Citiraj Bicesuper prvotno napisa Vidi poruku
Imam još jedno pitanje dok čekamo kariotip i odgovor dr. Emre htela sam da te pitam šta su ti tražili od analiza pre stimulacije tj pre transfera. Pisala mi je jedna devojka na drugom forumu (mada više sve brkam) da oni u Turskoj traže znatno manje analiza nego ovi kod nas, ali ja bih da imam sve spremno, da probamo da odemo čim pre dok nas ne zatvore mada... Ja sam mislila da radim bris vaginalni cervikalni, papa, uz, kolposkopiju, hlamidija urea i mikoplazmu. Ako treba i neke hormone ili šta god su ti tražili piši. Takode mi je bitno buduci da ste radili paralelno stimulaciju i mtese, da li biste da vam nije tj da tvom mm nije pomerena operacija radili transfer odmah. Ovo mi je bitno zbog toga šta su ti tražili od analiza, možda nisu iste za transfer možda za to traže više nego za stimulaciju.
Hvala do neba
Mm su na pocetku (2010. godine) svi hormoni bili super, na sredini bukvalno...onda su vremenom poceli da padaju/rastu, kada smo krenuli sa pricom da imamo dete tada je vec test bio blizi donjoj granici (ali opet u ref vred), dok je fsh bio za 0,3 ili tako nesto malo iznad gornje granice.
Sto se tice analiza za mene, sve je isto bez obzira da li je transfer odmah ili posle. Na sve sto si napisala treba jos da uradis, a mislim da im je to najvaznije hormone treci dan ciklusa i hormone stitne. Bez toga ti ne mogu dati terapiju. Uz ce ti i oni tamo uraditi, mislim da moraju licno da provere.
Da se nije desilo sve sto se desilo isli bi odmah na embriotransfer. Mi smo imali 9 petodnevnih embriona tako da bi sigurno jedan prebacili, a ostalih 8 naravno zamrzli. Ovako su bila zamrznuta po 3, tako da nam je sada ostalo za jos dva pokusaja.