pristupanja
    Feb 2020

Početno

Da svakako bi trebali ponoviti hormone jer se očekuje da je testosteron pao možda zbog operacije.
    Npr mm je pao testosteron nakon prve operacije (koja je bila prije dvije godine), ali ne drastično.
    Prije prve operacije nije bio na klomifenu.
    Sad je 4 mjeseca na klomifenu. Nismo radili spermiogram u ta 4 mjeseca. Prije neka 3 tjedna smo odlučili odradit spermiogram, ali su nam rekli da u Petrovoj sele laboratorij i trenutno ne rade spermiograme. A nismo htjeli ići privatno jer nam se ne žuri.
    Što se tiče nuspojava, pitala sam ga nekoliko puta da li osjeti ikakve nuspojave, ali on kaže da ne....

Datum pristupanja
    May 2022

Početno

Pitam jer mi je bitno da ga ne mučim, ili pogoršam opće zdravlje u svrhu nečega čemu je šansa jako mala. Čak sam čitala slučajeve iza TESE ili M-TESE promjene u raspoloženju, depresije, anksioznost te znatno povećanje na kilaži. Vjerojatno kao uzrok još većeg disbalansa hormona. Baš sam ga pitala par puta, ali MM se osjeća dobro po tom pitanju.

Datum pristupanja
    Feb 2020

Početno

Nisam primijetila značajne promjene raspoloženja niti druge okom vidljive probleme, a i on kaže da se osjeća dobro.
    Termin microTese još nemamo ali trebala bi biti uskoro, u 10 mjesecu. Tako da ne znam hoćemo li prije stići napraviti spermiogram ili ne.

Datum pristupanja
    May 2022

Početno

Nisam primijetila značajne promjene raspoloženja niti druge okom vidljive probleme, a i on kaže da se osjeća dobro.
    Termin microTese još nemamo ali trebala bi biti uskoro, u 10 mjesecu. Tako da ne znam hoćemo li prije stići napraviti spermiogram ili ne.
    Draga ne bih se htjela petljati ali možda vam nebi bilo loše napraviti privatno spermiogram sad prije m-tese, pogotovo jer su vama znali pronaći u ejakulatu. Ta operacija m-tese i nije baš tako bezazlena pogotovo ako ste je već radili.

Datum pristupanja
    Feb 2020

Početno

Hvala ti draga na savjetu, u pravu si.
    Evo zvao je mm ponovno, proradio je laboratorij tako da će se naručiti.

Datum pristupanja
    Feb 2020

Početno

Ovaj laboratorij u Petrovoj nam je bio sretan jer su nam tamo svaki put našli spermije, a bili smo nekoliko puta i privatno i svaki put nula.
    To je razlog zašto smo htjeli čekati Petrovu. Vjerojatno se to slučajno tako poklopilo i nema veze s laboratorijom. Ali sad smo već skeptični oko svega.

Datum pristupanja
    May 2022

Početno

Sve te razumijem , držim fige na nogama i rukama da se pronađu dobri spermiji Neka napravi malo dužu apstinenciju, čitala sam kod jedne članice foruma muž nakon 14 dana apstinencije našli puno spermija i to 2 uzastopna uzorka to jutro (dijagnoza azoospermija) Ja ću nastojati da moj bar 5-7 dana apstinira prije.

Datum pristupanja
    Feb 2020

Početno

Ali znaš što je problem. Dok su nam još pronalazili te spermije u Petrovoj, nisu nas htjeli primiti u postupak tamo. Jer su doktori rekli da je to premalo i da neće oni sa tim raditi i trošiti novce.. I poslali nas na TESE. Znači sad da se opet nađe manji broj opet bi isto bilo.
    Dok npr kod privatnika te hoće primiti i s malim brojem, a tamo nam pak nikad nisu našli.
    Naša priča je stvarno za ne povjerovati....

Datum pristupanja
    Feb 2020

Početno

Ali mi smo uvijek imali baš mali broj, tipa 3, 4,5. Nikad u tisućama...

