Pokazuje rezultate 1 do 50 od 1176

Tema: 39+ (Klub Q10) II

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Osoblje foruma Kadauna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

misilm da je i ovdje bitno staviti link na dva clanka ali cu ih staviti na druga mjesta na forumu:

Ovaj meni jako dobro opisuje ustvari nesto sto mene vec duze muci, IVF nije svemoguc i godine zene su nazalost kljucne u mogucnosti spontane trudnoce pa tako i u IVF-u:
    http://www.thedailybeast.com/article...for-women.html

bit cijelog clanka je VELIKA LAZ naseg doba i krive slike koja nam se salje kad citamo npr. da je HAlle Berry zatrudnila s 46 godina.

ali ujedno malo i ljepsih vijesti, supplement DHEA i kako moze poboljsati jajne stanice posebno u starijih zena, ali prethodno stvarno treba provjeriti taj hormon da ne bi doslo do dodatnih problema:
    http://www.sbs.com.au/news/article/2...ty-decline-age

MachuPicchu77 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2017

Početno

Citiraj Kadauna prvotno napisa Vidi poruku
    misilm da je i ovdje bitno staviti link na dva clanka ali cu ih staviti na druga mjesta na forumu:

Ovaj meni jako dobro opisuje ustvari nesto sto mene vec duze muci, IVF nije svemoguc i godine zene su nazalost kljucne u mogucnosti spontane trudnoce pa tako i u IVF-u:
    http://www.thedailybeast.com/article...for-women.html

bit cijelog clanka je VELIKA LAZ naseg doba i krive slike koja nam se salje kad citamo npr. da je HAlle Berry zatrudnila s 46 godina.

ali ujedno malo i ljepsih vijesti, supplement DHEA i kako moze poboljsati jajne stanice posebno u starijih zena, ali prethodno stvarno treba provjeriti taj hormon da ne bi doslo do dodatnih problema:
    http://www.sbs.com.au/news/article/2...ty-decline-age
    Pozdrav Kadauna!
    Puno je istine u ovom clanku iz prvog linka, jako puno nas (ukljucujuci i mene) dugo zivi u zabludi da ce moci zatrudniti samo kad to pozeli i kao mjerilo svog reproduktivnog zdravlja uzima to sto ima redovne menstruacije i sto je papa test kojeg napravi jednom godisnje uredan. Prodju nam i tridesete godine bez da ikad cujemo za procjenu ovarijske rezerve, da i ne spominjem AMH, FSH, antralne folikule, vitamin D, CoQ10, DHEA, to sve naucimo tek kad nam za zatrudnjivanje ne treba malo srece nego pravo cudo.
    Meni je sad punih 40, a tek prosle godine sam pocela citati i uciti o stvarima koje su bitne za zacece i poboljsanje kvalitete spolnih stanica. Zapavo sam prvo nasla blog koji pise stara Rodina forumasica, Hanumica Fata, zatim sam nagovorila muza da u privatnoj poliklinici napravimo pretrage koje oni zovu "potpuna obrada neplodnosti". Rezultati nisu bili sjajni. Moj AMH je bio nizak (8.1pmol/L), FSH granicni (12.8 IU/L), antralnih folikula je bilo 6, prolaktin 717 mIU/L (jako povisen, ali su mi objasnili da je to hormon stresa i da se mozda tako povisio na dan vadjenja krvi jer sam se uplasila. Kad sam ga sljedeci tjedan ponovila bio je normalan 281.5 mIU/L), TSH takodjer blago povisen 2.34 mIU/L (i za to su mi u poliklinici rekli da je njihova politika da se ne daje nikakva terapija dok je ispod 2.5)..Testirali su mi i E2 i LH, to je bilo ok pa nisam obracala paznju, ali sam poucena informacijama koje sam nasla na Hanumicinom blogu, sama trazila da mi provjere vitamin D i testosteron da bih mogla pratiti kako ce se mijenjati kad pocnem uzimati vitamine i dodatke prehrani. Muzu je dijagnosticirana oligoasthenozoospermia. Doktorica je predlozila da odmah idemo u ICSI postupak, ali mi tada nismo mogli zbog geografskih i financijskih razloga (o tome drugi put).

Sljedecih sest mjeseci smo oboje slijedili recept Hanumice Fate, svaki dan smo uzimali 600mg CoQ10, 300mg Omega 3, 75 mg DHEA i jos uz to ja prenatalne vitamine, a on Fertilisan M. Nabavili smo LH trakice, pratili ovulaciju, pokusavali, ali nista od kucne radinosti. Prosli mjesec sam ja ponovila nalaze. AMH mi je jaaako opao. za sedam mjeseci je pao sa 8.1 na 2.57 pmol/L (sa 1.13ng/mL na svega 0.36 ng/mL) Znam da je to za ocekivati u mojim godinama, to je taj nagli pad o kojem sam citala, dakle moja plodnost vise ne opada postepeno, nego sam u zadnjim minutama svog bioloskog sata. Bojala sam se jesam li i dalje uopce kandidat za IVF/ICSI. Srecom mi je doktorica na konzultacijama (meni jako draga i jednostavna dr.Martina Bracun) rekla da se nikad ne gleda samo jedan parametar nego cijela slika i da je dobro to sto FSH nije porastao (cak se malo i smanjio na 8.52 mIU/mL), sto je prebrojala 7 antralnih folikula i sto su mi menstruacije jos uvijek redovne. Muz nije ponovio spremiogram, ali se nadamo da je uz sve te vitamine ipak malo bolji nego prosli put, iako on nazalost i dalje pusi.
    S druge strane, podigla sam vitamin D sa deficijentnih 27.2 ng/mL na optimalnih 56 ng/mL. Uzimali smo velike doze , prvo 2000IU, a onda smo presli na triput toliko, 6000IU dnevno. (To je zbog prirode posla koji radimo, oboje smo stalno u zatvorenom prostoru i rijetko vidimo sunce) Zbog uzimanja DHEA povisila sam testosteron sa 0.993 nmol/L na 2.49 nmol/L (referentne vrijednosti su od 0.2 do 2.86).

Moja prica tek zapocinje. Spremam se u svoj prvi postupak. Citam Prirucnik za IVF, skinula sam ga sa stranice Poliklinike Beta Plus. Pijem Estrofem tablete 2x2mg (estrogen priming protocol) i cekam svoj nulti UZV da se vidi imam li koju novu cistu ili je sve ok i mozemo ici na stimulaciju. Planira se kratki protokol sa Elonvom 150 i Decapeptylom.

Dosad sam samo citala o vitaminima i nadala se da cemo ipak uspjeti prirodno (razocaravala se sa svakom mjesecnicom). Sad ucim o IVF tj. ICSI postupku, vidim koliko toga i dalje ne znam i ponekad se izgubim u svim tim informacijama. Ali najgore od svega mi pada sto se u svemu ovome osjecam jako usamljeno. Dijelom je to zato jer sam rekla samo sestri i jos jednoj prijateljici, jer ne zelim vise savjete tipa " ma samo se treba opustiti". Ne mislim da su ljudi zlonamjerni (mada neki jesu negativni), jednostavno ovo ne moze razumjeti netko tko nije prosao kroz to, narocito ako su djecu dobili u dvadesetim i to kad uopce nisu ni pokusavali pa su pomjerali svadbe da jos stanu u vjencanice. (oh, sad sam ja zlobna.)

Ovaj sam forum pocela citati nedavno (obradovala se kad sam prepoznala tko je moja Hanumica Fata) i osjecam da tu pripadam. Please cure, primite me u ovaj Klub!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •