Evo ekipa, u subotu je muž imao microTESE. Nema zrele sperme ali kao i kod Saky ima puno spermatida. Dakle naša diagnoza je MA (maturation arrest) a ne SCOS kao što su rekli u Cita. Slijedi nam ROSI. Četiri embriologa su pregledavala uzorke do 1 h a operacija je završila u 9:20 (počela u 8). Htjeli su da se jako brzo vratim na stimulaciju ali ne mogu zbog posla. U 8 mj dolazim na stimulaciju, doktor je rekao 11 dana. Šanse za trudnoću imamo ali su manje nego u slučaju pronalaska zrelih spermija. Doktor Erbil kaže da sam mlađa od većine žena s kojima radi i imam jako dobar AMH pa samim time imamo bolju startnu poziciju od mnogih. Odmah nakon operacije mi je Dr. Erbil gledao jajnike na ultrazvuk. Rekao je da su jako dobri pogotovo desni jajnik. Jutros su mi vadili krv za svašta a za sat vremena ću na rengen. Dobila sam vitamine koje moram uzimati svako jutro.
Muž je operaciju podnio izvrsno, ne boli ga, bolnica je fenomenalna, soba, osoblje....nemam riječi. Kaže da ga manje boli nego prošli put u Splitu. Za tri mjeseca muž mora vaditi krv i poslati doktoru nalaz jer ćemo pratiti testosteron. U budućnosti može doći do pada test. radi operacije pa ćemo znati ako bude trebao uzimati testosteron kako bi bolje funkcionirao u globalu.
Objasnili su nam što sam i sama čitala pa mi to uljeva povjerenje. Nakon moje stimulacije i kupljenja jajnih stanica i one se zamrzavaju, dva do tri mjeseca se radi priprema, genetsko testiranje itd., elektrošokovima se potiču spermatidi na titranje. Uglavnom jako je kompliciran postupak i traje duže nego normalan IVF.
Da ne kopate po forumu:
Rođen kriptorhičan, operacija spuštanja u 6 godini. Prije terapije:
FSH 48, LH 26, T 11.2, inhibin b <0.01, estradiol se ne sjećam ali u ref. Intervalu.
Terapija 6 mj, inhibin porastao na 26.5 a ostali hormoni se snormalili.