Datum pristupanja
    May 2022

Početno

Ali znaš što je problem. Dok su nam još pronalazili te spermije u Petrovoj, nisu nas htjeli primiti u postupak tamo. Jer su doktori rekli da je to premalo i da neće oni sa tim raditi i trošiti novce.. I poslali nas na TESE. Znači sad da se opet nađe manji broj opet bi isto bilo.
    Dok npr kod privatnika te hoće primiti i s malim brojem, a tamo nam pak nikad nisu našli.
    Naša priča je stvarno za ne povjerovati....
    Ma daaaaj...stvarno za ne povjerovati. Postoji li opcija ako se nađe da se zamrze o vašem trošku, pa prebacite negdje ili platite tamo postupak? Znam ja da to sve košta i da je procedura ali žao mi tvog muža da ide opet na m-tese a znaju mu nać u ejakulatu. Mogla bi ja sa svojim probati otići u Petrovu, možda bi i nama našli

Datum pristupanja
    May 2022

Početno

Ali mi smo uvijek imali baš mali broj, tipa 3, 4,5. Nikad u tisućama...
    Hej mi smo imali zadnji put jedan i to nepokretan nepravilan, 3,4,5 bi za nas bila lutrija

Datum pristupanja
    Feb 2020

Početno

Ja mislim da bi ja mogla knjigu napisati o svemu što smo prošli u zadnje tri godine. Tko zna, možda jednom i napišem.

Datum pristupanja
    Feb 2020

Početno

Može se zamrznuti u Petrovoj samo za to treba posebna uputnica. Ali iz mog iskustva doktori nisu skloni tom pristupu zamrzavanja i skupljanja spermija. To je za njih težak slučaj s kojim im se ne da zezati u državnoj bolnici. Vrlo lako su nas otkantali i poslali na tese koji je bio neuspješan na kraju. Sve se to događalo prije dvije godine

Datum pristupanja
    May 2022

Početno

Može se zamrznuti u Petrovoj samo za to treba posebna uputnica. Ali iz mog iskustva doktori nisu skloni tom pristupu zamrzavanja i skupljanja spermija. To je za njih težak slučaj s kojim im se ne da zezati u državnoj bolnici. Vrlo lako su nas otkantali i poslali na tese koji je bio neuspješan na kraju. Sve se to događalo prije dvije godine
    Evo ja sam mislila da smo mi jedini kojima se u ejakulatu nešto nađe a kad se otvore testisi ništa. Ne mogu tu nekakvu logiku povezati nikako. Vjerujem da imaš itekako materijala za napisati knjigu, pa eto zašto i ne bi Meni ti je npr oduvijek bio san i velika želja napisati knjigu, i to ne sa svrhom zarade nego ajmo reći nekakvim doprinosom svijetu

Datum pristupanja
    Feb 2020

Početno

Srculence
    A otkuda ste vi? Da li vam je bliže Split ili Zagreb? Budući da ste se odlučili za Cito pretpostavljam da ste tamo bliže?

Datum pristupanja
    May 2022

Početno

Srculence
    A otkuda ste vi? Da li vam je bliže Split ili Zagreb? Budući da ste se odlučili za Cito pretpostavljam da ste tamo bliže?
    Iz Zadra, bliži i zgodniji mi je Split. Nažalost ako nisi u Zagrebu sve je puno skuplje i kompliciranije za izvesti. Ali dobro

Datum pristupanja
    Jun 2022

Početno

on je to radio u Osijeku...
    ne znam ocito nema pravila ipak sa azoospermijom.

Datum pristupanja
    May 2022

Početno

Pozdrav cure ima li kakvih novosti? Mi još čekamo nalaze hormona na temelju kojih bi urologica propisala terapiju. Čitam da će Petrova biti zatvorena preko godinu dana zbog renovacije.

Datum pristupanja
    Feb 2020

Početno

Hej draga Srculence.
    Nema ništa, i mi čekamo. MM naručen sljedeći tjedan u petak na spermiogram.
    A u srijedu ide na pregled anesteziologa za operaciju pa ćemo poslije toga saznati termin operacije.
    Što se tiče zatvaranja Petrove, i ja sam vidjela, ali me previše ne zabrinjava jer ionako nisam imala u planu ići u postupak tamo ako se i nađu spermiji.

