Pokazuje rezultate 1 do 50 od 2240

Tema: "azoo statistika" 2

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Feb 2018

Početno

Pozdrav svima, prvo zelim vam svima srecu koji pokusavate dobiti bebicu ( kao i mi na kraju krajeva ) zelim vam objasniti nasu novonastalu situaciju, te se unaprijed ispricavam da duzem postu.
    Mm je dijagnosticirana azoospermija (nalazimo se u njemackoj ) i mogu rec da sam pomalo razocarana, jer nam nista nije poblize objasnjeno, vec nas se samo salje na odredene pretrage. receno nam je da zajedno moramo ic u jednu kliniku koja se nalazi 100km od nas, da razgovaramo sa doktoricom sta i kako, nakon toga na tjedan dana prije termina, nazavli su nas i rekli drugu kliniku, da mm mora napraviti op. dosli kad ono nista, izvadili mu krv napravili ugovor o zamrzavanju moguce dobivene spermice i dali nam termin 14.2.2018 za TESE, ok dosli mi prosli tjedan, napravili to, nazalost, sok, nista nije pronadjeno. uzasno sam razocarana jer nam nitko nista nije objasnio, sta mozemo dalje i gdje da se okrenemo i pokrenemo. Nazvali smo urologa i imamo terminza razgovor s njim 1.3 , i ja cu ici jer zelim svaku sitnicu znati.
    vidim da vecina vas zna i tocnu dijagnozu i ostale nacine kako se nesto moze poboljsati.
    ja sam van sebe, jer ne znam nista i ne mogu se poblize informirati sta je dalje najbolje napraviti....

Datum pristupanja
    Nov 2017

Početno

Citiraj Natasha1 prvotno napisa Vidi poruku
    Pozdrav svima, prvo zelim vam svima srecu koji pokusavate dobiti bebicu ( kao i mi na kraju krajeva ) zelim vam objasniti nasu novonastalu situaciju, te se unaprijed ispricavam da duzem postu.
    Mm je dijagnosticirana azoospermija (nalazimo se u njemackoj ) i mogu rec da sam pomalo razocarana, jer nam nista nije poblize objasnjeno, vec nas se samo salje na odredene pretrage. receno nam je da zajedno moramo ic u jednu kliniku koja se nalazi 100km od nas, da razgovaramo sa doktoricom sta i kako, nakon toga na tjedan dana prije termina, nazavli su nas i rekli drugu kliniku, da mm mora napraviti op. dosli kad ono nista, izvadili mu krv napravili ugovor o zamrzavanju moguce dobivene spermice i dali nam termin 14.2.2018 za TESE, ok dosli mi prosli tjedan, napravili to, nazalost, sok, nista nije pronadjeno. uzasno sam razocarana jer nam nitko nista nije objasnio, sta mozemo dalje i gdje da se okrenemo i pokrenemo. Nazvali smo urologa i imamo terminza razgovor s njim 1.3 , i ja cu ici jer zelim svaku sitnicu znati.
    vidim da vecina vas zna i tocnu dijagnozu i ostale nacine kako se nesto moze poboljsati.
    ja sam van sebe, jer ne znam nista i ne mogu se poblize informirati sta je dalje najbolje napraviti....
    Bok Natasha 1, ne ispričavaj se. Ponekad se duži postovi nužni. Ja ću ti ukratko opisati slijed naše sit.i nadam se da ću ti barem malo pomoći. Nakon obavljenih folikulometrija, bezuspješnog nastojanja zatrudnjivanja i ginekoloških pregleda (ginekolog me razvlačio godinu dana, mislim godinu dana ti govore da pokušavaš prije nego ti savjetuju da muž ode napraviti spermiogram- nešto gdje nalaz bude gotov u roku najviše dana i plaća se privatno max 300 kn). Na moju inicijativu MM je napravio spermiogram i naravno šok. 0 i nakon centrifugiranja. Ginekolog nas šalje kod urologa, i da MM izvadi hormone. Dalje je išlo ovako:
    1. Urolog (šalje nas kod androloga)
    2. Hormoni
    3. Androlog i color dopler ultrazvuk testisa (radi androlog). Na osnovu ultrazvuka već je zaključeno da je riječ o NOAZOO
    Androlog nas upućuje dalje da MM ponovi spermiogram, napravi nalaze mikrodelecije, cističnu fibrozu, kariotip (ova tri nalaza smo čekali 3 mjeseca), da ponovi nalaz hormona gdje traže neke dodatne hormonske vrijednosti. Nakon što dobijemo sve nalaze da se vratimo na kontrolu.
    4. Androlog-dolazimo sa nalazima. Genetika je uredna. Hormoni ne. Predlaže se MTese.
    5. Mtese

Od dijagnoze do Mtese prošlo je cca 6 mjeseci.

Datum pristupanja
    Feb 2018

Početno

ej, Ja koliko znam mm je dao dva puta samo ejakulat na analizu, s tim da su nam tek drugi put rekli da je azoospermija, i davao je krv. Od pretraga, to je to....nista vise... poslali nas na TESE obavili i nisu nista nasli.
    ja koliko sam uspjela procitati kazu svi da je micro TESE uspjesnija, jer se pregledava sa mikroskopom, a samo TESE je " ubod na srecu " . Znaci znam da postoji i mTESE, zasto je nama doktorica rekla nakon toliko malo pretraga i jedne op da je bolje da se ne nadamo, ne znam.... na srecu krenula sam se informirati i vidim da sanse koliko toliko postoje, jer on nije ni priblizno pretrage obavio kao sto bi trebao mozda....

Datum pristupanja
    Feb 2018

Početno

Dali ste vi obavili mTESE ? ako jeste kakav je rezultat bio ?

Datum pristupanja
    Nov 2017

Početno

Natasha 1 jesmo. Na žalost negativan

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •