Citiraj Bokika prvotno napisa Vidi poruku
Cao mi smo novi na forum. Dvije godine smo u braku i ginekolog nam preporučio da muž uradi spremogram. Na nalazu sve same nule tada je uslijedio sok. Odemo kod urologa i sve uredno od briseva do ultrazvuka. Uradimo hormone i nalaz inhibin b je 7.6. Zatim odemo kod endokrinologa doktorice svetlane vujovic. Ona nam da da uradimo dopunske analize i sve je uredno i sa genetske strane. Dijagnozu je napisala Infertlilutas prim, azoospermija. Zatim je muž primao pregnyl 5000 tri dana i izvadio četvrti dan slobodni testosteron. Kad smo došli kod nje rekla nam je da je dobro odreagovao na terapiju i da ima inzulinske rezistenciju. Dala je sledeca 4 mjeseca pregnyl da prima dva puta sedmicno, siofor tablete, proxeed prasak i ezorex prasak. Od hrane samo dijetalno. Izbacila slatkiše,med, slatko voće, svinjetinu i pohovano meso. Zanima
Me da li je iko imao iskustva da se ovako može doći prirodno do trudnoće ( postoji li šansa da u ova 4 mjeseca ostanem trudna)? Ne znam ni da li smo na pravom putu. Očajni smo.
Bokika očito je svatko slučaj za sebe i očito ne idu avi doktori koji vode određeni par istim smijerom i redoslojedom. Inhibin b je direktni pokazatelj odvijanja spermiocitogeneze (nadam se da sam dobro napisala, jer ima više tih faza i uz kratko istraživanje nisam baš puno pamtenija). Nama je rečeno da uz samo dijagnozu azoo jedini način za trudnoću je vantjelesna oplodnja i to ako uspiju pronaći spermije. MM nisu davali nikakvu terapiju, dijagnoza je NOA. Samo smo nakon svih nalaza (par postova prije sam opisala točan redoslijed) išli na mtese. Tek nakon op.nam je predložena terapija.