Datum pristupanja
    May 2022

Početno

Hej draga Carice, dugo nije bilo nikoga na temi. Ja sam malo zbunjena, došli su nam novi nalazi hormona...FSH sa 18 porastao na 28, LH sa 8 porastao na 9,6, prolaktin jako narastao sa 250 na 750 (vjerovatno je prerano došao vaditi krv neispavan), AMH, estradiol normalan, a fascinantno i nakon M-TESE testosteron je porastao sa 13.5 na 16.5... baš me zanima što će reći doktorica u pon...

Datum pristupanja
    Feb 2020

Početno

To je neobično da je testosteron porastao. Mm je pao testosteron nakon operacije, ali tek nakon dvije godine je vadio. Tvoj muž je bio prije par mjeseci na operaciji ako se dobro sjećam, pa možda još nije pao.
    Doktorica će najbolje znati reći vam kako dalje.

Datum pristupanja
    Feb 2020

Početno

Srculence
    Javi novosti nakon pregleda kod doktorice.

Datum pristupanja
    May 2022

Početno

Draga Carice poslala sam nalaze doktorici jutros i čekam da mi se javi. Guglam tražim gledam i nemogu povezati ove njegove hormone, ja sam bila uvjerena da će testosteron pasti. Mislim otvorila mu je oba testisa i uzela jako puno uzoraka. Možda je matična mliječ i proxeed imao djelovanja...prolaktin ću zanemariti jer nije bio budan 2 sata, u 6ipo je vadio krv.

Datum pristupanja
    Feb 2020

Početno

A jeste vadili u istom laboratoriju i prije i sad? Vjerojatno i to može utjecati u određenom postotku na rezultat.

Datum pristupanja
    May 2022

Početno

Nije isti laboratorij, prvi nalaz je privatno drugi baš u bolnici..

Datum pristupanja
    Feb 2020

Početno

Evo da javim da je muž napravio predoperacijsku obradu i sad kaže doktor tek za dva mjeseca operacija. Evo ne znam šta bi rekla, već čekamo mjesecima.
    Srculence da li se vama javila doktorica u vezi hormona

Datum pristupanja
    May 2022

Početno

Carice ne mogu da pohvatam, kod kojeg ste vi doktora, idete na Micro-TESE? Jeli TM dobio kavu terapiju, kakvi su mu hormoni? Sjećam se da si pisala da nekako početkom 10. mj idete na spermogram, jeste išli i gdje? Iz mog iskustva bolje i pričekati nego brzopleto uletjeti. Ja sam ti draga moja doktorici poslala nalaze još 03.10. zovem svaki dan polikliniku jer nemam direktan kontakt od nje, i ne mogu je nikako dobiti. Evo očito nam je čekanje i čekanje suđeno...

Datum pristupanja
    Feb 2020

Početno

Srculence. Trebali bi ići na Rebro. U petak smo ipak napravili spermiogram i našli su 40 spermija, 4 pokretna. Tako da ne znam što sad. Sutra radimo još jedan spermiogram.
    Mm je na klomifenu vec nekoliko mjeseci
    Posljednje uređivanje od Carica : 11.10.2022. at 12:46

Datum pristupanja
    Jun 2022

Početno

Carice a zasto bi TM i išao na operaciju ako su mu našli pokretne spermije?
    mi jos čekamo neke nalaze pa ću nas naručiti za microtese ako spermiogram opet pokaže nule.
    pozdravljam vas obje.

Datum pristupanja
    May 2022

Početno

Srculence. Trebali bi ići na Rebro. U petak smo ipak napravili spermiogram i našli su 40 spermija, 4 pokretna. Tako da ne znam što sad. Sutra radimo još jedan spermiogram.
    Mm je na klomifenu vec nekoliko mjeseci
    Aaaa 20 komadaaa, i to 4 pokretnaa! Meni se ovo čini kao lutrijaa, baš mi je drago! Jeste to u petrovoj radili, tamo gdje se rekli da vam uvijek pronađu? Jeli se to moglo zalediti? Javi kako je prošao današnji spermiogram. Misliš li da je klomifen imao poziotivnog efekta?

