Citiraj Totti10 prvotno napisa Vidi poruku
Pozdrav. Novi sam na forum,ustanovljena mi je azoospermija prošle godine. Posle uradjena 2 spermiograma, gđe je oba puta pokazana 0,u dogovoru sa mojim urologom koji je preporučio UNI Klinik Freiburg,radjena mi je TESE operacija 27.10.2020,na kojoj ništa nije pronađeno nažalost. Ali čitajući komentare na ovoj stranici, ja ne gubim nadu. Odlučio sam se na odlazak u Tursku da mi se radi mTESE. Sad jedino se dvoumim dal dr. Emre ili dr. Tansel Kaplancan

Moji nalazi su dosta loši nažalost
LH 12,3 mlU/ml
FSH 34,2 mlU/ml
Testosteron 12,39 nmol/l
caos...mi smo bili kod dr Tureka, sve reci pohvale za njega...ja sam nekako prvi put kad sam se suocila sa ovim pronasla njega i odmah smo otisli tamo, prvi put pre 5 god i hvala Bogu dobili sina, drugi put prosle god operacija je bila uspesna pronadjeno je nesto malo spermatozoida dovoljno za oplodnju jajnih celija, uradjen transfer ali nazalost nije doslo do oplodnje...Zelim da kazem svima da je dr Turek odlican doktor ali mnogo znace u ovoj prici i embriolozi tj mislim da su mozda i najvazniji a ovi sto saradjuju sa dr Turekom su vrlo posveceni i detaljni, sve ostalo sto se tice VTO je isto kao i svuda...Nisam se puno raspitivala za doktore po Evropi, mozda da sam znala ne bih isla tako daleko ali naravno sad sam presrecna sto sam otisla jer imam sina...Druga stvar je sto je to sve tamo nenormalno skupo tako da mi jos nismo odustali od drugog deteta i vec smo bili kod dr Tansela koji ce nam nadam se uspeti opet pronaci dovoljno materijala...Bili smo i kod dr Emre isto divan doktor, al sam se odlucila za Tansela jer kod njih postoji i ROSI oplodnji sto daje bar malu sansu u slucaju da se ne nadju spermatozoidi...znate kako ja verujem da ako neko ima spermatozoide u tkivu svaki bolji doktor i sa vecim iskustvom u saradnji sa dobrim embriolozima ( a u ovakvim slucajevima oni moraju biti dobri) ce ih naci tako da svima zelim da ih pronadju