Citiraj Totti10 prvotno napisa Vidi poruku
Da klasična TESE mi je radjena, i kad sam pitao dr ovde u nemackoj za mTESE on kaže on je skeptičan da se to radi, kad on na TESE nije ništa našao
Evo da te malo ohrabrim...mi smo prvo isli na punkciju i nista, onda u Maribor na biopsiju i nista, posle toga na maping kod Tureka ( oko 6000 dolara je bilo tad) , on tek ako vidi da tu ima spermatozoida pristaje da radi microtese ako nema ne radi microtese... e sad posle svega ja licno smatram da je to nepotrebno jer je i to intervencija i bolje odmah ici na microtese nego raditi to...Sto se tice cene iskreno je preskupo mislim da ti je bolje da pokusas blize jer je sigurno 10 puta jeftinije...sama operacija kod njega je oko 12.000 dolara a vantelesna oko 15.000$ , plus lekovi za stimulaciju 5.000$, smestaj isto skup jako a moras biti min mesec dana plus hrana itd...Iskreno moj savet ti je da pokusas u Turskoj jer mislim da su vrlo dobri doktori sa velikim iskustvom mozda to duze rade od Tureka, a ucili su od coveka koji je izmislio taj zahvati Microtese ( dr Šlegela iz NY)