Datum pristupanja
    May 2022

Početno

Pardon sad vidim da sam krivo napisala ne 20 nego 40, pa to je prava vojskaaa

Datum pristupanja
    May 2022

Početno

Upravo sam se čula s doktoricom vezano za hormone supruga. Rekla mi je da je dobro što je testosteron porastao, i da povišene vrijednosti lh i fsh u odnosu na zadnji ne znače nužno da je stanje lošije. Ali se svakako iza m-tese očekivala promjena u vrijednostima hormona. Propisala mu je clomifen 25 mg/dnevno i ponoviti hormone za 3 do 4 tjedna pa će ovisno o stanju hormona mijenjati količinu ili potpuno zamijeniti brevactidom. Ponoviti cemo ovih dana prolaktin koji je bio povišen jer pretpostavljamo da je bio povišen zbog nedovoljne budnosti, da otklonimo sumnju na probleme sa hipofizom.

Datum pristupanja
    Feb 2020

Početno

Super za klomifen. Mogao bi pomoći jer čini se da je i mm pomogao. Napravili smo danas još jedan spermiogram ali privatno u laboratoriju, i opet je nađeno. Manje, 10 komada, ali nama je i to puno. Srculence da li ste vi radili spermiogram nakon operacije da provjerite?
    Vera, nećemo ipak zasad na micro tese.

Datum pristupanja
    May 2022

Početno

Ej draga, nismo još radili spermiogram jer nam je embriolog preporučio da pričekamo pošto je mm imao koronu u 8.mjesecu i ona ima negativne utjecaje na spermiogram. Mada može li gore od onog što je bilo Jeste mogli zamrznuti spermije koje su pronašli? Baš sam sretna radi vas, vjerojatno se razlogom razvukao taj m-tese Koji vam je sljedeći plan?
    Posljednje uređivanje od Srculence3 : 13.10.2022. at 09:20

Datum pristupanja
    Feb 2020

Početno

Srculence
    Nismo nažalost zamrznuli. Dogovorili smo se da idemo u postupak sa sljedećem menstruacijom sa rizikom da možda neće biti spermija na dan oplodnje, ali u tom slučaju ćemo zamrznuti jajne stanice.

Datum pristupanja
    Jun 2022

Početno

Carice pa to je odličan rezultat. volim čuti tako dobre vijesti.
    držim fige da ih nađu i na dan oplodnje.

Datum pristupanja
    May 2022

Početno

Jutro drage moje. Carice, valjda im je dovoljan pokazatelj kad se u 2 spermiograma toliko njih pojavilo. U kojoj poliklinici/bolnici ćete obaviti zahvat ? Kad trebaš dobiti menstruaciju, majke mi ja sam uzbuđena kao da je meni, držim fige na rukama i nogama Vera što ima kod vas?

Datum pristupanja
    Feb 2020

Početno

Draga Srculence i Vera..
    Idemo u Zagrebu u Betaplus, menstruaciju bi trebala dobiti ovaj četvrtak i onda bi trebali početi sa stimulacijom.
    Hvala vam na podršci, nadam se da će biti spermija i na dan aspiracije.
    Srculence, i ja jedva čekam vaš spermiogram, nekako vjerujem da će se nešto naći jer ste i prije imali, pa možda možete probati ovako kao i mi.
    Ja ću vam javljati kako je prošlo..

Datum pristupanja
    Jun 2022

Početno

dobro kažeš Srculence, evo i ja se sva uzbudila kao da su nama našli spermije.
    sad i ja jedva čekam sljedeći spermiogram koji smo malo odgodili zbog njegove korone prije mjesec i po a i kljukam ga svim i svačim pa možda i nešto od silnih suplemenata počne djelovati. kariogram još nismo dobili...
    Carice navijamo za vas. šaljemo vam pozitivne misli i energiju. javi se kad možeš.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •