Imate sve ovo na prethodnim postovima ali dobro
Prvo što se radi u doktora su dva spermiograma. On to zove traženje korijena sperme. Za + (mi i Saky) se daje jedna terapija, za - druga (Sinbad ima taj slučaj). Naš + znači da su pronađeni okrugli spermatidi. Prvi put 3 (2 u prvom, 1 u drugom ejakulatu), drugi put nakon 3 mjeseca terapije 4 (3 u prvom, 1 u drugom ejakulatu). Ejakulat se daje dva puta u razmaku sat vremena nakon 3 dana apstinencije.
MicroTESE radi doktor Tansel ali ne znam je li u zgradi gdje je Momart klinika u kojoj se uvijek nađemo s njime ili jedna od zgrada preko puta ali to je potpuno nebitno. U slučaju pronalaska spermatozoida ženu se oplođuje u drugoj zgradi isto preko puta (neovisno je li standardni IVF ili ROSI). To znam jer je Saky jednom napisala, mi to nismo pitali doktora jer nam je jedino bitno da terapija i operacija uspiju. To će bolje znati Saky jer sada to prolaze ona i muž. Sve je tu u radijusu od 50 m. Tamo su klinika do klinike, sve je uštimano i ozbiljno. Zaboravi na balkan gdje su sva jaja u jednoj košari. Ovi ljudi su puno ozbiljniji u svome poslu. Doktor radi u klinici na 2 katu, spermiogram i hormone nam odrađuje druga klinika na 9 katu. Kasniju oplodnju netko treći. Ukratko, razni kadrovi koji su specijalizirani samo za jednu domenu surađuju zajedno. Ono što je vama bitno trenutno:
Dogovoriti sastanak i doći sa sviježim nalazima (hormoni, kariotip, mikrodelecije i s obzirom da ste radili biopsiju histopatološki nalaz-mi ga nismo imali jer su nas prevarili u Cito da rade micro TESE a očito ne rade), rezervirati karte i smještaj, ostaviti vremena za naći se s doktorom dva dana za redom a on će vas sve ostalo sam navoditi (spermiogrami, terapija itd).