Čestitam novim mamama.
Zene, majke, kraljice, babe..vrijeme je za reunion. Ajmo napasti neku terasu drugi tjedan.
Čestitam novim mamama.
Zene, majke, kraljice, babe..vrijeme je za reunion. Ajmo napasti neku terasu drugi tjedan.
Hej! Imam skoro 39 godina i nakon suprugove dijagnoze azoospermije odjednom se našla u temi potpomognute oplodnje. Čini mi se da je ovaj 39 + klub mjesto za mene
Ne znam kako ste vi bile, ali ja sam pomalo izgubljena u svemu.....
Tina, dobro došla na forum.
Koji su vam planovi za dalje?
Jesi li vidjela ovu temu vezanu uz azoospermiju:
http://forum.roda.hr/threads/83220-q...tistika-quot-2
Sretno!
Hvala na dobrodošlici. Planovi? Potpomognuta s donacijom u Pragu. Pokušavamo to sad dogovoriti.
Iscrpljujuće je sve to. Uz to što moraš stalno u glavi vrtiti neke datume kad imam neki pregled, kad imam rok za dostaviti nešto, povremeno mi se pojavljuje i misao vezana za godine. Čitam vas i sve je to ista priča, preispitujem se jesmo pre stari za to, jesmo sebični i radimo to samo radi sebe, da li je to za djete najbolje. Puno je tu pitanja i sumnji, borbe s hrvatskom birokracijom, ali nekako moramo pokušati, jer poznavajući sebe u nekom trenutku ću si zamjerati jer nisam pokušala koliko god se i meni vrti u glavi ta rečenica da će komentari vjerojatno biti što je čekala do sad.
Pratim vas, cure, i ja bih vam se rado pridružila. Krajem idućeg tjedna smo u Zgu zbog ivf-a, možda se i vidimo ako se uspije organizirati neko druženje![]()
Pratim vas cure svih ovih godina, sada u 45-tim., razmisljam da pokusam jos jedanput. Divan suprug pored mene, koji me hrabri i kaze:"da pokušamo, da u 60-tim ne bi žalili".
Upoznali smo se kasno, on 47. ja skoro 45.
Sa prethodnim partnerom dosta pokusaja i ćorak.
Već posložila kockice u glavi i odustala od svega, i onda se desi on.
Ako mislite, bacite se na posao.
I sretno!
Sent from my iPhone using Tapatalk
Cana 73,drago mi je da si javila.Sijećam te s od prije nekih 5-6 godina.
Drago mi je za pozitivne promjene kod tebe,samo naprijed!!
Evo mi smo nakon 10 godina dobili sinčića,upravo je navršio 1.god ..![]()
Evo i mene imam 44 i neću odustati.Vidim da ima cura kojima je i tako kasno uspjelo.
Tina1979, za koju ste se kliniku u Pragu odlucili?
Tina imam jedan postupak iza sebe.Nemamo dijagnozu, osim mojih godina.Ja iz prvog braka imam dijete,moj sadašnji partner ne.Zato takva odluka.U mojoj sredini vidjam žene koje imaju djecu u mojoj dobi, prirodno.Tako da nije nemoguće.
Unadva,
dobro došla na forum.
Kako si kako si reagirala na stimulaciju u prvom postupku?
Dobila sam pet jajnih stanica,1 oplodjena.Vraćen 3 dnevni sedmerostanični embrij izvrsne kvalitete.Medjutim ništa.Od 2 do 8 dana gonal 225 ,6 i 7 cetrotide .+ Štoperica 8 dan.
U Ri sam .Po rijecima biologice od 5 stanica 4 su bile zrele .
Da.
Tina1979 za koju ste se kliniku odlucili? Pocela sam razmisljati í ő toj mogucnosti,svaki savjet bi mi dobro dosao.
Mi smo se odlučili za PFC u Pragu. Ne mogu navesti poseban razlog zašto. Prvi puta ulazimo u to tako da nemamo nešto po čemu bi uspoređivali. Na kraju mi se čini da je to sve njima dobro uhodan posao, da su svi opremljeni potrebnom tehnikom i labaratorijima i da nisu čudotvorci. Da puno toga ovisi i o sreći i nizu faktora. Tako da mi krećemo tamo pa ćemo vidjeti. Mi smo odlučili da nećemo inzistirati i ponavljati postupke na n - tu. Dva pokušaja, eventualno tri i to je to. Razlog su i godine i činjenica da je to šok za tijelo, a bome i financije.
Ja sam pred tjedan dana dobila protokol, sad krećem kupovati ljekove i pikice i s mojim ciklusom u 10. mjesecu bi trebali krenuti s postupkom.
Znači i ti se prvi puta spremaš u Prag?![]()
Unadva, mogu li pitati koliko te izadje privatni postupak u RI na humanoj? Mozes i na pvt poslati ako je problem javnohvala ti!
Znači punkcija 1000 kn( bez anestezije) icsi na 5 stanica i transfer 5500 kn.Ljekovi 5600 kn.
Imam potrebu da se javim nakon što nam je Kadauna zaželjela onako lijepu želju, eto jedan dio želje se ostvario jer sam trudna, sutra ulazimo u 12 tt i nadam se da ovaj put idemo sretno do kraja! Upalilo nam iz 4 pokušaja (2 stim) sa punih 40 godina pa sam na oprezu i zbog godina i zbog prijašnjeg spontanog, ne usuđujem se još vese
liti previše
Čestitam, ovo daje volje za pozitivno razmišljanje da se to ipak može dogoditi i nama mrvicu starijima![]()
hvala svima a Milasova i tebi sretno vidim da i kod tebe ima novosti!
Ne mislite da riječka ćelija ignorira ove sjajne vijesti...imamo i druge kanale komunikacije pa već odavno smišljamo imena za MM jr. no.2
Ali da ti i formalno čestitam ovdje i uručim prelaznu štafetu najstarije trudnice na Rodi![]()
Cestitam od srca!!!
MM i ovdje od srca čestitam i sretno dalje ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~
Bok dal znate gdje se moze kupit Dhea u Zg.
Mali Mimi, čestitam. Veseli se, nemoj da ti trudnoća prolazi u strahu.
Hvala, evo stigli mi nalazi Harmony testa, sve je uredu i nosim opet dečka!