Star88 prvotno napisa
Pozdrav dragi moji, hvala vam na postovima koje su moje štivo već par mjeseci...naša diagnoza nakon 2 godine bezuspješnog pokušavanja i 2 spermiograma, cryptozoospermia, pa azoospermia. Ukratko sve smo saznali u 7. mjesec prošle godine. Napravili smo sve pretrage, od spermokulture, briseva, mikrodelecije, hormona i naravno spermiogram. Moji nalazi su super, dok muž ima povišen FSH...prvi nalaz 25, drugi 41, nakon 6 mjeseci uzimanja prirodnih suplemenata...Več pri prvom pregledu kod urologa savjetovan nam je m-tese. Nismo pristali na operaciju, več smo pokušali da damo još jednom spermiogram sa nadom da opet bude crypto pa da se iz ejakulata proba izolirati spermij...1.2. smo ponovili spermiogram, opet azoo...sada idemo na konzultacije kod doktora da vidimo hoće li dobiti nekakvu terapiju za smanjenje FSH. Njegova diagnoza je hipergonadnotropni hipogondaizam, neznamo razlog povečanog FSH. Probat ćemo sa terapijom, ukoliko je uopće dobije, a ako ne preostaje nam m-tese. Znam da je netko na forumu pitao da li je nekome sa dijagnozom neopstruktivne azospermije došao do spermija u ejakulatu, evo mi smo primjer, no žao mi je što odmah nismo materijal zamrzli, jer nam je to bio prvi spermogram pa nismo ni razmišljali o tome...sada se nadam da ćemo uspjeti doći opet do cryptozoospermije, samo mi nije jasno da taj FSH luduje, iz mjeseca u mjesec, iako je mm promjenio navike i prehranu, te uz suplemente pokvario FSH...ili je možda nešto drugo utjecalo na to. Želim vam svima puno sreće i zdravlja te da se vaše nade ispune. Javim se što je doktor rekao