Citiraj Malena1988 prvotno napisa Vidi poruku
Zdravo! Recite mi molim vas gde moze da se uradi prava biopsija testisa? Ne ona gde testise bodu nekim iglama i govore kako je zapravo to biopsija,nego ona gde uzimaju isecak tkiva i u njemu traze spermatozoide? Mom muzu su vec 2 puta radili "pravu biopsiju",bockali su ga,a nista nisu nasli. Jednom je radio ovu pravu biopsiju za koju i pitam i tu su nadjeni pojedini spermatozoidi,retki nezreli spermatozoidi i Sertolijeve celije. uz to u nalazu pise da postoji spermatogeneza,ali da je redukovana. Pre donacije,resili smo da pokusamo jos jednom,pa vas molim za savet?
Malena1988, ti bas pitas za biopsiju testisa (TESE) a ne za punkciju testisa (TESA). U HR koliko ja znam se jedino radi u Zagrebu u Kliničko bolničkom centru (KBC) Rebro na urologiji biopsija testisa (tese). Nisam sigurna da li radi koja priv.klinika u ZG ili mozda Cito u Splitu. Koliko znam o tebi vi zivite u inozemstvu, jel? Mislim da sam negdje procitala da je Belgija sto se tice muske neplodnosti najjaca. Di je tm radio prije 1.tese? Zasto ne pokusate dogovoriti da mu tamo jos jednom naprave? Tese je bas operativni zahvat gdje se iz testisa reze tkivo, a tesa je ubod s iglom.
Nadam se da sam bar malo mogla pomoci. Mozda se javi jos netko s drugim iskustvom.
Sretno i javi nam se!!