nada22 prvotno napisa
Odlicno, hvala Bogu da je spala vrednost.Dobro je to, samo slusaj doktora tu i bice sve u redu.
Jesu, sve su nam lepo objasnili, sa medicinske strane je sve proslo kako treba, mislim da bolje nije moglo, e sad, sa druge strane ni oni nisu madjionicari, moj muz nekad kaze, ne mogu od nista napraviti nesto, u svojoj muci smo ipak realni..
Ja bih samo rekla nase iskustvo, posto mi imamo isti uzrok tj mikrodeleciju y hromozoma. Prvi mail koji sam slala bio je klinici u Solunu koji su mi napisali da kod mog muza sa tom delecijom na micro Tese vrv nije moguce naci spermatozoide a i ako ih nadju oni nece moci da oplode jajnu celiju. Predlozili donaciju sa sve cenovnikom. Iako nemam nista protiv te opcije ja sam verovala da to nije resenje i da je nesto moguce, onda smo otisli u Tursku gde mi je dr.Emre objasnio da je kod 50% muskaraca sa mikrodelecijom y hromozoma moguce naci spermatoozide u uzorku a i sa operacijom. Nasli smo ih tada nasli smo ih i sledeci put jos vise, i ti spermatozoidi su oplodili 10 jajnih celija. E sad mi smo imali jednu biohemijsku trudnocu, jedan neuspeli i jedan uspesan FET. Nazalost doslo je do spontanog u 8.nedelji i posle konsultacije sa drEmre i ginekologom tamo, predlozili su nam da uradimo PGT dijagnostiku na preostalim zamrznutim embrionima da vidimo da li su genetski okej, ako ne da onda spermatozoide za sledeci pokusaj vto uzmemo putem operacije jer su vrv unutra kvalitetniji.
Naravno da je izbor na vama, i svaki izbor je okej, ja samo kazem nase iskustvo i da mozda postoji jos nesto sto bi i vi mogli ilo zeleli da probate.