Da bi ti Fond zdravstva odobrio sredstva moras dobiti preporuku od dr. Sibincic da u RS ne postoji nacin da se lijecite, te preporuku za lijecenje u inostranstvu. Mi smo otisli na pregled kod dr. Hajdera, on je prvo predlozio punkciju, ali nisu pronadjeni plivaci. Odradili smo kariogram i mikrodelecije ( ne kod njih) i sve im to odnijeli. Kod njih smo jos odradili inhibin b. Na tom nalazu je dr. Brankica Kukolj napisala da predlaze donaciju. Dr. Hajder nas je nagovarao da odradimo biopsiju u dijagnosticke svrhe, pa ako nesto nadje da onda priprema mene i da ponovo radi biopsiju jer u Medico S ne rade zamrzavanje spermatozoida. Na to nismo pristali.
Sa svim nalazima sam otisla kod dr. Kukolj i ona mi je u ime dr. Sibincic dala preporuku. Sve nalaze sam kopirala i preporuku i molbu predala u Fond. Oni su odgovorili da mi sa preporukom mogu odobriti do 5.500 KM, ali tek kad odradim sve. Zapravo to je iznos koji mi refundiraju kad sve zavrsim. Zato je bitno da skupis sve fiskalne racune i da ti stave pecat na poledjinu. I za lijekove i za analize.

Ako budes imala pitanja slobodno se javi.