Pokazuje rezultate 1 do 50 od 2240

Tema: "azoo statistika" 2

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    sos15 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Najbolje bi bilo da se prvo odlučite za klniku i da odete kod njih na konsultacije ili bar da ih kontaktirate mailom, a dalje se s njima dogovarate. Micro tese se radi sigurno u Sarajevu (Bahceci), Istambulu (opet Bahceci) i Kanadi koliko ja znam. Bilo je neke priće o Gentu, ali nisam sigurna da li je riječ baš o mikro tese.
    Sad malo o razlici između biopsije i mikro tese. Biopsijom se nasumičnu uzima par uzoraka tkiva iz testisa, a kod micro tese se pod operacionim mikroskopom ispituju testisi i epididimis. Ovaj mikroskop uvećava testise 20 do 25 puta da bi se ispitale unutarnje cijevi. Ovo olakšava uočavanje područja koji proizvode spermu i uzimanje uzorka tkiva od njih. Posljedično, ova metoda ima veću vjerovatnoću uspjeha nego prethodna višestruka biopsija i omogućava prikupljanje većeg broja spermnih ćelija. Kod mikrohirurške metode, rizik od gubitka tkiva je 70 puta manji nego kod višestruke biopsije. Ovo znači operaciju sa najmanje štete po testise i minimalan utjecaj na lučenje testosterona. Druga prednost mikrooperacije pod mikroskopom jeste mogućnost gledanja vaskularne strukture u kapsuli koja okružuje testisno tkivo praveći rez ne oštećujući testisne arterije. Ova mogućnost umanjuje bilo kakve neželjene efekte koje operacija može imati.

Datum pristupanja
    Jul 2014

Početno

hvala na objasnjenju,jer do sada niko mi nije od lekara to spomenuo ni preporucio

Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

U Srbiji niko ni ne pominje micro tesu kao opciju, ovde uglavnom nama predlažu donaciju. Jedino je doktor Stojković iz Speba u Leskovcu, rekao da je microtesa odlična metoda, ali ne u Sarajevu, zašto, to ne znam.... Mi ćemo u Prag na običnu biopsiju, pa ako ne bude ništa, onda ćemo ganjati microtesu. Mislim da je kod nas veliko pitanje i sama sujeta lekara, i opet jurnjava za novcem, pa svi preporučuju neke svoje, tako da, ako čovek ne koristi internet, ne može nešto puno ni da sazna, a ni da odluči gde će i šta će. U Sarajevu može sve da se odradi, rade ICSI, a koliko sam upućena, ima i uspeha. Ako imaš vremena, pročitaj ranije postove, možda nađeš nečije iskustvo, ako se niko ne javi u međuvremenu.

Datum pristupanja
    Jul 2014

Početno

hvala ti puno na odgovoru,sa situacijom u srbiji znam,jer sam ih prosao dosta i niko nikad nije pomenuo da u opste postoji microtese,dok sada nisam listao i kopao po netu

sos15 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Citiraj baranja prvotno napisa Vidi poruku
    hvala na objasnjenju,jer do sada niko mi nije od lekara to spomenuo ni preporucio
    U Sarajevu mozes sve odraditi od micro tese do icsi, imas mogucnost da organizujes da supruga pocne sa stimulacijom prije micro tese tako da se usklade micro tese i njena punkcija ili da prvo idete ne micro tese, pa ako bude uspjesno, zamrznete materijal i onda da ona ide u postupak. Jako je tesko davati preporuke. Mi smo bili u Sarajevu, obavljena micro tese bez uspjeha, sve u svemu nisam nezadovoljna, ali sad kad sagledam sve uocavam mnoge nedostatke, ali vjerovatno ih ima i u drugim klinikama.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •