Citiraj Natasha1 prvotno napisa Vidi poruku
Lopuzica
Hvala ti na informacijama, meni se sve nekako čini bezveze i imam osjećaj da nam sve izmiče iz ruku i kontrole, jer raditi ponovno op TESE , a u međuvremenu ništa posebno ne odraditi ( osim vitamina koje je mm dobio ) nekako mi ne daje veliku nadu.
Draga Natasha1,
Moje mišljenje je da kod azoospermije ne pomažu nikakvi vitamini i da je sve to gubljenje vremena i živaca. Drugo je da postoji određeni broj spermatozoida, pa onda nekim vitaminaima ili hormonima da probate da pospještite, ali ovako kad nema ništa, šta možete pospješiti. Na osnovu iskustva koje smo prošli moj muž i ja, ja bih bih ti savjetovala da odmah idete na Micro Tese operaciju, jer na osnovu nje dobijate ima li spermatozida ili ne. Tu se otvaraju i pregledaju komplet testisi, dok kod Tese se uzima uzorak samo jednog djelića testisa. Naravno da možda poslije drugog, trećeg ili ne znam kojem puta možda i dožete do spermatozoida, ali to je prilično mučno za tvog muža. Vjerujem da ni njemu nije prijatno da ga sjeckaju svako malo. U svakom slučaju srećno šta god da odlučite