Citiraj Marly prvotno napisa Vidi poruku
Pozdrav svima..evo mi smo jos jedan par vise koji se bori sa azoo. Prosli smo i biopsiju.nazalost,nista nije pronadjeno.Obratili smo se i dr Poljaku u Cito s nadom da idemo na Microtese,ali obzirom na Fsh koji je 56 doktor nam je rekao da nema potrebe da dolazimo.sto dalje? Odustajanje nije opcija.posljednje cega sam se uhvatila je terapija maticnih stanicama.mozda kroz koju godinu to bude moguće i u Hrvatskoj,samo godine idu a i ne znam koliko bi to nama uopce pomoglo jer nam je stvarno losa dijagnoza.
Pozdrav i Vama Da li ste citali nase prethodne postove?Ako niste procitajte i javite se dr.Tanselu.Biopsija nije najbolja metoda pa cak ni MicroTese na nasim prostorima,pogotovo sto niko od lekara ne daje adekvatnu terapiju.Nama je tzv Micro Tese radjena isto kao i biopsija,nasumicno uzimanje tkiva.Ko ima srece njemu pronadju,nama nazalost nisu.U Turskoj su terapije obavezne,pristup je skroz drugaciji,Micro Tese se radi tako sto se celo tkivo testisa gleda direktno pod mikroskopom tokom cele operacije,ne uzimaju se delovi tkiva.Mi smo u Sarajevu dobili nalaz patologije koji je pokazao samo Sertoly cell,rekli su da je tu kraj,medjutim na prvom spermogramu u Turskoj se to pokazalo kao pootpuno pogresno jer su nadjene spermatide,posle terapije od 3 meseca spermatida je bilo i vise.FSH ispada da i nije neko merilo,upravo dr.Tansel ima slucajeva gde je FSH bio 70,80 i nasao je spermatozoide.