Citiraj Bicesuper prvotno napisa Vidi poruku
Pa ja sam pitala jer ja nisam u fazonu više dece. Svakako da bih pristala na vracanje 2 ukoliko to povećava šansu za uspeh. U tom slučaju ne bih imala dilemu.
Ali nikada nisam ni od koga, pa čak ni pre nego sto je nas zadesilo ovo saznanje i postupak, saznala tj dobila informacije koje bi me zadovoljile.
Od ljudi koji su ovde radili kao pa eto ako jedan ne uspe da ostane drugi.
Neko mi rekao da kao ako se vrate dva oni se bore.
Dr u Turskoj mi je rekao kao pa dva vraćamo ako jedan ne uspe ali na vama je izbor.
Nije to lak izbor da bi me zadovoljio odgovor kako vi odlučite
Evo ja cu ti reci kako je meni dr.Bayazit objasnio, nama su bili zaledjeni po 2 embriona ja sam pitala da li vracanje 1 ili 2 povecava sanse za uspeh, a on mi je rekao da vracanjem 2 embriona se povecavaju statisticki sanse za uspeh (prosto ima duplo veca sansa da se bar jedan zakaci). Takodje nama su rekli ako se odlucimo za 1 ovaj drugi se ne zamrzava, medjutim vrlo je moguce da se to promenilo jer tada nije postojala opcija ni ovog genetskog ispitivanja na zamrznutim embrionima a sad postoji.
S druge strane sada kada smo dobili ispitivanjem 2 genetski zdrava rekao nam je da je preporuka da vratimo jedan jer je samim tim testom utvrdjemo da su oni zdravi pa je tim veca sansa za uspeh. Da mozemo da vratimo i 2 embriona ali da budemo svesni da su blizanacke trudnoce rizicnije.
Ali najbolje je da sednes sa suprugom i sa doktorom i da razmotrite opcije kao i sta se radi sa ostalim embrionima.