Evo i mene sa novostima. Pre neki dan smo suprug i ja bili kod dr Svetlane Vujovic koja je endokrinolog, u nadi da cemo konacno da dobijemo neku terapiju. Dr je pregledala sve suprugove rezutate (koji u inace OK) i predlozila da uradimo kod nje ponovo UZ testisa, posto na nalazu koji mi imamo samo pise da je uredan, a nigde ne pisu dimenzije testisa. Uradi ona UZ i merenje kad ono desni testis je manji, ona misli da je muz imao neku prehladu ili tako nesto u pubertetu. Bune je i hormoni LH i FSH koji su u referentnim vrednostima, ali su ipak blizi donjoj granici. I tako nam ona predlozi da odradimo slobodni testosteron (nikad ga muz nije radio, jer ga niko nije ni trazio), LH, i FSH, pa da 3 dana prima Pregnil 5000 i da cetvrti dan uradi samo slobodni testosteron. Ako dobro reaguje na tu terapiju, primace je 4 ili 6 meseci. Sve u svemu ja sam jako srecna sto je muz konacno dobio neku terapiju, posto su nas svi moguci dr slali na biopsiju, jer drugo resenje nisu imali. Mene sad zanima da li je neciji muz koristio ovu terapiju i da li je dala rezultate? Na netu sam procitala da je ovo standardna terapija koju uglavnom primaju svi azoo muskarci.... Veliki pozdrav svim trudnicama i NAMA buducim mamama!