Pozdrav, ja sam nova clanica foruma, iako duze vreme citam postove clanica.
Naime, o mikrodelecijama y hromozoma jako malo ima napisano, a iz postova sam zakljucila da je i kod vas isti slucaj kao i kod nas. Ja sam imala tri transfera, u jednom je bila biohemijska, ostala dva puta negativna beta..to je sve radjeno u Nemackoj, pa smo odlucili da promenimo kliniku. U septembru smo bili u Pragu, jako zadovoljni uslugama, sad smo u cekanju bete, ali sami embrioni nisu bili kvalitetni, lose su se delili posle drugog dana, po misljenju embriologa uzrok je losa morfologija spermatozoida ( nije radjena mTesa, imali smo uvek dovoljan broj u svezem uzorku). Drugi dan nakon punkcije je vracen jedan 4- jski embrion, po misljenju embriologa ima mogucnosti da se i dalje razvija lepo.Nismo imali nista za zamrzavanje. Naime, mene interesuje, obzirom da vidim da ste bili u Turskoj, da li je doktori daju svoja misljenja i pre samog lecenja ili?Koje su sanse, sa dijagnozom mikrodelecija dobiti kvalitetne embrione?Naime, nama su odmah u Pragu rekli, da mozemo probati opciju pola-pola( pola jajnih celija oploditi muz. spermatozoidima, pola donorom, da bismo ispratili razvijanje embriona) na sta mi nismo pristali, ali sada, nakon ovakvog iskustva, razmisljamo da li bi to mozda bilo pametnije.
Izvinjavama se na dugom postu i hvala na odgovoru.

Odgovori s citatom