Citiraj babymib prvotno napisa Vidi poruku
Cao,
ja mogu da kazem samo u svoje ime da sam se za dr.Emrea odlučila nakon gomile procitanih foruma sto nasih sto stranih (bukvalno sam citala i Turske forume). Koliko sam shvatila imaju potpuno drugaciji pristup sto se tice pripreme za micro TESE, tj dr.Emre ne daje uvek terapiju nama lično je objasnio da kod azoo u slucaju delecije y hromozoma kada je testosteron u granicama normale potpuno je beskorisno davati terapiju( moj muz je u Srbiji primao Brevactide tokom 3 meseca i nije bilo nikakvog pomaka). Dr Tansel s druge strane je tražio dodatnu terapiju od 4 meseca... mi smo se ipak odlucili za dr.Emrea jer mi dr Tansel uopste nije odgovarao na poruke kada smo trebali da ugovorimo konsultacije i drago mi je da je ovo nas izbor jer me je doktor odusevio pristupom i ne znam...bas nam je legao... e sad mi jos nismo stigli do vto pa za to mogu tek naknadno na pricam... koji je uzrok azoo kod vas jel znate, i da li si i ti uradila sve potrebne analize posto to cesto doktori zanemare kada se kod nadje da je muskarca problem...
Hvala na odgovoru, da upravo to je razlika kod dva doktora, jedan predlaze terapiju i cak operaciju varicocele, a drugi ne predlaze nista bas zato jer moj muz ima cak malo povisen testosteron. Dr. Tansel smatra da bi se sa terapijom dobili kvalitetniji spermiji, a dr. Emre misli da terapija nije potrebna. Razlog azospermije nazalost ne znamo, s time da moram naglasiti da smo mi krenuli sa dijagnozom cryptozoospermija, znaci znalo se prije naci spermija i u spermiogramu.
Kod mene je sve ok, radila sam bas sve nalaze, ukljucujuci trombofiliju.
Mislim da cemo otici s oba popricati kad vec idemo u Istanbul, pa cemo onda odluciti.