Pokazuje rezultate 1 do 50 od 2240

Tema: "azoo statistika" 2

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Jul 2019

Početno

Ninilana,reci mi molim te vezano za taj Inhibin b sta vam je dr rekao?
    Jednom si mi rekla da se on ceka oko 2-3 nedelje,a kod nas se ceka najduze 2 dana,pa ne znam postoji li neka razlika?
    Koliko ste ga vi cekati u Turskoj?
    Da li je dobro ako je on veci od 80 ili manji?

Datum pristupanja
    Jan 2019

Početno

Citiraj Lora2 prvotno napisa Vidi poruku
    Ninilana,reci mi molim te vezano za taj Inhibin b sta vam je dr rekao?
    Jednom si mi rekla da se on ceka oko 2-3 nedelje,a kod nas se ceka najduze 2 dana,pa ne znam postoji li neka razlika?
    Koliko ste ga vi cekati u Turskoj?
    Da li je dobro ako je on veci od 80 ili manji?
    U nas se čeka nalaz mjesec i pol a u Turskoj 2 tjedna. U 6 mj je bio <0.01 što valjda znači da ga nije ni bilo. Nalaz smo dobili nakon operacije. Muž ga je vadio jer sam se ja pravila luda i rekla njegovoj doktorici opće prakse koja izdaje uputnice da je tako rekla andrologica (nije ga ni spomenula). Nažalost nismo znali da se nalaz čeka tako dugo pa smo ga dobili tek nakon operacije.
    Sada je <5. I dalje jako nisko ali pomak se vidi. Doktor je rekao da je nizak, da nastavimo sa terapijom i da se vidimo krajem prvog mjeseca.
    U znanstvenim radovima sam nailazila na podatak da se inhibin b može povećati ako terapija djeluje a i ne mora. Gleda se u kombinaciji sa FSH ali ja više ne znam to procijeniti jer je prije FSH bio 45 a kroz terapiju do sada unutar ref. vrijednosti. Nailazila sam i na slučajeve kada je inhibin b 'undetectable' pa su svejedno na operaciji nađeni spermatozoidi ali su to rijeđi slučajevi. Neki radovi uzimaju vrijednost 57 kao granicu, neki 80, sve to ovisi o uzorku a i sve je to individualno. Čak postoje slučajevi da je inhibin b normalan a na micro TESE se ne nađu spermatozoidi (najčešće kada je idiopatska azo u pitanju). Ali, svi se slažu da je kombinacija inhibina i FSH 75% točna prognostička vrijednost.
    I za sve vas koji još nisu išli u Turku: doktor svima spominje ROSI kao plan b u slučaju da ne nađe zrele spermatozoide. To i dalje daje šansu ali je uspiješnost oplodnje manja. Isto tako morate biti spremni na to da uopće nema ni okruglih spermatozoida na operaciji što na žalost znači kraj. Nama je kakvo takvo olakšanje što radi toga testa 'korjena sperme' znamo da muž ima okrugle spermatide ali se nadamo da će terapija pomoći da stvore rep.
    U slučaju da je spermiogram koji traži korjen sperme - doktor svejedno daje terapiju jer je imao uspijeha i sa takvim slučajevima.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •