Pokazuje rezultate 1 do 3 od 3

Tema: tortikolis ili iskrivljeni vrat na jednu stranu

nataša avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno tortikolis ili iskrivljeni vrat na jednu stranu

evo da vas pitam malo za vaša iskustva. moja beba stara je 9 mjeseci i povremeno ima iskrivljen vrat u jednu stranu. zanimljivo je to da je to povremeno, onda opet ispravi i tako već nekoliko epizoda. primjetila sam to sa nekih 5 mjeseci, možda ranije. pokušala sam to malo vježbama smanjit, onda se ispravi, pa se pojavi opet i sad me to već stvarno počelo opterećivati. pedijatrica nije ništa primjetila, tj. kad smo bili kod nje u to vrijeme je bilo sev ok. ima li ko kakva iskustva????
    inače motorički je sve 5, na porođaju nije bilo nikakvih problema.

Cocolina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

mi smo imali torikolis.
    dijagnosticiran nam je sa 17 dana od rođenja.
    odmah smo išli kod pedice, pa kod ortopeda, pa obavili za tjedan dana UZV i domah krenuli s vježbicama tri puta dnevno po 15-ak minuta.
    Sa 7-mj prestali ići na vježbice u Klaićevoj (tamo smo išli jedanput tjedno da vide da li dobro radimo vježbe i da fiziot. s njim odvježba to kaj je trebala) i nismo više morali doma vježbati jer se ispravilo.

Moj savjet ti je da odeš kod ortopeda na pregled.

crnkica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

mojoj 15 dan od rođenja i išli smo na vježbe dok nije propuzala. ispravilo se i to je to. morali smo i doma vježbati, ali nama je bio stalan ne tako povremen kao kod vas

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •